כמה פעמים קרה לכם שנתקפתם שיעול, אך לא הופיעו תסמינים נוספים ולא הייתם בטוחים אם כדאי לפנות לרופא? לעתים קורה שאנחנו משתעלים ולא בדיוק מרגישים חולים. אז לפני שאתם ניגשים לבית המרקחת הקרוב לביתכם, הנה כמה שיטות שיכולות לעזור לכם להקל שיעול באופן טבעי. אם ניסיתם את השיטות הללו והשיעול עדיין מציק לכם ואף מחמיר - או אם אתם חווים תסמינים נוספים מלבד השיעול, רצוי להיוועץ ברופא משפחה בהקדם האפשרי.

לשאוף אדים

הזרימו מים חמים במקלחת וסגרו את הדלת. תנו לחדר להתמלא באדים, עמדו או שבו בחדר במשך 20 דקות לפחות. שאיפת האדים יכולה לסייע לפרק ליחה ובכך עוזרת להקל את השיעול.

אישה מקלחת אדים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
לשאוף אדים חמים|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

לשתות הרבה מים

לא סתם זו אחת ההמלצות הנפוצות שרופאים נותנים כשאנחנו חולים. נוזלים עוזרים לפרק ליחה ובכך יכולים להקל שיעול באופן טבעי. גם משקאות קרים וגם חמים יכולים לסייע; מי קרח, מיץ קר או תה חם. מומלץ להוסיף דבש לתה, מאחר שיש לו תכונות אנטי בקטריאליות.

מחקר: שתיית חלב תורמת לשריפת שומן (צילום: אילוסטרציה, thinkstock)
טיפ ישן וטוב: לשתות הרבה מים|צילום: אילוסטרציה, thinkstock
 

לישון בתנוחה הנכונה

כשאתם נשכבים לישון, הניחו כרית נוספת מתחת לראשכם. הגבהת הראש תסייע לנקז נוזלים ותקל את תחושת הגודש.

אישה ישנה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לוודא שהראש מוגבה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מכשיר אדים קרים

לעתים קרובות השיעול מתחזק בשעות הערב ולא ממש מאפשר לנו לישון. מכשיר אדים קרים בחדר השינה יכול לסייע לדלל גודש באף ובכך יעזור להקל את השיעול. ניתן להוסיף כמה טיפות של שמן איקליפטוס למכשיר האדים, המסייע לנשום טוב יותר.

חשוב לציין כי משרד הבריאות ממליץ להשתמש במים מורתחים שצוננו, מאחר שעשויים להיות חיידקים מזיקים במי ברז קרים. כמו כן, מומלץ לנקות את פנים המכשיר ולייבשו לפחות פעם בשבוע. 

תרופות סבתא 

סירופ טימין: למצבים קשים של שיעול טורדני ויבש אפשר להכין סירופ ביתי על בסיס דבש, המכיל בתוכו שורש ליקוריץ ועלי טימין. איך עושים את זה?

סירופ דבש, שום ובצל: חומרי הבצל והשום יעזרו בפעולת החיטוי ואילו הדבש בעל פעולה אנטי-מיקרוביאלית (נוגד חיידקים). איך עושים את זה?