עורכת דין רוני אלפסי, יו"ר (משותף) של הוועדה הארצית לליקויי בנייה בלשכת עורכי הדין ושותפה במשרד עורכי דין אלפסי ושות', מסבירה אילו ליקויי בניה מתגלים במהלך עונת הגשמים, ואיך פועלים נכון במקרה שבו גיליתם אותם.
ליקויי רטיבות בקירות בעקבות גשמי החורף
בעוד שבמהלך תקופת הקיץ אין דרך לגלות בעיות של רטיבות בקירות, הגשם חושף את ליקויי הבניה הללו בן רגע. לאחר רדת הגשם הראשון, מתחילות להתגלות בעיות רטיבות. כאשר מתגלה רטיבות בקיר, רוב אנשים יתקשרו לקבלן ויבקשו שיטפל בה, והקבלן אכן ישלח פועל שיעשה בדירה שפכטל וצבע.
אם כך מה הבעיה?
המקור לבעיות רטיבות יכול להיות מגוון: איטום לא מספיק בגג, בעיות בעבודת האלומיניום, או בעיה בחיפוי החיצוני של הבניין. בחלק גדול מהמקרים מדובר בליקויי בניה רציניים ויקרים, ולא בבעיה קוסמטית שתיפטר על ידי שפכטל וצבע.
פניה ישירה לקבלן אולי תיתן פתרון נקודתי לבעיה, אבל בשנה הבאה הרטיבות והעובש יחזרו. הפעולה הנכונה במקרה כזה היא לפנות לעורך דין ליקויי בניה ולחברה העוסקת באיתור רטיבות בקירות, להבין לעומק מה מקור הבעיה ולחייב את הקבלן בטיפול יסודי בה.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין אלפסי ושות', לחץ/י כאן
רוח חזקה חושפת ליקויי בניה במגדלים
בשנים האחרונות המגמה בעיצוב מגדלי יוקרה היא להשתמש בקירות זכוכית ובחלונות גדולים. זה אמנם יוצר רושם ותחושה של עוצמה ומרחב, אך עם בוא הסופה כאשר רוחות חזקות נושבות, ייתכן שתושבי הבית ירגישו כאילו החלונות עתידים ליפול בכל רגע נתון או יסבלו מרעש בלתי סביר כתוצאה מעבודה לא מקצועית או שימוש בחומרים שאינם עמידים ללחץ הרוח.
כל אלו נחשבים בגדר ליקויי בניה, ואתם זכאים שהקבלן יתקן את הבעיה ויאפשר לכם איכות חיים גם בימים בהם הרוח נושבת בחוץ.
קור וגשם חושפים ליקויים באיטום חלונות
אחד הדברים שקל לפספס בדירה חדשה הוא מידת האיטום של החלון. כשאנחנו מפעילים מזגן קשה לנו לאמוד כמה מהקור בורח החוצה. אבל כשמזג האוויר מתקרר הוא חושף בעיות באיטום כשגלי קור נכנסים לחדר גם מבעד לחלון הסגור. גם הגשם יכול לחשוף בעיות באיטום, בעיקר כאשר מתגלה רטיבות בקיר או עובש באזור הסמוך לחלון.
שימו לב לסימנים המעידים על ליקויי בניה חמורים במבנה
פגעי מזג אוויר יכולים להצטבר ולגרום לשינויים במבנה ובמקרים חמורים אף להוביל לקריסתו, ולכן חשוב לשים לב לסימנים. המעידים על ליקויי בניה חמורים במבנה כמו למשל:
- סדקים עמוקים ומשמעותיים בקירות ובתקרה;
- מרווחים בין הקירות והרצפה או בין הקירות והתקרה;
- הקירות התומכים מתקשים לבצע את ייעודם;
- קימורים בקירות;
- "פיצוצים" בקירות;
- כתמי מים או עובש על הקירות;
- תזוזות במבנה;
גיליתם ליקויי בנייה? אל תמהרו לפנות ישירות לקבלן
אחת מהבעיות בכל הנוגע לטיפול בליקויי בניה היא פערי הידע: בעוד שהקבלן יודע שטיפול בשורש הבעיה יעלה לו הרבה מאד כסף, בעל הנכס לא באמת יודע מתי נדרש טיפול שורש ומתי שכבת שפכטל תעזור לפתור את הבעיה.
איך בכל זאת תוכלו לוודא שאתם מקבלים את התמורה המלאה לכספכם? הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבצע בדק בית, באמצעות מהנדס מקצועי אשר יעזור לכם, באמצעות מכשור מתאים וניסיון רלוונטי, לגלות את כל הליקויים אשר אינם עומדים בדרישות התקנים והחוק ודורשים טיפול. גם אם לא ביצעתם בדק בית בזמן עבודות השיפוץ או בסיומן, תוכלו לעשות זאת במסגרת תקופת הבדק והאחריות הקבועות בהוראות חוק המכר דירות.
גם לאחר שיש בידכם דו"ח בדק בית, מומלץ לפנות לקבלן לאחר התייעצות עם עורך דין שיעזור לכם לבחון את הנזקים, להסביר לכם את הזכויות שלכם. במצב דברים שבו אינכם מיוצגים על ידי עו"ד ליקויי בניה, אתם סובלים מפער המידע ולכן יש סיכוי שלא תקבלו את כל הזכויות המגיעות לכם ואילו הקבלן, שמנסה לצאת ברווח מהעסקה, יחפש דרכים לצמצם את עלויות התיקונים.
ליווי משפטי בנושא ליקויי בניה מעניק לכם חוות דעת של מומחה אובייקטיבי ומצמצם את פער הידע מול הקבלן, פתרון לבעיה שאתם סובלים ממנה, ובמקרים מסוימים את האפשרות לקבל פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לכם.
משרד עורכי דין אלפסי ושות' הוא משרד מוביל בתחום ליקויי בניה ואיחורים במסירת דירות. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה למשרד עורכי דין אלפסי ושות' - 053-7101174