זעם בקרב חלק ממשפחות השכול נגד החלטתו של נועם שליט להתמודד לכנסת הבאה ברשימת מפלגת העבודה: הודעתו של שליט על הצטרפותו לפוליטיקה התקבלה בברכה מצד עמיתיו למפלגה, אך עוררה תגובות קשות בקרב חלק מנפגעי הטרור וההורים השכולים שלחמו נגד עסקת שליט, שמכנים אותה "ניצול פוליטי".
אחד המבקרים של שליט הוא שלום רחום, אב שכול שבנו אופיר ז"ל נרצח לאחר שנחטף על ידי מחבלים בשנת 2001. מי שהובילה את בנו אל המחבלים הייתה אמנה מונא, ששוחררה בעסקת שליט. לדבריו, מדובר במהלך הזוי. "מפלגת העבודה רוכבת על הגב של נועם שליט, שנהנה מחיזור התקשורת, אבל זה לא יימשך הרבה זמן. ברגע שהוא יצטרך לענות על שאלות קשות בנושא כלכלה וחברה, נגלה שאין לו שום דבר לומר שלא נאמר קודם לכן", אמר רחום לחדשות 2 באינטרנט.
"מחר תהיה מסיבת עיתונאים ואחריה תראו איך הוא מתחיל להזרים מידע על בנו גלעד, שעד עכשיו הוא מידר אותו, וכל זה בשביל למשוך את התקשורת, כי בלי גלעד אין לתקשורת עניין בו", הוסיף רחום. "נועם שליט הוא לא פוליטיקאי ואין לו פיתרון לבעיות הסבוכות שלנו. אם בנו לא היה נחטף הוא היה ממשיך לעבוד במפעל שבו עבד. הוא לא מבין שהבעיות האמיתיות זה לא כיכר ולא צעדה - זה אירן ותהליך השלום".
כזכור, במהלך המאבק שניהל נעם שליט להשבת בנו משבי חמאס, הוא נתקל בהתנגדות עזה מצד נפגעי טרור שסירבו לשחרר מחבלים תמורת גלעד שליט. היום, עם קבלת ההודעה על כוונתו להתמודד על מקום ברשימת העבודה, הוא מקבל תזכורת מאותם מתנגדים.
מהצד השני של המפה הפוליטית, מגיב גם ד"ר אריה בכרך, אב שכול שבנו אוהד נרצח בוואדי קלט בשנת 1995, שהינו גם חבר מרכז הליכוד מטעם החטיבה למנהיגות יהודית. "האיש היה צריך להצטנע ולטפל בבנו ולא להזכיר לנו מחדש את מה שעברנו", אמר בכרך.
"משפחות שכולות רבות הרי חיות בטראומה מעסקת שליט והספור הנוכחי רק מעורר זאת מחדש", הוסיף בכרך. "המרוץ שלו לכנסת והעובדה שאת הקריירה שלו עשה על העניין הפרטי שלו תוך יצירת כאב למאות משפחות שכולות ונפגעי טרור בשחרור רוצחי יקיריהם, רק מגבירה ומנציחה את הכאב, והופכת את פרשת שליט ושחרור רוצחי יקיריהם לעניין יום יומי עבורם. בדיעבד זה גם הופך את המאבק שלו למאבק פוליטי אם לא ניצול פוליטי".
את תגובתו של נועם שליט לא היה ניתן להשיג.
עוד בנושא:
שמחה ב"עבודה": "צריכים עוד אנשים כמו נועם"