10. זו (ZO), תל אביב 

הדבר הבולט ביותר ברשימה הנוכחית של מסעדות מדוברות החודש הוא מסעדות אסייתיות. לא פחות מ-4 כאלו נמצאות כאן, ויש לכך סיבה טובה: ישראלים אוהבים את האוכל האסייתי מאוד בשנים האחרונות, אהבה שרק הולכת ומתרחבת לאגפים חדשים כל הזמן. בפסגה, באופן קבוע, ניצב הסושי. על הטיקט הזה פתח החודש יקי כביר (בשיתוף עם ד"ר אמיר זרח) את ZO, מסעדה שמכוונת לפיד האינסטגרם של חובבי סטורי, סושי וקוקטיילים. ממוקמת בלב שדרות רוטשילד, עם שם שמשמעותו "וואו", פסל דרקון עצום ומואר בכניסה ושיתוף פעולה עם אסתטיקאי שנועד לפנות לקהל יעד משותף - אין כאן שום דבר סולידי, וזה חלק מהעניין. בתפריט: רול כבד אווז עם איולי כמהין; טטאקי בקר בפונזו; פילה עגל בסויה מתוקה חריפה וקוד שחור.

זו (ZO), רוטשילד 11, תל אביב יפו. 03-6218593. לא כשר

סושי יוקרתי כמו בחו
ZO|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מוזמנים לעקוב אחרי ריטה לעוד המלצות על מסעדות

או בטיקטוק

9. ג'ורג' וג'ון, תל אביב 

אחת המסעדות היוקרתיות בישראל חוותה בחורף האחרון תהפוכה של ממש, כשאת השף שהוביל את המסעדה לשלל זכיות ותארים, תומר טל, החליפו השפים של מסעדת מנסורה הצנועה יחסית - אלעד דגן וטל סוחמי. האוכל של השניים אומנם שונה מזה של טל, אבל בהחלט משתלב עם החלל האלגנטי והמרהיב של המסעדה במלון דריסקו המוקפד במושבה הגרמנית. התפריט החדש כאן כולל מנות כמו קרוקט ראש לוקוס; פלמידה כבושה עם תפוח אדמה בג'וספר; ספגטיני בשר סרטנים וקוויאר שחור שלא כדאי לפספס ולברק פרפר בחמאה חומה וצלפים. שני השפים גם לקחו פיקוד על ארוחות הבוקר הנחשבות של המלון, ובקרוב יטביעו גם בהן את חותמם. רוצים לקרוא עוד על האוכל והמחירים? מוזמנים לקרוא את הביקורת הטרייה.

 ג'ורג' וג'ון. אוארבך 6, תל אביב יפו (מלון דריסקו). 03-7269309. לא כשר

ספגטיני עם בשר סרטנים וקוויאר שחור, חמאה ולימון (צילום: ציון איתיאל, יחסי ציבור)
ספגטיני עם בשר סרטנים וקוויאר שחור, חמאה וגרידת לימון|צילום: ציון איתיאל, יחסי ציבור

8. ג'אגר, קריית אונו

לא רק על אוכל אסייתי אנחנו מדברים ברשימה הזאת הרבה, אלא גם על המבורגרים, "אוכל הרחוב" מהפופולריים בעולם, וכזה שהפך להיות מושקע ואיכותי כמו שאנחנו ראויים לו גם בארץ. אחד ההמבורגרים שטוענים לאחרונה לכתר "מהטובים ביותר במדינה", הוא ג'אגר, מסעדה/המבורגרייה/קצבייה שנפתחה מתחת לרדאר בקמפוס הקרייה האקדמית אונו, והצליחה במהירות לטוס מפה לאוזן בקרב אוהדי ההמבורגר- שנשבעים שאחרי הביס הזה, קשה לחזור אחורה. התפריט מציע מספר סוגי המבורגרים לצד צלעות טלה, שיפודים, סטייקים, נקניקיות מרגז וקבבונים, אבל אל תוותרו כאן על לפחות המבורגר אחד שחלק ניכר מהבשר שנטחן אל תוך הקציצה שלו בעצם מבוסס על סטייק שמיושן במקום. יש כאן גם אופציה לבשר איכותי לרכישה הביתה, מקום חובה לחובבי בשרים.

