אחרי שהמשטרה ביקשה להאריך בארבעה ימים את מעצרו של חבר הכנסת באסל גטאס, החשוד בהברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים ובשיבוש הליכי חקירה, בית המשפט החליט אחר הצהריים (שני) להאריך את מעצרו ביממה. מחוץ לאולם בית המשפט התקיימה בשעת הדיון הפגנת תמיכה בגטאס. במהלך הדיון אמר נציג המשטרה כי "מאז יום שישי חלו התפתחויות מהותיות". ח"כ גטאס הסכים לקיים עימות עם האסיר ווליד דקה אך התנה זאת בכך שלא יופלל. במשטרה סירבו לכך. הפרשה נחשפה לראשונה בחדשות 2 בשבוע שעבר על ידי משה נוסבאום.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במשטרה טוענים שנותרו עדיין כמה פעולות חקירה שניתן לבצע רק כאשר חבר הכנסת במעצר, כשבעינו עומד החשש שישבש חקירה. עם כניסתו לאולם הדיונים אמר גטאס כי הוא מנוע מלדבר בעקבות סיכום עם החוקרים. "כשתסתיים החקירה - אדבר", אמר. בהפגנה מחוץ לבית הדין משתתף, בנוסף לחברי סיעתו של גטאס חנין זועבי וג'מאל זחאלקה, גם חבר הכנסת מסעוד גנאיים, יו"ר סיעת הרשימה המשותפת.
אם גטאס יישאר במעצר או במעצר בית, הוא לא יוכל להצביע בדיונים בכנסת - כך לפי חוות הדעת של היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון. "חבר הכנסת השוהה במעצר, לרבות מעצר בית או חלופות מעצר אחרות המונעות ממנו להגיע למשכן הכנסת, אינו יכול להשתתף בהצבעות בוועדות הכנסת ובמליאה", כתב ינון בחוות דעתו שהוגשה ליו"ר הכנסת יואל (יולי) אדלשטיין. "זאת, על אף שבמליאת הכנסת לא ניתן למלא את מקומו".
אדלשטיין אישר אתמול למשטרה לערוך חיפוש בלשכתו של גטאס: בתום החיפוש יצאו השוטרים עם ארגז מלא במסמכים. אדלשטיין הנחה את קצין הכנסת ניצב יוסף גריף לאשר לשוטרי משטרת ישראל להיכנס ללשכתו הפרלמנטרית של גטאס לשם החיפוש. במהלך שהות השוטרים בלשכה הם לוו על ידי קצין הכנסת והיועץ המשפטי של הכנסת, איל ינון.
מדובר בפעם השלישית בלבד בתולדות הכנסת שבה מתבצע חיפוש שכזה: בפעם הקודמת, בשנת 2007, בוצע חיפוש בלשכתו של בן דודו של גטאס, ח"כ לשעבר עזמי בשארה, שנמלט מישראל לאחר שהתנהלה נגדו חקירה בחשד לעבירות ביטחוניות.
אחרי שנעצר ביום חמישי על ידי המשטרה בתום שלוש שעות חקירה בחשד שהבריח טלפונים ומסרים לאסירים ביטחוניים הכלואים בישראל, האריך ביום שישי בית משפט השלום בראשון לציון את מעצרו של גטאס בארבעה ימים. ההחלטה לעצור אותו התקבלה בעקבות אינדיקציות לכך שהוא, או אנשים מטעמו, מנסים לשבש את החקירה.