אחרי הביקורות הקשות שנשמעו כלפי הנשיא טראמפ והחלטתו לסגת מהסכם האקלים, מנסה היום (שישי) מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון לשדר מסר מרגיע לעולם. "ארה"ב תמשיך לפעול להקטין את פליטת גזי החממה", טוען טילרסון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"זו הייתה החלטה שמבוססת על מדיניות ואני חושב שכולם צריכים להכיר בכך שלארה"ב יש היסטוריה של פעילות להפחתת פליטות גזי החממה", הוסיף טילרסון. "זה נעשה גם בלי הסכם פריז. אני לא חושבת שאנו הולכים לשנות את מאמצינו בעתיד, כך שאני מקווה שאנשים ייקחו את הנסיגה מההסכם בפרספקטיבה".
על פי הדיווחים בתקשורת האמריקנית בשבועות האחרונים, היה זה טילרסון שייעץ לנשיא טראמפ שלא לסגת מההסכם, על מנת שארה"ב תוכל לשמור על עמדת מפתח בדיונים העולמיים בנושא התמודדות עם שינויי האקלים.
בעולם ממשיכים להתנגד להחלטה של טראמפ
בינתיים מדינות העולם ממשיכות להגיב ולהציג חזית אחידה נגד החלטתו הדרמטית של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לפרוש מהסכמי פריז. בהצהרה משותפת הודיעו בכירים מסין ומהאיחוד האירופי כי הם "יישארו מחויבים להסכם האקלים ומאוחדים במאבק בהתחממות הגלובלית".
במהלך פגישה בין נציגי האיחוד האירופי ובכירים סיניים כינו הצדדים את ההחלטה של טראמפ "טעות קשה" וטענו כי ימשיכו להוביל את העולם באנרגיה נקייה. "ההנהגה שלנו מקדמת אצל בעלי עסקים באירופה ובסין את המחשבה שצריך לבסס כלכלה נקייה יותר", אמר נשיא הנציבות האירופית ז'אן-קלוד יונקר.
"אנחנו צריכים לשמור על הכללים", אמר ראש הממשלה הסיני לי קפינג. "אם בעולם הזה לא נשמור על הכללים אנחנו נחיה כמו בג'ונגל". הצדדים אף הדגישו את מחויבותם להסכם האקלים מ-2015. "אי אפשר ללכת אחורה מהסכם פריז", הדגיש יונקר. "אין הילוך אחורי לתהליך המעבר לאנרגיה נקייה".
ממשלת הודו הצטרפה גם היא למדינות שהבטיחו כי הן מחויבות להסכם פריז. "תחת הנהגתו של ראש הממשלה מורי, הודו הפכה את האנרגיה הנקייה לחלק מהאמונה", הסביר שר האנרגיה של הודו. "הסכמי פריז רק האיצו את התהליך, בלי קשר להחלטות של מדינות אחרות".
גם רוסיה הודיעה היום כי תישאר מחויבת להסכם." רוסיה עדיין מחויבת להסכם האקלים שנחתם בפריז לפני שנתיים למרות הודעת הנשיא טראמפ על נסיגת ארה"ב ממנו", אמר סגן ראש הממשלה הרוסי ארקדי דבורקוביץ. "קיבלנו החלטה לחתום על ההסכם ואני לא חושב שנשנה את זה".