בגרמניה ממשיכים להיערך לשביתת הענק ביום שני (10.3), שצפויה להשפיע ולשבש את הפעילות בנמלי התעופה הכי גדולים במדינה למשך יום שלם, בתוכם: ברלין, מינכן, פרנקפורט, המבורג, דיסלדורף, המבורג ועוד. בשביתה יהיו מעורבים עובדים רבים בנמלי התעופה וכן כ-23,000 עובדי קרקע. במהלך היום צפויים עיכובים חמורים, ביטולי טיסות והגבלות תפעוליות.
בתוך כך, מחר צפויות להמריא מהארץ 6 טיסות לגרמניה, כולל ליעדים פרנקפורט, ברלין, מינכן והמבורג. נוסעים שיש להם טיסה מחר נדרשים לעקוב אחרי האירועים ולהיות בקשר עם חברת התעופה. באל על למשל, כבר הודיעו שיתגברו היום את הטיסות במטרה להימנע משיבושים מחר.
"אנו נאלצים לנקוט בפעולה קיצונית זו מכיוון שהמעסיקים שלנו עדיין לא נתנו הצעה או הראו נכונות כלשהי לעמוד בדרישות השכר המוצדקות שלנו", אמרה קריסטין בהלה, סגנית יו"ר ver.di, המקבצת את עובדי נמלי התעופה במדינה. היא הדגישה שעובדי שדות התעופה ממלאים תפקיד מכריע בהבטחת התפעול והבטיחות של הנסיעות האוויריות ומגיע להם שכר הוגן ותנאי עבודה טובים יותר.
Airport employees in Germany (including ground handling) will go on a 24-hour strike Monday, March 10th, affecting operations at 11 airports:
- Frankfurt
- Munich
- Berlin
- Düsseldorf
- Hamburg
- Cologne/Bonn
- Stuttgart
- Hannover
- Leipzig/Halle
- Dortmund
- Bremen
Text by… pic.twitter.com/sBg9BjXyz6
האיגוד דורש תוספת שכר של 8 אחוזים או העלאה של 350 אירו לחודש - לצד בונוסים גבוהים יותר עבור תפקידים תובעניים במיוחד. בנוסף, הם מבקשים תוספת חודשית של 200 אירו לחניכים ומתמחים, שלושה ימי חופש נוספים.
"אנו מצטערים על אי הנוחות שהדבר גורם לנוסעים, אך ללא לחץ לא תהיה התקדמות במשא ומתן. על ידי יידוע הנוסעים מראש, אנו מקווים לתת להם מספיק זמן להתכונן", הצהירה בהלה.