לצורך ההדגמה נתייחס לעובד אשר טרח ועמל וגם בשנה האחרונה לקיומו הפעיל של מעסיקו (מבחינה כלכלית) עבד עבורו גם כשידע שהמעסיק בקשיים וגם כאשר שכרו לא שולם.
הדין אינו מקבל "התנדבות" זו של העובד וקובע שאת שכרו (בגבולות מסוימים אך סבירים בהחלט) יקבל מהמוסד לביטוח הלאומי. בהמשך הכתבה נרחיב בנקודה זו.
כאשר שכרו של עובד לא משולם נוכח היותו של המעסיק חדל פרעון, קיים חשש שהעובד יצא קרח מכאן ומכאן, גם עבד וגם שכרו לא שולם. במקרה מסוג זה תביעה נגד המעסיק לבדה נראית לא ישימה ולא יעילה, שהרי אמרנו שהמעסיק נתון בקשיים כלכליים ולא תהיה לו דרך לשלם את חובו.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין יעקב לביא, לחץ/י כאן
עובדים שכירים מבוטחים מפני מצב בו המעסיק אינו מסוגל לשלם את שכרם וזכויותיהם
בהתאם להוראות פרק ח' לחוק הביטוח הלאומי, המתייחס לביטוח זכויות עובדים בהליכי חדלות פירעון, עובדים שכירים מבוטחים על ידי המוסד לביטוח לאומי גם במצבים שבהם המעסיק נקלע להליכי חדלות פירעון. מצב זה יכול להתבטא בפירוק חברה או בפתיחת הליכי חדלות פירעון על ידי יחיד.
לפי חוק הביטוח הלאומי, המוסד לביטוח לאומי ישלם לעובד את השכר (בגבולות מסוימים) ולמשך לא יותר משנה (אחורה). המוסד לביטוח לאומי מעביר כספים במקרה זה גם לקופת גמל ולגורמים דומים. במקרה כזה למוסד לביטוח הלאומי עומדת הזכות לתבוע את המעסיק על כספים ששילם (אם כמובן יוכל לגבות את הכספים מהמעסיק בהינתן שהוא חדל פירעון ובפירוק).
אילו זכויות ניתן לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי בתביעה לגמלת זכויות עובדים בפירוק?
הזכויות הסוציאליות שניתן לתבוע במסגרת תביעה לגמלת זכויות עובדים בפירוק כוללות בין היתר פדיון חופשה למשך שלוש השנים האחרונות בעבודה והשנה הנוכחית, דמי הבראה, הפרשי שכר ושעות נוספות שלא שולמו עבור שנת העבודה האחרונה. נוסף על כך, לפי זכאות העובד מכוח צו ההרחבה או ההסכם הקיבוצי, ניתן לתבוע גם דמי חגים, ביגוד, משכורת 13 והפרשות לקופת גמל. כמו כן, העובד יוכל לתבוע פיצויי פיטורים וימי הודעה מוקדמת לפי חוק הודעה מוקדמת.
מכיוון שתקופת ההתיישנות הרלבנטית להגשת תביעת גמלה לזכויות עובדים בחדלות פירעון עומדת על שישה חודשים בלבד מיום קבלת צו הפירוק או ההכרזה על חדלות פירעון, חשוב מאוד לא להתמהמה ולהיוועץ בהקדם עם עורך דין מקצועי ומנוסה בדיני עבודה ובייצוג עובדים בתביעות לגמלת זכויות עובדים בפירוק.
ייצוג משפטי של עורך דין מקצועי, מנוסה ומיומן יסייע ללקוח למצות את מלוא זכויותיו
עורך דין מקצועי ייבחן את מכלול הנסיבות הרלבנטיות, יבדוק אם העובד כפוף לצו הרחבה או להסכם קיבוצי ענפי ובהתאם לממצאים יגיש עבורו תביעה למוסד לביטוח לאומי לצורך מיצוי מלוא זכויותיו כגון פיצויי פיטורים, משכורת 13, הפרשי שכר, דמי הבראה ועוד.
פניה לעורך דין מקצועי ומיומן תאפשר לעובד למצות את מלוא זכויותיו ולקבל את הגמלה המבוקשת מהמוסד לביטוח לאומי לאחר פירוק החברה או הכרזת המעסיק על חדלות פירעון.
דוגמה למיצוי זכויות של עובדות באמצעות הגשת תביעה לגמלת זכויות עובדים בפירוק למוסד לביטוח לאומי ניתן לראות במקרה שבו טיפלנו במשרדנו אשר במסגרתו הגיעו אלינו קופאיות במרכול ששכרן לא שולם. ראשית, היה עלינו להביא את המעסיק לכדי פירוק ורק כאשר המעסיק פורק (לא רק בפועל אלא עם "חותמת" של פירוק מבית המשפט), הגשנו תביעה מתאימה למוסד לביטוח לאומי (בסיוע המפרק שמונה לחברה) וקיבלנו עבור הקופאיות את שכרן.
עורך דין יעקב לביא מוסמך כחשבונאי וכלכלן, עוסק בדיני עבודה, מייצג עובדים בתביעות לגמלת זכויות עובדים בפירוק. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין יעקב לביא - 053-6240853