ג'אגר. השדרה האקדמית 1, קריית אונו. 0547535350. לא כשר

המבורגר ג'אגר - איולי כמהין וריבת בצל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המבורגר ג'אגר - איולי כמהין וריבת בצל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

7. סאקה בה, תל אביב

אחרי ההצלחה של מנטנטן, החליטו הבעלים להתרחב עם איזקאיה חדשה שמעוררת הייפ גדול בשכונת לוינסקי בתל אביב. המקום נקרא סאקה בה (Saka Ba) והסגנון הוא של בר אוכל יפני פשוט וחמים בהשראת האיזקיות של אוסקה, שהן מוקדי בילוי ואלכוהול לאחרי שעות העבודה. התפריט מכוון למחירים שלא עולים על 70 שקלים למנה, עם אפשרויות כמו גיודון - רצועות בשר, אורז, חלמון ביצה, בצל ירוק, ג׳ינג׳ר כבוש וטוגראשי; מיני טומאטו - עגבניות שרי בתחמיץ יפני; ניקו סשימי - בשר במרינדה יפנית מסורתית, עירית ושומשום; ומאגרו נורימאקי  -טרטר טונה באצת נורי. שלא כמו באיזקיות יפניות משוחררות באוסקה, כאן יש תור ארוך בכניסה והתלהבות ראשונית ברורה, אז בואו מוקדם. 

סאקה בה. זבולון 8, תל אביב יפו. לא כשר

מה אוכלים באיזאקיה החדשה של תל אביב (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
SAKA-BA|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

6. מלכה, תל אביב

השף אייל שני העביר החודש את מסעדת מלכה הכשרה שלו למיקום חדש ועצום במתחם מידטאון עזריאלי. החלל של המסעדה החדשה יכול לכלול הרבה יותר סועדים עם בר רחב ידיים, המון שולחנות וגם חלק חיצוני לא קטן, שבשנייה שיתחמם יהיה ודאי עמוס לכל אורך הקיץ הקרוב. התפריט המחודש כולל שפע מנות ירקות כמו מרק מיסו עם פטריות שיטאקי ומלך היער; בצק פיצה עם זעתר על רסק עגבניות וחריף; סופריטו עם בצל מקורמל ותפוחי אדמה בבישול ארוך, ועוף לולו שמתפרק מהעצם; כמובן שקלאסיקות של מלכה כמו שניצל במילוי קרם פירה עדיין כאן. האווירה שוקקת החיים הצליחה לעבור גם למקום החדש ואנחנו צופים שבסצנת המסעדות הכשרות יהיה מדובר באחד המיקומים הלוהטים של השנה.

מלכה. מנחם בגין 146, תל אביב יפו. 036091331. כשר

השניצלים הטובים, שניצל של מלכה (צילום: ASAF KARELA)
השניצלים הטובים, שניצל של מלכה|צילום: ASAF KARELA

5. ברבור, תל אביב

אחת מקבוצות המסעדנות הצעירות והנחשבות בסצנת הפודיז הישראלית, אילו בירדס (ILU BIRDS) השיקה החודש את המיזם הראשון הקבוע שלה אחרי שורת ארוחות פופ אפ שקשה היה למצוא אליהן מקום. המסעדה נקראת ברבור (BARBUR) והיא סוג של גריל ים תיכוני, אבל עם תפריט יין רציני ואווירה מסוגננת כיאה למיקום. בתפריט: חלומי מטוגנת על קרם דלעת; סלט דפי קולרבי ותפוח בוויניגרט טרגון; מולים על פחמים ברוטב צ'וריסו ויין לבן; רולדת קבב על הגריל בסלסת בצל ירוק ושיפוד שייטל עם כרוב בפחם וחמאה חומה. אומנם רק בתחילת הדרך, אבל כבר כל מי שהוא חלק מסצנת האוכל מדבר על המקום הזה, וכנראה שעוד תשמעו עליו ועל הקבוצה הזאת לא מעט.

BARBUR. נחלת בנימין 36, תל אביב יפו. 03-7940845. לא כשר

4. אסתר המלכה, תל אביב

שוב ההמבורגר של אדל? כן, מה נעשה, שוב ההמבורגר של אדל. זאת אומנם לא בשורה חדשנית לפתוח המבורגרייה בשנת 2025, אבל מסתבר שכשזה נוגע להמבורגרייה כשרה, אולי דווקא כן. אחרי גל המבורגרי-שף שקצת דעכו בשנה החולפת בתל אביב, הגיעו מאצ' עבד ואדל בספלוב והחליטו שמה שהעיר צריכה הוא המבורגרייה כשרה שמספקת את הסחורה. לפי התור כאן, הם כנראה צדקו. ההמבורגרים פה חפים מקשקושים - קציצת בקר עם איולי ליים או איולי חמאת שום קונפי; אופציה טבעונית מבוססת קציצת ביונד מיט או כריך קריספי צ'יקן. יש גם נקניקייה, כנפיים ונגיסי עוף מטוגנים, אבל הם לא באמת הסיבה להגיע הנה. אם יש לכם זמן לשרוף, תגיעו לעמוד בתור, אם לא, תמתינו קצת שההייפ יירד ותוכלו גם אתם לנסות את אחד ההמבורגרים הכשרים המדוברים במדינה.

