אתר הפיתוח של Dell Technologies בבאר שבע השיק לאחרונה מעבדת-על ייחודית מסוגה בישראל - Ransomware Demo Room , בהובלת צוותי ה Cyber Engineering בחברת Dell, ובשיתוף חברת סינרג'י7 (Synergy7), מרכז חדשנות שהוקם בבאר שבע כחלק מיוזמה אסטרטגית של רשות החדשנות. המעבדה משמשת כמרכז ידע ותשתיות בתחום הסייבר בדגש על סימולציות של מתקפות Ransomware (כופרה).

חברת Synergy 7, הממוקמת בבאר שבע, מתמקדת בקידום חדשנות ותעשיות עתירות ידע בתחומים מובילים וביניהם בריאות וביוטכנולוגיה, רובוטיקה והגנת סייבר, וכן מסייעת לסטארטאפים ותאגידים לקדם חדשנות.

המעבדה שהוקמה ב-Dell תאפשר לארגונים שונים, מגופים ביטחוניים ועד מרכזי בריאות, חברות תעופה, סטרטאפים ואחרים, לבצע סימולציות של מתקפות כופרה על הרשתות, השירותים והמידע שלהם ולטייב את מערכי ההגנה הקיברנטיות שלהם - וזאת במסגרת סביבת עבודה "מלוכלכת" המנותקת מהרשתות של אותם ארגונים. עבור המהנדסים של Dell Technologies המובילים והמפעילים את המעבדה, מדובר בהזדמנות להתמודד עם אתגרים ותרחישים בלתי רגילים.

"המעבדה היא הלב הפועם של החדשנות בתחום הסייבר", אומר נאור רדמי, Director בקבוצת Cyber Engineering Group, Dell Technologies. "הצוות שלנו ב- Dell פיתח את המעבדה במשך שנתיים והרגשנו שאנחנו הולכים אל הלא נודע במובן של להקים דבר שלא היה קיים בעבר, שכן המעבדה הזו היא ייחודית בארץ. אנחנו נוגעים בדברים הכי מרתקים שיש, שלא יוצא לך לראות בשגרה".

מעבדת Ransomware של Dell (צילום: יחיאל זוהר, Dell Technologies)
מעבדת Ransomware של Dell. "הלב הפועם של החדשנות"|צילום: יחיאל זוהר, Dell Technologies

העבודה במעבדה מעניקה למהנדסים ב-Dell אפשרות להתמודד עם איומי סייבר מורכבים שעדיין לא נמצא להם פתרון יעיל. הם עושים שימוש בכלים מתקדמים בתחומי ה-AI, Data Science ועוד, כדי לאתר נקודות זמן ודרכי פעולה אפקטיביות לזיהוי המתקפות ולהשבת הארגון של הלקוח לרציפות עסקית.

"אני מאמין ש-Dell נבחרה להוביל ולארח את המעבדה משום שהיא מביאה עומק טכנולוגי, תשתית וידע נרחב בתחומי אחסון המידע, ענן, שרתים, Data Science, ועוד. הסל ש-Dell מביאה איתה הוא מאוד מגוון," מציין רדמי.

אקוסיסטם של סטארטאפ

המעבדה משתפת פעולה עם מגוון ארגונים וסטארטאפים. "האווירה כאן מזכירה סביבת עבודה של סטארטאפ. לא מדובר בתהליך סטנדרטי של פיתוח פיצ'ר, אלא במרתון מחקרי שבסופו אנחנו שואפים להציג פתרונות למניעה וזיהוי של מתקפות כופרה", מספר יחיאל זוהר, ארכיטקט ראשי, Ransomware Demo Room, בקבוצת Cyber Engineering ב- Dell Technologies. זוהר מדגיש כי העבודה במעבדה דורשת למידה מתמדת של הצוות כדי לזהות הזדמנויות לפתרונות יצירתיים: "חשוב לנו להיות מעשיים ולהביא פתרון שימושי ולכן אנחנו עובדים יחד עם ארגונים בטחוניים, ארגוני בריאות, חברות תעופה וגם אוניברסיטאות".

