בימים קשים אלו, כשהמצב הביטחוני בישראל אינו יציב ומשפחות רבות פונו מבתיהן, חשוב לעמוד על זכויותיהם של הילדים הנפגעים בתאונות ורחוקים ממקום מגוריהם.

ביטוח תאונות אישיות תלמידים מכסה תלמידים בכל מקום ובכל זמן, גם במצבי חירום כמו מלחמה גם במהלך החופש הגדול כאשר הילדים נמצאים בקייטנות או במסגרות חינוכיות אחרות ואפילו אם המשפחה לקחה אתנחתא קלה והחליטה לטוס לחו"ל וקרה אירוע תאונתי.

לפנייה ישירה לעורכת הדין יובל איזק – לחץ/י כאן

מי יכול לתבוע?

פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים מכסה את כל תלמיד ותלמידה מגיל גן ועד כיתה י"ב, 24 שעות ביממה, בכל ימות השבוע כולל חופשות ובמקרים של פינוי ממקום מגוריהם. המשמעות היא כי תלמיד שנפגע יכול לקבל פיצוי גם אם התאונה התרחשה בבית, ברחוב או במהלך פעילות אחרת, למעט במקרים של תאונות דרכים, פעולות איבה, או תאונות עבודה המזכות בפיצוי במסגרת ביטוח לאומי​.

ולכן, כשמדובר בזמן מלחמה והתאונה הינה תולדה של אירוע ביטחוני/מלחמתי לא ניתן לתבוע את פוליסת תאונות אישיות תלמידים.

הכיסוי הביטוחי תקף בזמן מלחמה

מיום 07/10/2023 אנו מצויים במלחמה כאשר תלמידים רבים מפונים מבתיהם ונמצאים במקומות שונים שאינם מקום מגוריהם או המוסד אליהם היו שייכים. נדגיש כי הביטוח מכסה את התלמידים גם במצבים אלו. בפוליסת תאונות אישיות תלמידים  כוללת כיסוי למגוון רחב של תאונות, כולל תאונות ביתיות ותאונות בשטח ציבורי, כל עוד אין מדובר בתאונות דרכים, פעולות איבה או תאונות עבודה המזכות בפיצוי במסגרת ביטוח לאומי​.

למשל, ילד שרץ למקלט בזמן אזעקה, החליק ושבר את ידו בצורה קשה – את מי ניתן לתבוע? ריצה למקלטים בזמן אזעקה או במסגרת אירוע ביטחוני נחשבת לפעולת איבה, ולא לתאונה רגילה. במקרים כאלה, הטיפול והפיצוי אינם במסגרת פוליסת תאונות אישיות תלמידים, אלא תחת חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, כאשר המוסד לביטוח לאומי הוא הגוף האחראי על הטיפול והפיצוי בהתאם.

תאונות רבות קשות מאוד לסיווג והתביעה יכולה להידחות על ידי חברת הביטוח או ביטוח לאומי ולכן ייצוג של עו"ד המתמחה בביטוח לאומי ונזיקין יכול בוודאי להילחם למענכם על קבלת הזכויות שלכם ועל ההכרה של התאונה וכמובן קבלת התגמולים והפיצויים המגיעים לתובע/ת.

תביעות בזמן החופש הגדול

בחודשי הקיץ, ילדנו משתתפים בקייטנות ובפעילויות חוץ-לימודיות, כיסוי הביטוח נשאר בתוקף ואף ניתן למצות את הפיצוי במסגרת ביטוחים נוספים ככל ומקום הפעילות מבטח גם הוא וליהנות מכפל פיצויים.

תהליך הגשת תביעת תאונות אישיות תלמידים וטיפים

  1. תיעוד המקום והאירוע - לצלם את המקום שבו התרחשה התאונה ולקבל פרטים של עדים, אם ישנם.
  2. שמירת מסמכים רפואיים - יש לשמור כל מסמך רפואי המעיד על מצבו של הילד לאחר התאונה וכמובן להגיע בסמיכות לטיפול רפואי, עדיפות עד 72 שעות מהתאונה ולציין באופן מפורט כיצד קרתה.
  3. פנייה למוסד החינוכי או הקייטנה - יש לפנות למזכירות המוסד החינוכי או הקייטנה ולבקש את פוליסת הביטוח הרלוונטית, במקרים מסוימים קיים גם דו"ח פציעה ולכן יש לבקשו ולשמור.
  4. פנייה לעורך דין - מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בנזיקין כדי לוודא שמתקבל כל הפיצוי המגיע לכם ולבחון האם קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות מצד הגורם האחראי​ ולמצות כל תביעה שהיא בעקבות התאונה.

התיישנות תביעה מסוג תאונות אישיות תלמידים

פוליסת ביטוח תאונות תלמידים מתיישנת לאחר שלוש שנים מיום האירוע. עם זאת, היות ומדובר בקטינים, מניין שלוש השנים מתחיל רק מהגעת הילד לגיל 18, כך שניתן להגיש תביעה עד שהילד מגיע לגיל 21.

המלצתי היא לא להמתין זמן כה רב וחשוב לקבל ליווי של עו"ד כבר בשלבים הראשונים לתאונה על מנת לעבוד על התביעה בצורה הטובה ביותר על מנת למקסם את הפיצויים.

לסיכום, בימים אלה של אי-ודאות, כשהמלחמה משנה את שגרת חיינו וחופשת הקיץ מוסיפה אתגרים משלה, ביטוח תאונות אישיות לתלמידים הוא כלי חיוני להגנה על ילדינו. מדובר בהשקעה קטנה אשר ברגע האמת הינה מהותית וקריטית למשפחות רבות אשר מתמודדות גם ככה עם מציאות חדשה ומאתגרת. 

התמודדות עם תאונות תלמידים בזמן מלחמה ובחופש הגדול יכולה להיות מורכבת ומתישה, אך יש לזכור כי ליווי של עורך דין בתחום יכול להוריד מכם עומס רב ולהקל עליכם בניהול הליך בירוקרטי קשה זה.

עו
עו"ד יובל איזק|צילום: שני לויה

עורכת הדין יובל איזק מלווה, מייצגת ומייעץ בתחום הנזיקין, לרבות תביעות מול הביטוח הלאומי. מיומה הראשון של המלחמה ועד כתיבת שורות אלה משרתת במילואים כקצינה בחטיבת הסיוע באוגדה 98. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפנייה ישירה לעורכת הדין יובל איזק – 053-6260437