את חוק לימודי הליבה שביטלה היום (ראשון) הממשלה, יזם שר החינוך הקודם הרב שי פירון. במסגרת ניסוח החוק הוא לא קבע אם מותר או אסור ללמד לימודי ליבה, אלא הגדיר נוסחה שעל פיה יתוקצבו מוסדות חרדים מכיתה א' עד כיתה ח'. אלא שמתברר שהחוק כלל לא רק את נושא לימודי הליבה - אלא נושאים מהותיים נוספים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אחד הסעיפים המשמעותיים בחוק הוא איסור אפליה בקבלה למוסדות החינוך - בעיה הנוגעת מדי שנה לאלפי תלמידות. הסעיף הזה בחוק המדובר נועד לתמרץ את מוסדות החינוך החרדיים לא להפלות תלמידות ולנהוג לפי שיטת המכסות הידועה.
סעיף נוסף בחוק נועד לתמרץ את מוסדות החינוך החרדיים להשתתף במבחני המיצ"ב ובמבחנים הבינלאומיים, על מנת ליצור סטנדרט וכדי שהמשרד יידע באיזו רמה נמצא כל אחד מבתי הספר החרדיים.
בכך, גם הסעיפים הללו ירדו היום לטמיון - יחד עם סעיף לימודי הליבה. במשרד החינוך מבהירים שבימים אלו הם עובדים על תקנות חדשות שיפורסמו בקרוב, אבל הם לא אומרים אם הנושאים המסוימים הללו יהיו כלולים בהן.
"הילדים האלה, אם הם לא ילמדו מתמטיקה ואנגלית, איך הם יפרנסו את עצמם? ואם הם לא יוכלו לפרנס את עצמם, מי יפרנס אותם?" תהה יו"ר יש עתיד יאיר לפיד. "ממשלת ישראל יודעת שהחוק הזה לא הגון, לא מוסרי ולא צודק, אבל כל מה שמעניין אותם זה רק פוליטיקה".
שר המדע אופיר אקוניס נטש את הדיון בנושא בממשלה, לאחר שאמר: "אני בעד שכל תלמידי ישראל ילמדו אנגלית, מתמטיקה ומדעים. זה הדבר הנכון והצודק שישמור אותנו כמדינה מובילת חדשנות. הביטול הזה הוא שגיאה".