המחלקה למדעי המחשב של אוניברסיטת בר-אילן, נחשבת לאחת המעבדות הטובות בעולם, בה מפתחים כלב נחיה רובוטי שיהיה הכלב נחייה של העתיד. אחד היתרונות העיקריים של כלב הנחיה הרובוטי, הוא היכולת לסייע בניווט ולזהות ולהתריע על חפצים ומכשירים בסביבת אנשים עם מגבלות ראייה כגון חלקי כביש פגומים או חפצים הנמצאים באזורים שקשה להגיע אליהם.

האתגר העיקרי בעבודה עם רובוטים הוא כיצד להצליח לגרום להם להבין מצבים שבני אדם מזהים בצורה אינטואיטיבית, כך שיוכלו לעבוד טוב יותר עם אנשים. על כך בדיוק עובדים במעבדה של ד"ר רעות מירסקי, חוקרת בינה מלאכותית באוניברסיטת בר-אילן. הרובוט מתקשה לעיתים להבין את האינטראקציה עם האדם העומד מולו, ובמעבדה עובדים על חיזוק היכולת שלו להתמודד בסיטואציות אלה. היתרון של כלב נחיה רובוטי הוא שיוכל לזהות סכנה עוד לפני שבני אדם יראו אותה ויכול להתריע עליה, בדומה מאוד לטכנולוגיה המשמשת אותנו בפיתוחים של רכבים אוטונומיים שבולמים בעצמם ומיישרים את ההגה באופן אוטומטי. 

ואיך זה ישפיע עלינו?

ההבדל העיקרי בין כלב נחיה לרובוט נחיה הוא שכלב נחיה מתבגר, מזדקן ואפילו יוצא ל"פנסיה" ולכן אנשים רבים עם עיוורון מתארים קושי רב בהסתגלות לכלב נחיה חדש, בעוד שלרובוט הנחיה ניתן להתאים גרסה חדשה ולהמשיך בפעילות. המטרה של הבינה המלאכותית היא לשפר את איכות החיים של אנשים.

.