רה
הכריעו על ביטול לימודי הליבה|צילום: פלאש 90, חדשות

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) הצעת חוק שמבטלת את חובת לימודי הליבה במוסדות חינוך חרדיים - ובכך רומסת עוד שריד של חקיקה מהממשלה הקודמת. ההחלטה התקבלה ברוב קולות, למרות הזעם הציבורי שעוררו הדיונים על המהלך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

שר המדע אופיר אקוניס (ליכוד) עזב במחאה את הישיבה ולא השתתף בהצבעה. "אני בעד שכל ילדי ישראל ילמדו אנגלית, מתמטיקה ומדעים. זה הדבר הנכון והצודק שמשמר את ילדי ישראל והמדינה כולה כמדינה פורצת דרך ומובילת חדשנות בכל העולם. הביטול הזה הוא שגיאה", אמר שר המדע.

חוק לימודי הליבה חייב את המוסדות החרדים ללמד אנגלית, מדעים ומתמטיקה בהיקף של 10 שעות שבועיות, וזאת כתנאי לקבלת תקציבים.

אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
גננות יאלצו להתקשר להורים?|צילום: רויטרס, חדשות

במפלגת "יש עתיד" זעמו על המהלך: ח"כ מיקי לוי אמר כי "הלוואי וממשלת נתניהו היתה להוטה לטפל ביוקר הדיור, קייטנות הקיץ ודו"ח העוני כפי שהיא להוטה להרוס את עתידם של ילדים חרדים ולמנוע מהם ללמוד מתמטיקה ואנגלית. זוהי איוולת שנשלם עליה בעתיד מחיר כבד בשוק העבודה, בצמיחת המשק ובהנצחת דורות נוספים של עוני. שוב הוכח כי ממשלת נתניהו-בנט-כחלון מעדיפה את האינטרסים הפוליטיים הצרים על פני טובת הציבור".

גם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג גינה את המהלך: "לימודי הליבה הם לא עניין לחקיקת בזק פחדנית. השר נפתלי '5 יחידות' בנט, מי שהפך את קמפיין לימודי המתמטיקה לדגל של משרד החינוך, עוצם עיניים ושוכח כמה חשובים מקצועות הליבה. הניסיון לכפות על החברה החרדית תהליכים הוא ניסיון שנועד לכישלון. מעולם לא האמנתי בכך. לא בגיוס, לא בחינוך, לא ביחסי דת ומדינה. אבל יש פער עצום בין ניסיון להתמודד עם הנושא וההשלכות שלו על שוק העבודה, על מערכת החינוך, על עתיד הכלכלה והחברה שלנו לבין זריקת האחריות המביכה שבנט וביבי בחרו בה ובועטת אותנו חזרה אחורה".

לא רק במערכת הפוליטית ביקרו את הצעד: גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, כינה את ההחלטה "מהלך אבסורדי". לדבריו, "מצד אחד המדינה מייצרת, ובצדק רב, מסלולים לשילוב הסטודנטים החרדים ומצד שני היא יוצרת חסמים בקרב אותה אוכלוסייה בדיוק ומרחיקה מהסטודנטים העתידיים את ההזדמנות ללמוד לתואר אקדמי ולהשתלב בשדה המחקר ובשוק התעסוקה"

החוק שנחקק בממשלה הקודמת היה עתיד להיכנס לתוקף בשנה הבאה. הוא בוטל בעקבות ההסכם הקואליציוני שחתם ראש הממשלה נתניהו עם יהדות התורה.

ירון אברהם השתתף בהכנת הידיעה.