מעוניינים בדרכון גרמני? ריכזנו עבורכם את השאלות המובילות של ישראלים רבים המעוניינים באזרחות במדינה המבוקשת באירופה – ומן המבוקשות בעולם. את התשובות סיפק לנו עו"ד ניר לנקר, ממגדל אלקטרה סיטי ברחוב הרכבת 58 בת"א, שעוסק מעל ל-15 שנים בתחומים משפטיים שונים בין ישראל לגרמניה ובבקשות לקבלת אזרחות גרמנית.
לפניה ישירה אל משרד עו"ד ונוטריון לנקר - ירדני, לחץ/י כאן
האם יש הבדל בין דרכון גרמני לאזרחות גרמנית?
ככלל, אזרחות מקנה את הזכות לדרכון. מי שזכאי לאזרחות גרמנית יהיה זכאי גם לדרכון גרמני. ההבדל הוא יותר בז'רגון. המונח השגור בשיח הישראלי, וכן בתקשורת, הוא לרוב "דרכון גרמני", "דרכון אוסטרי", "דרכון אירופי", וכן הלאה, אבל הלכה למעשה ההליך הוא הליך הוצאת אזרחות. האזרחות, מן הסתם, מקנה את הזכות להוציא דרכון.
מה היתרונות של דרכון גרמני?
- גרמניה נחשבת לאחת המעצמות האירופאיות הגדולות ביותר מבחינה כלכלית, מדינית, חברתית ותרבותית. אם כבר הולכים למהלך של דרכון אירופי, אז עדיף ללכת על המדינה החזקה ביותר שניתן.
- דרכון גרמני הופך אותך גם לאזרח האיחוד האירופי, עם כל היתרונות הטמונים בכך. בעלי אזרחות גרמנית ייהנו מכלל התנאים הסוציאליים הניתנים לאזרחי האיחוד האירופי בכלל ולאזרחי גרמניה.
- בין ההטבות: לימודים חינם בגרמניה או סבסוד לימודים ברחבי אירופה, תנאים סוציאליים, מענקים, קבלת משכנתאות, אפשרות של השקעות, רכישת נכסים ועוד.
- לא תדרשו להוציא ויזה בטיסה לארה"ב, אוסטרליה או ניו זילנד.
- בזמן הקורונה, ישראלים בעלי דרכון גרמני יכלו להיכנס למדינות מסוימות, שלא ניתן היה להיכנס אליהן עם דרכון ישראלי בלבד.
- אופק תעסוקתי לכם ולילדכם: אפשרויות נוספות גם מעבר לים.
"לעת עתה נסתפק ברשימה המצומצמת והמכובדת הנוכחית, כי קצרה היריעה מלהסביר על כלל היתרונות", סיכם עו"ד לנקר.
מדוע מעגל הזכאים הורחב?
גרמניה יצאה בשורה של תיקוני חקיקה, במטרה לנסות ולתקן את העוול ההיסטורי שנגרם לעם היהודי. באוגוסט בשנה שעברה נכנס לתוקפו תיקון בחוק האזרחות הגרמני, שמגדיל מאוד את מספר הזכאים הישראלים לדרכון גרמני, "גרמניה, משיקוליה, החליטה להקל על ישראלים בקבלת אזרחות", הסביר עו"ד ניר לנקר, "כנראה שהרשויות בגרמניה החליטו לתקן עוול היסטורי ולאשר אזרחות לאנשים שזכאים לה".
במיוחד אמורים הדברים בדבר הקלה משמעותית להלן:
- מי שהינו צאצא רק למי שהיה/הייתה תושב/ת קבע בגרמניה אך לא אזרח/ית גרמניה (לדוגמא צאצא לאזרח/ית פולין או חסר אזרחות), יוכל תחת תנאים מסוימים ומאוד מורכבים לקבל אזרחות גרמנית.
- בוטלה למעשה האפליה כנגד צאצאי נשים גרמניות שהייתה קיימת שנים רבות.
- יוכלו לקבל אזרחות גרמנית גם מי שהם צאצאים לגבר גרמני ונולדו ללא נישואים בינו לבין אימם.
איך ניתן להימנע מהתנהלות מול גורמים לא מקצועיים?
"חשוב לדעת שאתם מתחילים את הליך הבקשה בצורה מסודרת ועל ידי גורם שמכיר את ההליך ויספק לכם את השירות המקצועי", ציין עו"ד לנקר ממשרד עו"ד ונוטריון לנקר-ירדני, המתמחה בהוצאת דרכונים ואזרחות גרמנית.
עוד מספר ומזהיר עורך הדין כי בשל הביקוש הרב לדרכון גרמני, צמחו לאחרונה כמו "פטריות אחרי הגשם" משרדי עו"ד, עסקים וחברות, שאינם מנוסים כלל בנושא, חלקם אף אינם עו"ד ו/או אינם דוברים את השפה הגרמנית על בוריה.
אז מה כדאי וצריך לבדוק?
רשימת עו"ד של השגרירות הגרמנית
שגרירות גרמניה בישראל, בצעד מאוד אחראי מצידה, הכינה רשימת עו"ד, באתר השגרירות, אשר מתמצאים בנושאים משפטיים שונים ושולטים בשפה הגרמנית. מומלץ בחום רב לעיין ברשימה זו לפני שיוצאים לדרך ולהתחיל בהליך עם אחד המשרדים המופיעים שם.
האם אני עומד לפני הליך מורכב ובירוקרטי?
בניגוד לאחרים העוסקים בתחום, אשר שולחים את הלקוחות לבצע את כל הפרוצדורה או חלקה בעצמם, במשרדים מסודרים ואיכותיים כמו של עו"ד לנקר, אתם תספקו פעם אחת ייפוי כוח ותחתמו על מסמכים – ואת המרוץ סביב המסמכים והבירוקרטיה יבצעו אנשי המקצוע במשרדו עד קבלת האזרחות.
האם כדאי לפעול דרך חברה או דרך עורך דין?
הרבה חברות ומשרדי עורכי דין פועלים בתחום בקשת אזרחות. החברות מתנהלות תחת עוסק מורשה או חברה בע"מ, כך שאם חברה נסגרת, נעלמת או מתרשלת אין ממי להיפרע. עורך דין שחס ושלום יפעל כך מסתכן באיבוד רישיונו, לכן תמיד עדיף לבחור בעורך דין.
האם ניתן לעשות את התהליך מרחוק או בזום?
גם אם אתם עסוקים או גרים רחוק, מומלץ מאוד להגיע למשרד עורכי הדין ולהתרשם מהמשרד, מהמקצועיות ומהרצינות. אצל עורכי הדין הוותיקים והרציניים לא נהוג לעבוד מהבית ולא נהוג לעבוד בחללי עבודה משותפים, או במשרדים ארעיים להשכרה לפי שעה / פגישה / יום. חלק מההליך כולל חתימה על ייפוי כוח וטפסי בקשה לאזרחות.
אם פניתם למשרד עו"ד, ראוי שהוא יקבל את פניכם ולא הצוות הזוטר במשרד.
משרד עו"ד ונוטריון לנקר - ירדני מתמחה בסיוע בהליך הוצאת אזרחות גרמנית. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת
לפניה ישירה למשרד עו"ד ונוטריון לנקר - ירדני - 053-7429316