מחאת האוהלים מתרחבת: שדרות רוטשילד בתל אביב ארחו גם הלילה מאות צעירים שלנו במאהל המחאה שהוקם שם - במחאה על מחירי הדיור.
במשך כל סוף השבוע קיבלו המפגינים השוהים במקום עידוד מאלפי עוברים ושבים. אמנים רבים שהגיעו להזדהות גם הופיעו בפני המפגינים. אל מארגני המחאה הצטרפו ארגונים מכל הקשת הפוליטית, בין היתר "ישראל שלי" מימין ו"השמאל הלאומי מן הצד השני, וכן התאחדות הסטודנטים הארצית. המארגנים מבטיחים להמשיך במחאה, ואף להרחיב אותה למקומות נוספים ברחבי הארץ.
"לא מדובר בהפגנה אלא במחאה", הסבירה סתיו שפיר, אחת המארגנות. "חשוב לנו לא להיות מזוהים עם אף גוף פוליטי זה או אחר. כל אחד מגיע לכאן עם אג'נדה משלו. הגיעו לכאן גם חברי כנסת, ישבו איתנו במעגל ודיברנו על כל נושא מצוקת הדיור. אנחנו כאן כדי להישאר, זה לא איזה אירוע חולף ואני מזמינה כל אחד שהנושא חשוב לו להגיע".
במקביל, הודיעה התאחדות הסטודנטים הארצית כי היא מצטרפת רשמית למאבק הצעירים. רן לבנה, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, אמר כי "ממשלת ישראל מסרבת לקחת אחריות על נושא הדיור במדינה. לא יכול להיות שישראלים משלמים משכנתא עד גיל 60, שזוגות צעירים חוסכים 10 שנים ועדיין לא יכולים לרכוש דירה, ושסטודנטים וצעירים מוציאים חצי מהמשכורת שלהם על שכר דירה. אנחנו עומדים בקשר עם יוזמי המאבק ומוכנים לתת להם סיוע כספי ולוגיסטי בכל מה שיזדקקו לו".
במקביל, יוזמה אחרת המכונה "שבוע הזעם" הישראלי הביאה אמש לכינוס מאות בני אדם בגן מאיר בתל אביב. כמה מבין המפגינים החליטו להצטרף למתחם האוהלים בשדרות רוטשילד, ובדרכם - השליכו גביעי קוטג' על בית הליכוד במצודת זאב. המפגינים צעקו: "אין דיור, אין פרנסה, להפיל את הממשלה".
ח"כ מירי רגב סולקה מהמאהל
אתמול הגיעה ח"כ מירי רגב מהליכוד למתחם האוהלים בתל אביב, שם נאספו מובילי המחאה נגד מחירי הדיור. כמי שבאה לחזק את המפגינים, היא הופתעה לגלות את עצמי כאורחת לא רצויה במקום - ונאלצה להסתלק מהמקום באופן משפיל כשלעברה צעקו קריאות גנאי ואף הותזו עליה מים. הנוכחים במאהל האשימו אותה כי היא אינה עושה דבר כדי לקדם את מטרתם.
עם הגעתה של רגב למקום, קיבלו אותה חלק מהצעירים במקום בסבר פנים נאות וניהלו עימה דיון. אולם סבלנותם של חלק מחבריהם פקעה, במיוחד אלו המזוהים עם ארגוני שמאל רדיקלי - והם הטיחו בה מסכת האשמות שהתפתחה וגברה עד עזיבתה של חברת הכנסת את המקום.
רגב בתגובה: "הפכו מאבק אזרחי לפוליטי"
אחרי האירוע, מסרה ח"כ רגב: "באתי לחזק את הצעירים, מפני שאני פועלם בעבורם זמן רב כיו"ר השדולה למען הדיור. רק ביום ראשון הגשתי לוועדת השרים לחקיקה הצעת חוק לפיקוח על שכר הדירה. התקבלתי בתל אביב על ידי חלק מהפעילים בצורה מכוערת. חבל שחלק מהם הפכו חלק ממאבק אזרחי ראוי למאבק פוליטי".
מוקדם יותר אתמול, קרא ראש עיריית ירושלים ניר ברקת לממשלת ישראל להקשיב לקול הצעירים שמוחים נגד מחירי הדיור היקרים, ולקדם באופן מיידי את יוזמות עיריית ירושלים ליצירת דיור בר השגה לצעירים. "אני מצפה מהממשלה וממנהל מקרקעי ישראל לקחת אחריות", הסביר ברקת. "עלינו לצקת תוכן ממשי למושג 'דיור בהישג יד' ולוודא כי הוא לא יהיה עוד סיסמה ריקה מתוכן אלא פתרון אמיתי לדור העתיד של בירת ישראל".
"עיריית ירושלים היא החלוצה בארץ ביצירת מודלים ייחודיים שמאפשרים לצעירים לגור במחירים סבירים", אמר ברקת. "למדנו מניסיון של ערים אחרות בעולם שהצליחו לעשות זאת, אך אין בכוחן של הרשויות המקומיות, נחושות ככל שיהיו לפתור את הבעיה לבדן".
ברקת הוסיף: "בעולם הרחב הממשלות מניחות את התשתית החוקית והפיננסית לדיור בהישג יד ומאפשרות לדרג המוניציפלי לפעול על פי עקרונות אלו".