מחאת הדיור ממשיכה לעורר הדים: ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, קורא היום לממשלת ישראל להקשיב לקול הצעירים שמוחים נגד מחירי הדיור היקרים, ולקדם באופן מיידי את יוזמות עיריית ירושלים ליצירת דיור בר השגה לצעירים.
"אני מצפה מהממשלה וממנהל מקרקעי ישראל לקחת אחריות", מסביר ברקת. "עלינו לצקת תוכן ממשי למושג 'דיור בהישג יד' ולוודא כי הוא לא יהיה עוד סיסמה ריקה מתוכן אלא פתרון אמיתי לדור העתיד של בירת ישראל".
"עיריית ירושלים היא החלוצה בארץ ביצירת מודלים ייחודיים שמאפשרים לצעירים לגור במחירים סבירים", אומר ברקת. "למדנו מניסיון של ערים אחרות בעולם שהצליחו לעשות זאת, אך אין בכוחן של הרשויות המקומיות, נחושות ככל שיהיו לפתור את הבעיה לבדן".
ברקת הוסיף: "בעולם הרחב הממשלות מניחות את התשתית החוקית והפיננסית לדיור בהישג יד ומאפשרות לדרג המוניציפלי לפעול על פי עקרונות אלו".
"אמרו לנו שהם פותחים עלינו עין"
אתמול היה ניסיון לסכל את מחאת הצעירים. המפגינים שתכננו להגיע לכיכר הבימה בתל אביב וכיכר ציון בירושלים עם אוהלי ושקי שינה במחאה על מחירי השכירות הגבוהים התבשרו בצהריים כי אין להם אישור לכך, אך למרות זאת יצאה ההפגנה לפועל.
"נכון, רובנו מסתדרים, עובדים קשה, מלווים קצת מההורים רק שהצ'ק לבעל הבית לא יחזור. אבל למה לעזאזל אנחנו משלמים כל כך הרבה? למה זאת הבעיה שלנו בועת הנדל"ן הזו? למה אין אף אחד שאכפת לו?", נכתב בקבוצת הפייסבוק ממנה הגיעה היוזמה. "למה דירת חדר עם גלריה מעל המטבח המתקלף עולה 3,000 ש"ח? למה העיר שאנחנו אוהבים הופכת לעשירים בלבד?", נכתב עוד.
דפני ליף, מארגנת המחאה שגם השיגה את אישור עיריית תל אביב לצורך העניין מבעוד מועד זומנה הבוקר לתחנת המשטרה, שם התבשרה: העירייה משכה את האישור - אז גם אין אישור משטרתי. "אמרו לנו שהם פותחים עלינו עין", אמרה ליף לחדשות 2 באינטרנט. לדבריה, בעיריית תל אביב סברו כי מדובר באירוע מצומצם ביותר אך המחאה הלכה וגדלה. כשהבינו את סדר הגודל, לטענתה, החליטו בעירייה למשוך את האישור.