יוקר המחיה, התנהלות כלכלית לא נכונה או קריסה כלכלית של עסק, יכולים להוביל אדם למצב שבו אינו מסוגל לעמוד בהתחייבויותיו הקיימות והעתידיות. מצב כזה נחשב בשפה המשפטית: "חדלות פירעון".

אפשר להקדים "תרופה למכה" ולרפא את הנזק הכלכלי, באמצעות עיכוב הליכי הוצאה לפועל, עיכוב הליכים משפטיים, וכן עיכוב כל הליך גבייה/עיקול, על ידי הגשת בקשה לבית המשפט, להכיר במצב שבו אדם שאינו מסוגל לפרוע את חובותיו יוכרז חדל פירעון.

לפנייה ישירה לעורכת הדין בת אל ויצמן – לחץ/י כאן

מה התנאים הנדרשים לצורך הגשת הבקשה?

  1. כי סך חובות החייב עולים על סך של 166,627.31 ש"ח. (ישנו הליך מתאים לחובות נמוכים בהוצאה לפועל).
  2. כי סך גובה חובות החייב עולים על שווי נכסיו.

עמידה בתנאי סף אלה, מקנים לחייב עיכוב הליכים.

בתוך שנה ממועד העיכוב, מגבשים תמונה מקיפה בדבר מצבו הלכלכי של החייב וממליצים לבית המשפט לשקם את החייב, בהתאם לפוטנציאל השתכרותו ומצבת נכסיו.

  • אם אין לאותו אדם פוטנציאל השתכרות בהווה ובעתיד וכן אין לו נכסים, ימחקו לו החובות בדרך של הפטר לאלתר. כלומר מחיקת החובות כאילו אותו אדם נולד מחדש.
  • אם יש לאותו אדם פוטנציאל השתכרות, ואין לו נכסים, מתאימים לו תכנית שיקום בת 36 חודשים, כתנאי לקבלת ההפטר.
  • אם יש לאותו אדם גם פוטנציאל השתכרות וגם נכסים, אז תהיה תכנית, כפי שציינו, בת 36 חודשים וכן פדיון הנכס לפי שוויו או מכירתו כתנאי לקבלת ההפטר.

קבלת ההפטר

התכנית לשיקום כלכלי וההפטר, יינתנו בתוך 36 חודשים, אך ורק אם החייב התנהל בתום לב במסגרת ההליך. אם אדם אינו חושף את מלוא האמת,  קיים סיכון כי תוארך התכנית, או לעתים אף יבוטל ההליך בשל ניצול לרעה. לכן חשוב מאוד שאדם הבוחר להיכנס לתהליך של חדלות פירעון, יעשה כן תוך חשיפה מלאה של המידע הפיננסי.

ישנו הליך נוסף, מקביל, המכונה הליך הסדר נושים. הליך זה קצר מהליך חדלות הפירעון, והתוצאה בידיים של הנושים. חייב מציע סכום שלדעתו יביא לאיזון בין רצונו לפתוח דף חדש לבין תשלום ראוי לנושיו. על מנת שהצעת החייב תאושר, על הנושים (כלומר הגורמים להם חייב כספים) לאשר את הצעתו ברב מניין וערך של 75% מהתביעות המאושרות. ניתן לפרוס את הסכום המוצע לנושים, כמו בחדלות פירעון ולקבל הפטר לאחר השלמת התשלומים כמו בהליך חדלות פירעון.

לפיכך, אם נקלעתם לחדלות פירעון, מומלץ מאוד לקבל הכרה במצבכם מבית המשפט. להערכת סיכויי ההליך, וייצוגכם כראוי, אנו ממליצים לפנות לעורך דין מקצועי, שיקנה לכם הכוונה נכונה לתהליך.

עו
עו"ד בת אל ויצמן|צילום: אופירה ערקי

משרד עורכי דין בת אל ויצמן עוסק בתחום חדלות הפירעון ומייצג חייבים ונושים בהליכים יזומים על ידי חייבים או על ידי נושים. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפנייה ישירה לעורכת הדין בת אל ויצמן – 053-6130830