סיום התקשרות במקום עבודה לרוב מלווה בלחץ ותחושות מורכבות הן מצד העובד והן מצד המעסיק. מעבר ללחץ הפסיכולוגי הטמון בכך, קיים גם ההיבט המשפטי, לפיו את סיום העסקה נדרשים הצדדים לעשות בצורה נכונה ונבונה, בהתאם לחוקי העבודה בישראל.

לפניה ישירה אל עורך דין ליאור אלנקווה, לחץ/י כאן

חובת מתן הודעה מוקדמת מצד העובד וחובת עריכת שימוע מצד המעסיק

כך למשל, מצד העובד, עליו לתת הודעה מוקדמת בסיום עבודתו, אם לא כן תנוכה תקופה זו משכרו, התפטרותו בנסיבות מסוימות יכולות להקנות לו פיצויי פיטורים מלאים, כמו כן, עליו לבחון כי במהלך עבודתו קיבל את הזכויות המגיעות לו, אם לפי החוק צווי הרחבה בענף בו הוא עובד או הסכמים קיבוציים או אישיים החלים עליו.

מצד המעסיק, טרם פיטורי עובד עליו לערוך לו שיחת שימוע, לתת לו זימון והכל בהתאם לפסיקת בית הדין לעבודה, אי עריכת שימוע כדין, הכוללת פגמים יכולה לחשוף את המעסיק לתביעות בבית הדין לעבודה. כמו כן, על המעסיק לערוך גמר חשבון עם העובד בסיום עבודתו ולעמוד במועד הקבוע בחוק לתשלום פיצויי פיטורים ויתר הזכויות.

לפיכך, קבלת ייעוץ וליווי טרם סיום העבודה הן לעובד והן למעסיק יכול למקסם את זכויות העובד מצד אחד ומנגד להקטין את החשיפה של המעסיק לתביעה עתידית.

מדוע חשוב לקבל ייעוץ משפטי מקצועי כשמדובר בתקופות העסקה ממושכות?

הדבר נכון, במיוחד כאשר מדובר בתקופות העסקה ארוכות, עתירות זכויות וכאשר סיום העבודה נעשה בצורה מורכבת, כאשר ישנה מתיחות ורגשות שליליים בין הצדדים, אז מתחזק הצורך בייעוץ של עורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת להציע ייעוץ משפטי מקצועי ויעיל אשר אינו מונע מרגש שינחה את המעסיק או את העובד בסיום העסקה.

כך לדוגמא עובדת שהייתה מעוניינת להתפטר מעבודתה לאלתר לאחר 10 שנות עבודה עקב חילוקי דעות עם מעסיקה הגיעה לפגישת ייעוץ, בפגישה התברר, כי העובדת סובלת ממצב רפואי מורכב, לאחר שייעצנו לה להתפטר בשל מצב רפואי המזכה בפיצויי פיטורים בהתאם לחוק פיצויי פיטורים וליווינו אותה בהתפטרות, הייתה העובדת זכאית להשלמת פיצויי פיטורים בגובה עשרות אלפי שקלים ממעסיקה בעת סיום עבודתה.

ליווי משפטי איכותי יאפשר למעסיק להקטין את החשיפה לתביעות של עובדים

דוגמא נוספת היא של מעסיק שהעסיק סוכן מכירות והיה מעוניין לסיים את העסקתו לאלתר בשל חוסר שביעות רצון ממנו וכעס גדול על כך שאינו עושה את עבודתו, המעסיק הגיע לפגישת ייעוץ במשרדנו רגע לפני שהוא מפטר את העובד ללא שיחת שימוע, בפגישה התברר, כי המעסיק חשוף לתביעה בהיקף של מאות אלפי שקלים בשל עמלות המכירה של העובד, ליווינו את המעסיק בסיום העבודה ועריכת השימוע, המלצנו לו להגיע עם העובד להסכם פשרה שיקטין באופן ניכר את החשיפה שלו, וערכנו הסכם פשרה עם העובד. בסופו של יום הייעוץ המשפטי שקיבל המעסיק ממשרדנו חסך לו התדיינות ממושכת בבית הדין לעבודה, הוצאת כספים על ייצוג בית הדין לעבודה ומזעור חשיפה של סכומי כסף גדולים לסכום צנוע ונמוך בהסכם פשרה.

קבלת ייעוץ וליווי מעורך דין המתמחה בדיני עבודה מונע טעויות בהתנהלות בעת סיום העבודה, אשר משמעותה מניעת הפסדי כספים ומשאבים בהמשך הדרך לאחר שהמחלוקות מגיעות לפתחו של בית הדין לעבודה.

פעמים רבות, טעויות שעושים עובדים ומעסיקים בעת סיום העבודה מובילות לאבדן זכויות ולחשיפה לתביעות עתידיות.

לפיכך, קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין בתחום דיני העבודה טרם סיום העסקה חיונית כאמצעי מניעה מפני טעויות משפטיות והינה הדרך היעילה והטובה ביותר להגן על זכויותיך כעובד או כמעסיק.

עו
עורך הדין ליאור אלנקווה|צילום: גלעד הר-שלג

עורך דין ליאור אלנקווה עוסק בתחום דיני העבודה, בעל ניסיון רב בייצוג עובדים ומעסיקים בסוגיות דוגמת יחסי עובד-מעסיק, פיטורים שלא כדין, התפטרות, תביעות שכר ושעות נוספות, אפליה בעבודה, פיצויי פיטורים, פרמיה בעבודה ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

לפניה ישירה אל עו"ד ליאור אלנקווה - 053-7101880

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.