שר החוץ האירני מוחמד ג'וואד זריף דחה היום (ו') מכל וכל את האפשרות שארצו תנהל מגעים בנוגע לתכניתה הגרעינית עם נוכחות של נציגים ישראלים. דבריו צוטטו בסוכנות הידיעות אירנ"א.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דבריו של זריף מגיעים על רקע הדיווחים לגבי האפשרות לקיום פגישות שבהן יהיו נוכחים נציגים של שתי המדינות. "לא נשתתף בדיונים שבהם יהיו נציגיו של המשטר הציוני הכובש", אמר זריף.
"אין סיכוי שדבר כזה יקרה", המשיך שר החוץ האירני, והוסיף: "לא נשהה עמם באותו חדר. אנו מחשיבים את המשטר הציוני כאחת הסכנות הגדולות על העולם כולו". מוקדם יותר היום אמר השגריר האירני בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כי יישומן של ההבנות שהושגו בז'נבה בין ארצו לשש מעצמות המערב יחל ככל הנראה בתחילת חודש ינואר.
אירן: "נמשיך לבנות את הכור באראק"
מוקדם יותר השבוע הודיע זריף כי הממשלה האירנית תמשיך לבנות את הכור הגרעיני באראק, למרות שצוין בהסכם בינה לבין שש המעצמות כי הראשונה צריכה להקפיא את הפעילות בכור.
כור המים הכבדים באראק, שבנייתו לא הושלמה, היה אחת מנקודות המחלוקת המרכזיות בשיחות בז'נבה. בהסכם נכתב כי אירן "לא תקדם את פעולת הכור באראק". זריף אמר בנאומו בפני הפרלמנט האירני כי "הקיבולת של הכור לא תגדל, והדבר אומר שלא יופק דלק גרעיני חדש ולא יותקנו מתקנים נוספים". עם זאת ציין: "נמשיך את הבנייה שם".
מומחים מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי בשל פערים בניסוח ייתכן שאירן תוכל לבנות מתקנים בסמוך לאתר - שיותקנו בכור לאחר מכן. בנאומו של זריף לא הובהר האם לכך התכוון. טהרן הודיעה בעבר כי הכור עשוי להיפתח כבר בשנה הבאה, ולטענת הממשלה מטרת היחידה של המתקן היא ייצור איזוטופים לצרכים רפואיים. גורמים במערב טוענים מנגד כי הכור מסוגל להפיק גם פלוטוניום, שיכול לשמש ליצירתה של פצצה גרעינית.