עוד יום עבודה מתחיל עם עיגולים שחורים ושקיות מתחת לעיניים. אתם מתיישבים לפגישה הראשונה ופשוט לא מצליחים להתרכז. נשמע מוכר? מתברר שאחת השאלות השכיחות ביותר שרופאי משפחה מקבלים הן ״למה אני תמיד עייף?״. אם גם אתם סובלים מעייפות תמידית, ייתכן מאוד שהדבר קשור לאורח חיים בלתי מאוזן. מתזונה, דרך ספורט ועד לאיכות השינה - יצאנו לבדוק איך אפשר לשפר את ההרגלים שלנו כדי להגיע לתפקוד מיטבי ולהחזיר את השליטה לאורח החיים שלנו.

 מהי עייפות כרונית? המומחים מגדירים אותה כהצפה של המערכות בגוף בעקבות עודף פעילות, כשהכוונה בעיקר למערכות הנפשיות והמנטליות – החושים ומערכת העצבים. זו אינה הגדרה קלינית שתוכלו לזהות אותה בבדיקות אצל הרופא, אבל אתם לבטח תזהו אותה כשתתקשו לקום מחר בבוקר, או כשתפעלו בחוסר חיוניות ובאדישות. אם אתם בגילאי 20 עד 40 וחווים חלק מהתסמינים הללו, כדאי שתקחו את העניין ברצינות: על פי נתונים שנאספו במשך שנים, המחלה שכיחה בעיקר בגילאים אלו, כאשר לנשים קיימת נטייה לחלות במחלה בשכיחות גבוהה יותר. כדי לסייע לכם לצאת מהלופ הזה – אספנו עבורכם את כל הטיפים החשובים לשמירה על אורח חיים מאוזן ולהחזיר את האנרגיות.

תזונה

You are what you eat. המזון שאנחנו צורכים מדי יום הוא למעשה מה שבונה אותנו  ומאפשר לנו להמשיך לתפקד. אם אתם מתבססים על נשנושים, ומרבים לפקוד רשתות מזון מהיר, סביר שזו הסיבה לכך שאתם מרגישים עייפים רוב הזמן. השקיעו זמן ומחשבה בתזונה שלכם: הקפידו את ארוחות מסודרות ותפריט מגוון הכולל ירקות, פירות, חלבונים ופחמימות מורכבים. מזונות עשירים יספקו לגוף שלכם את כל מה שהוא צריך כדי להחזיק אתכם עם עיניים פקוחות, את כל הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון לייצור אנרגיה.

כמובן שיש לכך גם צד שני: עליכם להימנע ממזון מעובד וממותק יתר על המידה. הסיבה לכך היא צניחת האנרגיה שמגיעה מיד לאחר צריכתם ועלולה לדרדר אתכם היישר אל תהומות. למעשה מזון מעובד נמצא כמעט בכל מקום בסביבה שלנו וצריך לשים לב היטב לכל אלו המכילים גם נתרן בכמות גבוהה או סוכרים אחרים. את מקומם יתפסו פירות וירקות – עשירים בנוגדי חמצון המנטרלים השפעות של מרכיבים אחרים המעודדים עייפות.

ניהול מתחים

החיים של רובנו לחוצים ועמוסים, אין ספק. אבל האתגר הוא למרות ריבוי המשימות והשילוב המתיש בין הקריירה, המשפחה והחיים עצמם, הוא לנסות לנהל את המתח ולשמור על איזון נפשי. לחץ וסטרס כרוניים עלולים להפוך אתכם לאנשים עייפים ומותשים יותר, ולדלות מכם את כל האנרגיה והמוטיבציה. הלחץ הזה חוצה גילים, מגדרים ומגזרים: החל בבני נוער וסטודנטים החרדים לציוניהם, ועד לבני 40 המנהלים קריירות תובעניות.

 

בשיתוף סוויס סיסטם

Swiss System מביאה אליכם לחדר השינה את מיטב העיצובים והמעצבים הנחשבים בעולם. גלישה באתר תבהיר לכם באופן ברור את ההבדל בין המיטות שלנו לבין כל שאר המיטות שהכרתם עד היום, הפליסופיה שלנו מתמקדת בשלמות החושים.

כל אדם זקוק לשינה טובה ובשביל זה מיטה רגילה מספיקה, לעומת זאת המיטות שלנו מציעות לכם הרבה יותר משינה, זה נווה המדבר שלכם לשלווה ורגוע של הגוף והנפש. מקום אדיאלי שבו תוכלו לטעון כוח פיזי ורעננות מנטלית לאתגרים של היום הבא.

 

אחת השיטות לניהול מאזן האימה הזה הוא בין היתר שילוב תרגול מיינדפולנס, יוגה, תרגילי נשימה או כל תחביב אחר שמסב לכם הנאה. הקדישו זמן קבוע לעצמכם, ולמה שעושה לכם טוב. סמכו עלינו – זה רק יביא לכם עוד מוטיבציה, אנרגיה ותחושה טובה כללית. גם לאימון גופני יש השפעות בעניין וחשוב לשלבו כחלק מהשגרה.

 פרקטיקות נכונות של ניהול זמן עשויות אף הן לסייע: ותרו על דחיסת משימות בלתי אפשרית והקפידו על עצירות לרגיעה – שתי דקות בלי הטלפון לא יהרגו אתכם.

סוגיית הזמן ותכנון היום מובילה אל מרכיב חשוב נוסף – שינה. כחלק מבנייה של סדר יום קבוע ומאוזן, עליכם לשמור על שגרה קבועה עם שינה מספקת של שבע שעות רצופות. כדי להבטיח את איכותה – לפי איציק פלד, מנכ"ל סוויס סיסטם, חשוב להקפיד על היגיינת שינה הכוללת סביבה נעימה, נקייה מהסחות (כן, גלישה בנייד הורסת לכם את הכול) ואף התרעננות אישית. ודאו כי ברשותכם כריות ומזרן שמספקים תמיכה מיטבית לכל חלקי הגוף, ושהחלל בו אתם נמצאים מעוצב באופן מאוזן ובטמפרטורה הנכונה.