ככל שהאוכלוסייה גדלה, כך גדלה גם כמות צריכת פירות וירקות בישראל. עם השנים, נוצרו וירוסים ומחלות בצמחים עליהם גדלים הפירות והירקות שלנו. בדיוק כמו בני אדם ובעלי חיים, כך גם צמחים זקוקים לטיפול כך שתימנע הכחדה של זנים אלו. במעבדה לפיתוח זנים של צמחים של אוניברסיטת בר-אילן, עובדים על השבחת זן חדש של פירות וירקות טעימים ובעלי חוסן טבעי לווירוסים ומזיקים שונים.
איך זה משפיע עלינו הצרכנים?
פיתוח זן חדש של פירות וירקות יכולים לשרת את החקלאים שמחפשים מוצרים טעימים ואיכותיים, ומאפשר כמות גדולה הרבה יותר של יבול בריא ואיכותי שיוביל להורדת המחירים ויספק פתרונות בריאותיים לצרכנים.
זנים עמידים יותר, הם זנים בריאים יותר
חוקרי אוניברסיטת בר-אילן עובדים בצמוד עם משרד החקלאות ומשרד הבריאות כדי למצוא פתרונות בריאותיים למגדלים ולצרכנים. השימוש כיום בכמויות רבות של ריסוס כימיקלים יכול לגרום לנזק סביבתי ובריאותי לכן, מחקרים רבים מתמקדים בפיתוח טכנולוגיות חדשות המאפשרות לגדל צמחים עמידים יותר ובכך להפחית את השימוש בכימיקלים.