אמפתיה בין בני אדם זה כמובן דבר חשוב. להבין את הסיטואציות השונות בהן אנשים נמצאים, גם אם אנחנו לא בהכרח מכירים אותם או אפילו אוהבים אותם, זהו ערך עליון. באמצעות טכנולוגיית המציאות המדומה אנחנו יכולים להרגיש כמו אדם אחר וללכת בנעליו. לטכנולוגיה זו יש כוח מיוחד ופרופ' מוטי נייגר מבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילןיודע לנצל אותו לטובת עיבוד חוויה.
הסטארט אפ שהוקם במרכז היזמות אנבוקס מתמקד בעולם הבריאות, בו היכולת של צוותים רפואיים להתחבר אל המטופלים ולהיפך, היא קריטית. חוסר אמפתיה בין מטפל למטופל עלול להוביל לתסכול רב של המטופלים, אלימות נגד צוותים רפואיים ושחיקה שלהם.
הטכנולוגיה החדשה, מספקת מענה לסיטואציות אלו על ידי יצירת חווית VR המדמה התדרדרות לאלימות בבתי חולים. הצוות יוכל לצפות בסצנה במשקפי ה VR מנקודת מבטם של המטופלים וגם של הצוות הרפואי. מתוך הניסיון האישי שנחווה במהלך הצפייה נלמד כיצד ניתן למנוע את האלימות ובהמשך, אפשר לחוות את אותה הסצנה בשינויים קלים, בהם "מוזרקת" לתוכם אמפתיה שתמנע את האלימות.
אז איך זה ישפיע עלינו?
טכנולוגיה זו יכולה להועיל לא רק במוסדות בריאות, אלא גם בבתי ספר שם ניתן למנוע בריונות, אלימות והטרדות וכמובן גם בעולם העסקי, בו הטכנולוגיה תספק למעסיקים תובנות על רגשות העובדים ובכך דרכים לשמר אותם.