למעבדה תהיה השפעה על מגוון עובדים בחברה: "לכל מפתחי התוכנה ב-Dell בישראל וכן לעובדים אחרים, יש פוטנציאל לעבוד עם המעבדה שלנו", אומר זוהר ומוסיף: "למעבדה יש צוות ייעודי של עובדים בישראל ובחו"ל, שנוספת לו מעטפת של צוותים נוספים ממרכז הפיתוח בישראל בתחומי ה-Data Science, ניהול המוצר והשירותים. בנוסף, המעבדה מייצרת הזדמנות למפתחים מכל הקבוצות ב-Dell, כולל בתחומי אחסון המידע, הענן וה-Edge, לסמלץ מתקפות סייבר שונות על המוצרים שלהם ולחזק את ההגנה שלהם בהתאם. כבר עכשיו, צוותים משלושה מוצרי אחסון מידע מובילים מפתחים אצלנו פתרון ייעודי הנתמך בליווי המקצועי שלנו – אין הוכחה טובה מזו לחשיבותה של המעבדה. המעבדה היא פרויקט דגל ב-Dell, עם פרופיל גבוה גם מחוץ לארגון, כך שיש תחושה שאנחנו במרכז העולם ושמאיתנו תצא הבשורה הטכנולוגית הבאה".

התמודדות עם מתקפות כופרה

מתקפת כופרה (Ransomware) היא תקיפה דרך תוכנה המגבילה את גישת המשתמש למידע או למערכת, תוך נסיון לסחוט תשלום תמורת החזרת הגישה. התשלום הממוצע לתוקף הוא כחצי מליון דולר, וגם במקרים בהם הארגונים בוחרים לשלם את הכופר, רק חלקם מקבל בחזרה את המידע שלהם.

מתקפות הכופרה מתרבות במהירות, וארגונים רבים "שוברים את הראש" כיצד לשפר את מוכנותם. עד היום, לא היו קיימים עבורם כלים יעילים להערכת מוכנותם ללא סיכון הרשת שלהם או השקעה של הון משמעותי. בנוסף, לא היתה תשתית כשירות שמאפשרת לארגון לבצע סימולציה על מערכת שדומה לשלו. הארגונים מבקשים לראות באופן מוחשי את האיום, את אופן ההתמודדות עמו, ומה עליהם לעשות כדי להגיע לרמת המוכנות הנדרשת. מעבדת ה-Ransomware Demo Room נותנת מענה לצרכים אלה דרך סימולציות בטוחות ויעילות.

מודלים של AI

"אחד התחומים המלהיבים מבחינתי הוא השימוש במודלי שפה (LLM) של בינה מלאכותית במעבדה" משתף זוהר. "נדיר למצוא את היקף המשאבים שיש לנו כאן, הן בהיקף והן במגוון. יש לנו ציוד שמוקדש ייעודית למחקרים בעולם ה-AI. השילוב של פתרונות Technologies Dell עם NVidia מאפשר לנו להתנסות בטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. עם הכוח החישובי וההנדסי העצום שיש לנו במעבדה, וההזדמנות לדמות תרחישים יוצאי דופן, יש לנו תנאים אידיאליים לחדשנות פורצת דרך".

מעבדת Ransomware של Dell (צילום: יחיאל זוהר, Dell Technologies)
מעבדת Ransomware של Dell. כוח חישובי והנדסי שיוצרים תנאים אידיאליים|צילום: יחיאל זוהר, Dell Technologies

עיקר החדשנות ב-Ransomware Demo Room טמונה באופן יצירת הייצוג הדיגיטלי (Digital Twin) של רשת הארגון של הלקוח, לצורך סימולציית התקפה. ייצוג סביבת IT של ארגון בצורה דיגיטלית הוא אתגר מורכב, במיוחד כשמדובר בארגונים גדולים עם רכיבי IT מדור קודם, המשלבים מספר רשתות. ב-Dell הוחלט ללכת על שילוב גישות של הפשטה, מידול ותקינה כדי להבנות את סביבת ה-IT בצורה יעילה ומותאמת לצרכי הארגונים השונים.

