לינוי נולדה להוריה אחרי שמונה שנות ציפייה ארוכות. בכל החודשים שקדמו ללידה ביצעה אמה את כל הבדיקות הנדרשות, שהצביעו על כך שהכל תקין לחלוטין. גם מהלך הלידה היה שגרתי לגמרי, והכל היה נראה תקין. המשפחה כולה המתינה בכיליון עיניים לחבוק את ילדת החלומות. אבל ברגע אחד הכל השתבש. בשלב כלשהו הצביע המוניטור על מצוקה והעניינים יצאו מכלל שליטה.

התינוקת שנולדה בלידה טראומתית לא קיבלה לרגעים ספורים חמצן למוחה. היא נולדה כחולה ולא בכתה. כבר בלידה התברר שמצבה הבריאותי לא תקין ובימים הבאים היא אובחנה כסובלת משיתוק מוחין. ההורים הכאובים עמדו מול חלום שהתנפץ, על ילדה בריאה ומתפקדת, ותחת זאת היו צריכים לצאת לדרך שונה.

לפניה ישירה לעו"ד דיקלה ואנונו, לחץ/י כאן

תביעה נגד הגורם שהתרשל יכולה להוביל לפיצויים שישפרו את איכות חייו של הנפגע

לאחר שהפנימו שהבת שלהם תהיה תמיד שונה ומתמודדת, הם החליטו שיעשו הכל בשביל לתת לה חיים טובים יותר. הם בדקו את כל תהליך הלידה, וכל ההוכחות הצביעו על כך שהצוות הרפואי התעלם מאותות המצוקה בשלבי הלידה המוקדמים, מה שגרם בהמשך לכשל. הם פנו לתביעה מול בית החולים, בידיעה שאת הבריאות השלמה הם לא יוכלו להשיב לביתם, אך את איכות החיים הם יכולים לשפר ולשדרג. מה שיגרום לה ולהם לחיות חיים מלאים ושמחים ולהתקדם למרות המגבלות והאתגרים.

עורכת הדין דקלה ואנונו פוגשת אינספור מקרים מעין אלו. היא מלווה את ההורים בדרכם להגשת תביעה על הנזק שנגרם במהלך לידה טראומתית ומסבירה איך מתבצע התהליך, ובאילו מקרים ניתן לגשת לתביעה.

עו''ד דקלה ואנונו עוסקת כבר למעלה מ-14 שנה בתחום ומתמחה בתיקי 'רשלנות רפואית', גם כאלה המוגדרים מסובכים ומורכבים. במסגרת עיסוקה, מטפלת עו"ד ואנונו במגוון רחב של בעיות מתחומי הרפואה השונים כגון: כירורגיה, אורתופדיה, רפואת שיניים, לידה וטרום לידה, ובתיקים מורכבים יותר כגון: איחור באבחון של מחלות קשות, ועוד.

לאחר שנים שבהן ייצגה ואנונו את הצד הנתבע, קרי: רופאים מטעם המדינה, בתי חולים, קופות חולים, ומרפאות פרטיות, היא עברה לייצג את הצד התובע - המטופלים. עובדה זו מעניקה לה כיום יתרון רב בייצוג הצד התובע, משום שכבר בשלב שמיעת הטענות של התובע היא יכולה לצפות את הטענות שיטען הצד שכנגד ולהיערך אליהן בהתאם.

אילו נזקים עלולים להתרחש אצל התינוק בעקבות לידה טראומתית?

"ישנם נזקים שונים העלולים לקרות אצל התינוק, אני אתמקד בשתי בעיות מובהקות. הנזק הראשון עליו אפרט הוא: שיתוק מוחין".

"שיתוק מוחין מתרחש כאשר לא מגיע חמצן למוח לפרק זמן קצוב וקצר. הוא יוכל להיגרם מסיבוכים הקשורים בלידה, מבעיות במהלך ההיריון וגם כתוצאה מפגות".

"רשלנות רפואית במהלך הלידה יכולה לגרום לשיתוק מוחין. הלידה הרגילה מסתבכת וכתוצאה מכך העובר לא מקבל חמצן בשניות הקריטיות. לפעמים בשלב הזה ממהרים לבצע ניתוח קיסרי דחוף. לעיתים הכשל נגרם בעקבות ניטור מוניטור לקוי, שלא זיהה מצוקה עוברית, לעיתים זה קורה בעקבות ניתוח קיסרי שהוחלט לבצע באיחור או בעקבות זיהום שלא טופל באמצעות טיפול אנטיביוטי מהיר. נוסף על כך, ראינו גם סיבוכי פגות ותשניק סב לידתי שגרמו לשיתוק המוחין".

"נזק נוסף העלול להתרחש בלידה טראומתית נקרא 'תסמונת הרב', מה שמכונה כליאת כתפיים או פרע כתף (shoulder dystocia). זהו מצב חירום מיילדותי, שבו בתהליך הלידה נתקעת הכתף של התינוק. המצב מהווה סיכון ניכר ועלול להותיר בגופו נזק רב".

"הסיבוכים האפשריים הם החל משברים בעצם הבריח או הזרועות, המשך בפגיעה עצבית במקלעת הזרוע ועד לתשניק לידתי ותמותה חלילה (נדיר). גם כאן, יש מקרים רבים שהנזק התרחש בעקבות התנהלות כושלת של הצוות הרפואי ורשלנות מצד הצוות המטפל".

מה צריך לעשות בשביל לגשת לתביעה בעקבות לידה טראומתית?

"ראשית כל - שמרו ותעדו כל מסמך רלוונטי הנוגע ללידה ולתקופה שאחריה. לאחר מכן פנו לייעוץ עם עו"ד שמתמחה בתיקי רשלנות רפואית, על מנת לבחון את המקרה מכל צדדיו ולהסיק אם ניתן להגיש תביעה. בשלב הראשון ישיג עורך הדין את החומר הרפואי ויעביר למומחה על מנת לבחון אם היתה רשלנות רפואית בתקופת טרום הלידה או במהלכה".

עורכת הדין דיקלה ואנונו (צילום: אלמוג גבאי)
עורכת הדין דיקלה ואנונו|צילום: אלמוג גבאי

עו"ד דיקלה ואנונו עוסקת מעל 14 שנים בייצוג נפגעים עקב רשלנות רפואית בלידה, רשלנות רפואית בניתוחים וטיפולים אסתטיים, רשלנות ברפואת משפחה, רשלנות ברפואת שיניים ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעו"ד דיקלה ואנונו - 053-6112845