דקות ספורות אחרי שיו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ירד מדוכן העצרת הכללית באו"ם בתום נאומו ההיסטורי על בקשתו בהכרה חד-צדדית במדינה - הגיב שר החוץ, אביגדור ליברמן, בזעם רב על תוכן הדברים וכינה אותם "נאום הסתה".
בריאיון לחדשות 2 ממטה האו"ם בניו-יורק אמר ליברמן: "אני שמעתי נאום הסתה מאבו מאזן. זו הייתה פנייה הכי חדה לצד הכי אפל. אבו מאזן אמר שישראל חופרת תחת המקומות הקדושים כדי לפגוע בהם, שכל הקבוצות של "תג מחיר" פועלות נגד פלסטינים בחסות צה"ל ושהחיילים משסים כלבים בפלסטינים".
ליברמן ציין גם כי "אבו מאזן פנה לאתוס של ערפאת והזכיר אותו שלוש פעמים. הוא דיבר על הליגה הערבית ועל מדינות האיחוד האירופי, אבל חשוב לשים לב לדברים שהוא לא הזכיר. הוא התעלם לגמרי מארצות הברית, אפילו כשהוא דיבר על הבנק העולמי". בכך התייחס ליברמן לזעם הפלסטיני נגד הנשיא אובמה, שפרץ עקב נאום האהדה לישראל שנשא.
בהמשך ניתוח דבריו של יו"ר הרשות, הזכיר ליברמן כי "הוא דיבר על כל האסירים הפוליטיים. כאלה הם גם מבחינתו רוצחי משפחת פוגל. זה היה נאום של הסתה מלא באיומים, כמו למשל - 'אנחנו נהייה חברים בבית הדין הבינלאומי בהאג'. אני חושב שהנאום הזה מעלה הרבה סימני שאלה האם בכלל אבו מאזן יכול לשמש פרטנר".
"נציגי הטרור בכנסת מחאו כפיים"
ליברמן גם מתח ביקורת חריפה על חברי הכנסת הערבים שהצטרפו למשלחת הפלסטינית לאו"ם. "קשה שלא לדבר מפה על אזרחות ונאמנות", הוא אמר. "ראיתי נציגי טרור בכנסת ישראל (חברי הכנסת הערבים), כמו אחמד טיבי, שמוחאים כפיים על על הדברים הכי חריפים שנאמרו נגד ישראל. גם זה סימן שאלה שצריך לחשוב עליו".
כשנשאל האם המצב המדיני הידרדר בשל מדיניות ממשלת ישראל, שלל זאת ליברמן מכל וכל: "אנחנו צריכים ללכת בדרכנו. לא צריך להגיב וגם לא לאיים. הממשלה הזו נקטה יוזמה מהרגע הראשון. זו הפעם הראשונה שממשלת ימין הכירה בשתי מדינות לשני עמים. מדינת ישראל נקטה יוזמה ועשתה ג'סטה כואבת של הקפאת כל הבנייה ביהודה ושומרון למשך 10 חודשים. אנחנו ביוזמתנו הורדנו באופן דרמטי את כמות המחסומים ואפשרנו לכלכלה הפלסטינית להתפתח".
בסיום דבריו, אמר שר החוץ: "אנחנו כל הזמן באים ביוזמות. האו"ם כנראה מתעלם מכך, בזמן שהפלסטינים אפילו מחולקים בינם לבין עצמם. יש חמאסטאן", אמר - בהתייחסו לשליטת חמאס ברצועת עזה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
צפו: הנאום ההיסטורי של אבו מאזן באו"ם
עריקאת: "רוצה לשמוע את נתניהו אומר 1967"