מדריך זה יסקור בקצרה את התנאים להכרת עובד כנפגע בתאונת עבודה, וכן את זכויותיו של העובד, מהמוסד לביטוח לאומי (המל"ל).
עובד אשר נפגע במקום העבודה והוכר כנפגע תאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי, זכאי למגוון זכויות מהמדינה, בין אם המדובר בפגיעה חולפת, ובין אם המדובר, חלילה, בפגיעה צמיתה או נכות.
שני דגשים חשובים לעניין פגיעה בעבודה. האחד, אין הבדל האם מדובר בעובד שכיר או עצמאי, ובלבד שהתאונה ארעה במסגרת העבודה.
הדגש השני, אין משמעות לאשמה בתאונת העבודה. גם אם העובד אשם באופן מלא בתאונת העבודה, הוא עדיין יהיה זכאי למלוא הזכויות של נפגע עבודה.
לפניה ישירה אל מיכאל גנון ושות', משרד עורכי דין, לחץ/י כאן
מהי פגיעה בעבודה?
פגיעה בעבודה מתחלקת לשלוש קטגוריות:
- תאונת עבודה, כלומר, תאונה שאירעה תוך כדי העבודה ובקשר אליה, לרבות נסיעה הלוך או חזור אל מקום העבודה או ממקום העבודה.
- מחלת מקצוע, כלומר מחלה הנגרמת עקב המקצוע עצמו, כגון מחלת ריאות בעבודה בסביבת אזבסט או פגיעה בשמיעה בעבודה במפעל רועש.
- מיקרו טראומה, כלומר, פגיעה הנובעת מפעולות ממושכות אשר חוזרות על עצמן, כגון דלקת בשורש כף היד לקלדנית או קופאית.
על מנת שהעובד יהיה זכאי לזכויותיו כנפגע עבודה, הוא קודם כל חייב לעבור פרוצדורה במוסד לביטוח לאומי, על מנת שהמל"ל יכיר בעובד כנפגע עבודה. פרוצדורה זו קריטית למימוש זכויותיו של העובד, ולכן יש להיעזר בליווי של עורך דין המומחה לתחום הביטוח הלאומי.
לאחר שהמל"ל יכיר בעובד כנפגע עבודה, העובד יהיה זכאי לדמי פגיעה למשך 91 יום (שבתות וחגים כלולים במניין הימים), וכן לטיפול רפואי על חשבון קופת החולים, לרבות פינוי באמבולנס.
שימו לב: את התביעה לדמי פגיעה יש להגיש תוך שנה מיום אירוע הפגיעה. הגשת תביעה מאוחרת משנה, עלולה להקטין משמעותית את דמי הפגיעה ו/או קצבת הנכות.
מה אני צריך לעשות במידה ונפגעתי בתאונת עבודה?
הדבר החשוב ביותר שהעובד יכול לעשות, כאשר הוא נפגע בתאונת עבודה, זה איסוף מסודר של תיעוד רפואי רציף. כל המסמכים הרפואיים, החל מדו"ח האמבולנס והמיון, ועד לדו"ח השיקום והסיכום הרפואי. חוסר בתיעוד רפואי, עלול לעכב ואף להקטין את הקצבה לנפגע העבודה.
לאחר מכן, יש לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום, על מנת שיבחן את המסמכים הרפואיים, יבקש השלמות, ככל שנידרש, וימלא את הטפסים הנדרשים, לרבות טופס ויתור סודיות רפואית, חוות דעת מומחה וכיו"ב, ויגיש תביעה לביטוח הלאומי.
ככל שהעובד יוכר כנפגע עבודה, גובה דמי הפגיעה יקבע בהתאם לשכרו של העובד בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה ועד לתקרה הקבועה בחוק (כ- 1,200 ₪ ליום).
קביעת נכות, קצבת נכות ומענק נכות, לעובד שנפגע בתאונת עבודה
על מנת להגיש תביעה לקביעת אחוזי נכות, צריך קודם לכן להגיש תביעה לדמי פגיעה ולהיות מוכר כנפגע עבודה.
לאחר מכן, נפגע העבודה, יכול ובאם יש לו חוות דעת תומכת, להגיש תביעה לנכות. על מנת להיות זכאי לקצבת נכות או למענק נכות. נפגע העבודה חייב להגיע לסף של לפחות 9% נכות ומעלה.
לאחר הגשת התביעה לדמי נכות בביטוח הלאומי והוועדות הרפואיות הנלוות, יקבע המל"ל את אחוזי הנכות של נפגע העבודה, כאשר מ 9% נכות ועד 19% יהא הנפגע זכאי למענק או לקצבה חודשית, כאשר מטרת הנפגע תהא לקבל הכרה מהביטוח הלאומי לדרגת נכות הגבוהה מ 20% אחוזי נכות צמיתה, וכך יהא זכאי לקצבת נכות חודשית קבועה.
כאמור חשיבות קריטית נודעת לוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, ולייצוג המשפטי של נפגע העבודה, במהלך ועדה זו, שכן הוועדה הרפואית תבדוק ותקבע האם נותרה לעובד נכות כלשהי מתאונת העבודה, מה שיעורה באחוזים והאם היא צמיתה או זמנית.
שימו לב: החלטת הוועדה הרפואית אינה סופית וניתן להגיש עליה ערעור, מבחינת החוק היבש, בתוך 30 יום ממועד קבלת ההחלטה, כאשר בפרקטיקה, המל"ל מאפשר, עם נימוקים מתאימים, להגיש ערר עד 90 יום ממתן ההחלטה של הוועדה הרפואית.
משרדנו בעל וותק רב והתמחות ספציפית בייצוג נפגעי עבודה למול הביטוח הלאומי.
עורך דין מיכאל גנון עוסק בדיני נזיקין, ייצוג נפגעי תאונות עבודה במוסד לביטוח לאומי בתביעות נגד חברות הביטוח ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למיכאל גנון ושות', משרד עורכי דין - 053-7105227