מעבדה לחינוך והכשרה

לא מדובר כאן רק בפיתוח - המעבדה עוסקת גם בהדרכה והכשרת צוותים של ארגונים שונים להתמודדות עם איומי סייבר. היא גם מספקת סיורים וחוויות למבקרים מכל שכבות האוכלוסייה, כולל לתלמידי תיכון, במטרה לחשוף אותם לעולם האיומים הקיברנטיים ולהסביר את החשיבות של התמודדות עם איומים אלו. בנוסף, היא משתתפת בפעילות מנטורינג לסטודנטים מהאוכלוסיה הבדואית בשיתוף עמותת 'סיראג'. "המעבדה פותחת הזדמנויות לשיתוף ידע עם צוותים של חברות אחרות בפארק, ולחשיפת צעירים לעולם הסייבר, אומר זוהר.

"יישומי ה-Ransomware Demo Room יהיו מגוונים", מוסיפה פזית אטיאס, Product Owner, בקבוצת Ransomware Demo Room, ב-Dell Technologies: "יהיו כאן סטארטאפים בתחום הסייבר שרוצים להציג את יכולותיהם בסביבה מתקדמת, יזמים שמעוניינים לבחון את יכולות הסטארטאפים באמצעות התשתית המתקדמת של המעבדה, וארגונים גדולים שיבקשו המחשה כוללת של כל צירי הפעולה הנדרשים להגברת מוכנותם מפני תקיפות מורכבות, בעזרת הדרכה והובלה מקצועית. בנוסף, גופים בטחוניים ישתמשו במעבדה לתיקוף הוליסטי ושיפור תהליכים".

ה-Ransomware Demo Room של Dell בבאר שבע מאפשר למפתחים ולחוקרים לעבוד בסביבת עבודה ייחודית, דינמית, וחדשנית. כל אלה יחד תורמים ליצירת Innovation Hub - מרכז חדשנות המוביל את תחום הסייבר בישראל ובעולם.

גם אתם.ן רוצים.ות לפתח חדשנות בסביבה הכי מתקדמת שיש? לחצו כאן>>

מרכז הפיתוח של Dell Technologies בישראל

מרכז הפיתוח של Dell Technologies בישראל מפתח טכנולוגיות חדשניות, מפתרונות אחסון מידע, אחסון מבוסס תוכנה, AI, סייבר, מדעי נתונים, ועד למיחשוב קצה, שרתים וטכנולוגיות ענן. מרכז הפיתוח בישראל הוא חלק מ- Dell Technologies הגלובלית, הפועלת ב-180 מדינות, ולה מעל 28,000 פטנטים. צוות הפיתוח הישראלי, הממוקם במשרדים בגליל-ים, באר שבע וחיפה, נהנה מאתגרים טכנולוגיים פורצי דרך, הזדמנויות רבות להתפתחות מקצועית וצמיחה אישית, צוות מגוון ופעילות התנדבותית ענפה.

מעבדת Ransomware של Dell.  (צילום: יחיאל זוהר, shutterstock)
מעבדת Ransomware של Dell. סביבת עבודה ייחודית, דינמית, וחדשנית|צילום: יחיאל זוהר, shutterstock

סינרג'י 7

חברת סינרג'י7 מתמקדת בקידום חדשנות ותעשיות עתירות ידע בתחומים מובילים וביניהם בריאות וביוטכנולוגיה, רובוטיקה והגנת סייבר, וכן מסייעת לסטארטאפים ותאגידים לקדם ולפתח את הטכנולוגיה שלהן.

החברה נתמכת על ידי רשות החדשנות, ובבעלות גופים מובילים כמו אלביט מערכות, קופת חולים כללית - המרכז הרפואי סורוקה, Dell Technologies, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, BGN Technologies, מור יישומי מחקר וקרן מיראז' ישראל.

חברת Synergy7 מקדמת אקוסיסטם חדשנות נרחב, עם שלושה מוקדי חדשנות בבאר שבע בתחומי בריאות וביוטכנולוגיה, רובוטיקה אוטונומית והגנת סייבר. רשות החדשנות השקיעה 25 מליון ש"ח במיזם זה על מנת לחזק את הצמחת החדשנות והיזמות מהנגב.