 אסתר המלכה. רוטשילד 8, תל אביב יפו. כשר 

המבורגר המלכה, המבורגר הנסיכות, צ'יפס ונשנושי המלך (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המבורגר המלכה, המבורגר הנסיכות, צ'יפס ונשנושי המלך|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

3. קונתאי, תל אביב

המסעדה התאילנדית החדשה של השף תומאס זוהר ביפו הרשימה אותנו מאוד עם האוכל התאילנדי האותנטי שמוגש כאן, וגם בזכות העיצוב הנעים שעושה חשק להעביר כאן ערב רומנטי על הבר ברחוב השקט בשכונת נגה. זוהר אמנם מוביל לראשונה מסעדה משלו, אבל הוא עושה זאת עם הרבה ביטחון - כשיש כאן כבר כמה יציאות שכדאי לא לפספס כמו שיפודי שרימפס במשרה פלפל שחור ושום; שיפוד שקדי עגל עסיסי ומשובח; מגוון סוגי סום טאם עם וריאציה אחת מבוססת פירות עונתיים חמוצים ומתוקים; ומנת שייטל מיובש ממכרת עם זרעי כוסברה שקשה מאוד להפסיק לאכול ממנה. קשה לחדש לישראלים עם אוכל תאילנדי אבל כאן הצליחו.

קונתאי. ניצנה 20, שכונת נוגה, תל אביב-יפו. לא כשר

עיצוב מודרני אורבני (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קונתאי החדשה של יוסי שטרית|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

2. קוקו נקו, תל אביב

ברשימה הנוכחית יש כמה וכמה מסעדות שכדי לאכול בהן תיאלצו להמתין, אבל ההמתנה הארוכה ביותר, תהיה כנראה בראמנייה החדשה קוקו נקו בפלורנטין, שמוכיחה שישראלים מוכנים להמתין לא מעט עבור ראמן מבטיח. מקומות ישיבה אין כאן הרבה, אבל מה שיש זה ראמן - עם טופו, פרגית או חזיר. טונקצו ראמן עם צ'אשו חזיר קריספי, אטריות בעבודת יד, במבו שוט, ביצה, בצל ירוק ואצה; שויו ראמן עם צ'אשו טופו, אטריות בעבודת יד, במבו שוט, תירס, ביצה, בצל ירוקושמן ארומטי; וטורי פאייטן ראמן עם צ'אשו פרגית, אטריות בעבודת יד, בק צ'וי, כרוב, נבטים, ביצה ואצה. ויש אפילו סלט סובה ופנקייק יפני אוורירי לסיים איתו. האם כל זה שווה המתנה? תחליטו אתם, בינתיים התגובות ברשת טוענת שכן.

קוקו נקו. פלורנטין 5, תל אביב יפו. לא כשר

הראמן של קיקו נקו (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קוקו נקו - ראמן|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

1. ז'נז'רייה, ירושלים

המסעדות הכשרות של קבוצת מחניודה בירושלים היו שיחת היום בחודש החולף בקרב חובבי אוכל בישראל. השילוב בין ארוחות הבוקר המוקפדות והצהריים שמוצעות בקפה רמב"ן החלבי, לצד ארוחות הערב והקרחנות הליליות בבר-מסעדת ז'נז'רייה הבשרית, יוצר משהו שכל אחד יכול למצוא בו מה הכי מדבר אליו. בזכות השילוב המנצח הזה, הפרויקט השאפתני של קבוצת המסעדנות במלון האורבני החדש בשכונת רחביה הירושלמית, קיבל החודש את המקום הראשון של הרשימה שלנו. על מה כדאי לא לוותר אם הגעתם למסעדת ז'נז'רייה? בטטה קסבייה נהדרת; קולד ראמן עם אטריות טונה נאה וציר דאשי; וסיגר ראש דג פריך. באגף ארוחות הבוקר קחו בחשבון מאפה בויוס פריך במילוי מנגולד עם ביצה חומה, טחינה וסחוג ומאפה בוקר טעים מהוויטרינה. לא לשכוח להזמין מקומות מראש.

ז'נז'רייה/קפה רמב"ן. מלון רמב"ן, רמב"ן 20, ירושלים. 02-6318961. כשר

קולד ראמן. מנה להתעקש עליה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קולד ראמן. מנה להתעקש עליה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור