בתמונות ובשידורים החיים שמגיעים בימים האחרונים ממצרים, נראה שהרחובות מלאים בגברים צעירים, שמניעים את ניסיון ההפיכה בערי מצרים. אבל מבט קרוב יותר מספק כמה תמונות של נשים אשר לוקחות חלק בהפגנות. חלקן צולמו מחוץ לבתי הסוהר אליהם הובאו יקיריהן, חלקן מתאבלות ולרובן - פשוט נמאס ממשטר מובראק.
"זו המדינה שלנו", אמרה בסוף השבוע מאראם נאג'י בת ה-33, כשהתארגנה לקראת יציאה להפגנות במרכז קהיר. היא כיסתה את בגדיה הוורודים במעיל ארוך ויצאה מהמרפאה בה היא עובדת כפסיכולוגית. "אני רוצה להישאר במדינה הזו, אני רוצה שהשלטון ידאג לחלוק את ההון, אנחנו רוצים להיות חלק מהמדינה הזו, אי אפשר לצחוק עלינו כל הזמן, לעשות מאיתנו צחוק", הוסיפה.
שינוי ממשל במצרים יקדם את מעמד האישה? לא בטוח
"הודות לרשתות החברתיות, אנחנו מצליחות להעביר את המסר שלנו מכאן", צייצה בטוויטר גולשת תחת הכינוי "זהירה". "מצרים משתוקקת לשינוי", הוסיפה, "היה לנו נשיא אחד במשך שלושים שנה, אני בת 23 ולא ראיתי אף נשיא אחר מלבד מובארק". היא הסבירה, "כל מצרים יודעת שהוא הורס את המדינה".
האם שינוי ממשל במצרים יהיה שינוי מבורך עבור הנשים במצרים? לא בטוח. במידה והאחים המוסלמים יקבלו תפקיד במשטר חדש, הם עשויים לרמוס את זכויות הנשים במדינה. ארגונים אחרים , חברתיים יותר או פרו-דמוקרטים שלוקחים חלק בהפגנות, טוענים שהממשל הנוכחי לא עושה מספיק למען שוויון הזדמנויות בין המינים במצרים.
מהומות במצרים - סיקור מיוחד:
"המודיעין לא צפה את ההפיכה במצרים"
נתניהו: "נשמור על השלום עם מצרים"
מדווחים מהמהומות - ב-140 תווים
כך נראית המהפכה בעדשת המפגינים
הצבא מאיים: "נגיב במלוא החריפות"
צפו: אנרכיה, שוד וביזה ברחובות מצרים
משפחות הדיפלומטים הישראלים חולצו בטיסה מקהיר
מוחמד אל בראדעי נחקר ושוחרר: "השינוי יבוא מהעם"
אירן למצרים: "לא לנהוג באלימות כלפי מפגינים"
צפו: נאומו המלא של הנשיא מובארק
מיוחד: ניתוח שפת גופו של מובארק
מיוחד מקהיר: מתכוננים לקראת המשך המחאה
כיצד הפילו את האינטרנט במצרים?