בביר נבאללה שבגדה המערבית, לא רחוק מרמאללה, קיבלו בהתרגשות את הבשורה על שחרורה של אחת הנשים שהפכה לאחת מהדוגמאות הבולטות לקיצוניות בעולם הפלסטיני.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמנה מונה הייתה סטודנטית בת 25 כשעבדה כעיתונאית ברמאללה. היא גם הייתה פעילה בארגון התנזים הקיצוני של הפת"ח והושפעה מאוד מפרשת החטיפה של נחשון וקסמן - שנחטף לכפר שבו גדלה.
מונה, נוצרייה שמחזיקה בתעודת זהות ישראלית, יזמה פגישה עם צעיר ישראלי מאשקלון אחרי קשר אינטרנטי שנמשך חודשים ברשת. היא נכנסה לצ'אט ישראלי בקיץ 2001 , הזדהתה כ"סאלי", עולה חדשה. אחרי שיחות ידידותיות והבעת אהבה היא הזמינה את הצעיר אופיר רחום, בן ה-16 מאשקלון, לפגישה.
ממתינה לאוטובוס
רחום חשש לנסוע לירושלים מאשקלון. יום לפני שנרצח כתב רחום כי הוא לא בטוח שיש לו מספיק כסף כדי לשוב הביתה. אמנה הרגיעה אותו ואמרה לו עד כמה היא ממתינה לפגישה. היא הבטיחה לו שיהיה להם זמן לבד בדירה של חברה.
אופיר, תלמיד כיתה י"א, השתכנע ונסע לירושלים. מונה לקחה אותו מהתחנה המרכזית למקום מבודד סמוך לרמאללה, שם הם המתינו לזוג חבריה, הטרוריסטים מהתנזים, ביניהם חסאן אל קאדי מהפת"ח - שירה באופיר בדם קר, 15 כדורים שננעצו בגופו.
מרוצחת - למנהיגה פלסטינית
מונה נתפסה אחרי שהוריו המודאגים של רחום ראו שהוא לא שב הביתה. הם הודיעו למשטרה, שהחלה בחיפושים ובחנה גם את תוכנת המחשב שבאמצעותה שוחח הנער עם "אהובתו".
במסגרת החיפושים הועברה הודעה גם לרשות הפלסטינית, שגילתה את הקבר המאולתר שבו נטמנה גופתו של רחום. הרשות העבירה את הגופה - ומונה הבינה שהיא חיה על זמן שאול.
ביום שישי, 19 בינואר 2011, יום הלוויתו של אופיר רחום, אמנה החלה להילחץ. היא ידעה שלכוחות הביטחון יש פרטים מהטלפון שלה ומחשבון המשתמש ב-ICQ של רחום. היא הגיעה לביתה בביר נבאללה ושם אנשי יחידת דובדבן עצרו אותה ושלחו אותה למשפט צבאי.
בבית הכלא היא הפכה לאסירה פעילה מאוד. ב-2007 היא הובילה שביתת רעב למען מה שהוגדר "האסירים הפוליטיים הפלסטינים". בימים הקרובים היא תצא לחופשי אך לא תשוב לביר נבאללה - אמנה מונא תגורש.