בפנייתם של הפלסטינים לאו"ם בבקשה להכיר בהקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית, תבקש ההנהגה הפלסטינית את נסיגתה של ישראל לקווי 1967. אחד האתגרים המשמעותיים עמם מתמודדת ההנהגה הפלסטינית היא הפילוג בין הגדה המערבית לרצועת עזה - שהפך בארבע השנים האחרונות לא רק לפילוג גיאוגרפי כי אם גם פילוג אידיאולוגי.
המחלוקות בין הפת"ח לחמאס, שהגיעו לשיאן עם השתלטות החמאס על הגדה המערבית ביוני 2007, יצרו למעשה שתי יישויות נפרדות, המתנהלות כמעט בניתוק מוחלט האחת מהשנייה. הימלטות אנשי הפת"ח מרצועת עזה והחשש מפני השתלטות של החמאס גם על שטחי הגדה המערבית, הביא לשינוי מדיניות בהנהגת הרשות הפלסטינית - בכל הנוגע לשיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל בשטחי הגדה.
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן שב ומדגיש כי אחדותו של העם הפלסטיני - בגדה וברצועה - הוא העקרון המשמעותי ביותר בהצלחת מפעל הקמת המדינה הפלסטינית. זו הסיבה בגינה היה לו גם חשוב ללכת להסכם פיוס היסטורי עם החמאס בחודש מאי השנה בקהיר. תוצאותיו של ההסכם עדיין אינם ניכרים אמנם בשטח, אך יו"ר הרשות מנסה "להנמיך פרופיל" בכל הנוגע לסוגיה בימים אלו.
ההכרה באו"ם בהקמתה של מדינה פלסטינית תיצור מצב בו תצטרך ההנהגה הפלסטינית להביא לחיבור גיאוגרפי, בשטח, בין שטחי הגדה המערבית לשטחי רצועת עזה. "מסדרון" שכזה יצטרך להיקבע במסגרת הבנות עם ישראל.
עד אז, נחשבות הגדה המערבית ורצועת עזה לשני אזורים גיאוגרפיים נפרדים. הנה כמה פרטים אינפורמטיביים על שני האזורים, המבוססים על נתונים רשמיים של ה-CIA האמריקני ואשר מעודכנים לחודש יולי 2011:
רצועת עזה:
שטח: 360 קמ"ר
אוכלוסיה: 1,657,155 נפש
גידול אוכלוסיה: 3.2% בשנה
אחוזי אבטלה: 40%
70% מהאוכלוסיה מתחת לקו העוני
הגדה המערבית:
שטח: 5,860 קמ"ר
אוכלוסיה: 2,168,555 נפש
גידול אכולוסיה: 2.1% בשנה
אחוזי אבטלה: 16.5%
46% מהאוכלוסיה מתחת לקו העוני
תקציב הרשות הפלסטינית, המאחד את הגדה המערבית ורצועת עזה נאמד בכ-1.87 מיליארד דולרים. לקראת ההכרזה באו"ם יצא אבו מאזן למסע במדינות המפרץ וגם באירופה, במטרה לזכות בסיוע כלכלי נוסף, ביום שאחרי תאושר הקמת המדינה הפלסטינית.
לקראת 20 בספטמבר - סיקור מיוחד:
ערב הפנייה לאו"ם: הראיס מוטרד גם מחמאס