קפטן ספינת המהגרים שטבעה בחופי לוב ואחד מאנשי צוותי נעצרו הלילה (שלישי) ויואשמו בהגירה בלתי חוקית. הקפטן אף יואשם בגאימת מוות ברשלנות של 900 המהגרים שטבעו באסון. השניים נעצרו לאחר שנמשו מהמים יחד עם 27 ניצולים נוספים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חוקרי האסון במי הים התיכון טענו אתמול שבספינת המהגרים שטבעה היו הרבה יותר נוסעים ממה שנטען תחילה על פי העדויות שנשמעו בבית המשפט האיטלקי.
כ-950 מהגרים היו על הספינה, ורק 28 בני אדם ניצלו מהאסון הזה. רשויות ההגירה האירופיות שמטפלות עכשיו במעט הניצולים וחוקרות את נסיבות האירוע טענו כי "זה האסון הימי הגדול ביותר בים התיכון". כעת בוחנים באיחוד האירופי דרכים להתמודדות עם הגעת מהגרים מאפריקה דרך הים.
בתוך כך, יממה לאחר טביעת הספינה, אירעו אתמול שני מקרי טביעה נוספים של ספינות מהגרים מאפריקה שבהם נהרגו עשרות בני אדם. ארגון ההגירה הבינלאומי דיווח שקיבל קריאת מצוקה מספינה ועליה כ-300 מהגרים שטבעה בים התיכון, כשלפחות 20 בני אדם נהרגו. מוקדם יותר טבעו למוות שלושה בני אדם כשסירת עץ שהובילה מהגרים שקעה מול חופי רודוס.
הסירה שטבעה מול חופי רודוס החלה לשקוע לאחר שעלתה על שרטון מול חופי האי היווני. בין ההרוגים אישה וילד. עשרות מהמהגרים שהיו על הספינה הובלו לטיפול בבית החולים באי.
באיחוד האירופי דנו אתמול בדיון מיוחד בלוקסמבורג באפשרות לשלוח ספינות מלחמה לחוף הלובי כדי להילחם בהברחת סחורות ובני אדם. עם זאת, החשש הוא שאם כוחות אירופים ייקחו חלק במבצע, המהגרים ינצלו זאת כדי לצאת לים, להגיע לידי הכוחות ולקבל מעמד של פליטים. בנוסף, קיימת גם הצעה לשלוח חיילים אירופים לאדמת לוב הקרועה כדי לנסות להשיב את הסדר.
שרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני אמרה בשיחות בלוקסמבורג כי זו חובתה המוסרית של אירופה להתמודד עם משבר המהגרים בים התיכון. "זו אחריות של כולנו", היא אמרה לשרים מהאיחוד.
דובר רשות ההגירה האירופית פלאביו די ג'אקומו העריך הבוקר כי "מספר ההרוגים גבוה מאוד השנה, הרבה יותר גבוה מאשר בשנה שעברה. ספרנו 96 מקרי מוות בין ינואר לאפריל בשנה שעברה, ועכשיו, אחרי הטרגדיה האחרונה, אנו סופרים יותר מ-1,600 מקרי מוות באותה התקופה בשנה הזו".