ח
"לא פגעתי בביטחון המדינה". גטאס|צילום: הדס פארוש / פלאש 90

המשטרה עצרה אמש (חמישי) את ח"כ באסל גטאס בתום שלוש שעות חקירה בחשד שהבריח טלפונים ומסרים לאסירים ביטחוניים הכלואים בישראל. מחר הוא יובא לבית המשפט, שם תבקש המשטרה להאריך את מעצרו. ההחלטה לעצור אותו התקבלה בעקבות אינדיקציות לכך שהוא, או אנשים מטעמו, מנסים לשבש את החקירה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לחבר הכנסת גטאס מיוחס חשד לביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן). החקירה נפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה ומלווה על ידי פרקליטות מחוז דרום.

במפלגת בל"ד גינו בחריפות את מעצרו של גטאס וטענו שמדובר בהסתה. "מדובר בצעד נקמני שנעשה באווירה של עוינות נגד הציבור הערבי, והסתה פרועה נגדו שמוביל רה"מ נתניהו. בל״ד רואה במעצר צעד חסר תקדים בחומרתו, שאין לו כל הצדקה. מעולם לא עצרו חבר כנסת ואנשי ציבור יהודים בזמן חקירה, גם אם עברו עבירות חמורות מאוד".

אמש פורסם במהדורה המרכזית כי הפתקים המוצפנים, שאותם על פי החשד העביר לאסירים ביטחוניים, הכילו מה שבמשטרה מגדירים "חומרים קשים מאוד". החומרים נגעו לניסיונות תיאום פעילות אסורה בתחומי כלא קציעות ובבתי כלא אחרים בארץ, כשגם שמו של הח"כ לשעבר עזמי בשארה, שנמלט מישראל לאחר שהתנהלה נגדו חקירה על עבירות ביטחוניות חמורות, הוזכר בהם.

עזמי בשארה. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
שמו הוזכר. עזמי בשארה|צילום: רויטרס, חדשות

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס אמש למעצר. "המשטרה תפעל בנחישות ובנחרצות למיצוי הדין עם ח"כ גטאס בשל מעשיו החמורים", אמר. "מי שמבריח מכשירי סלולר לרוצח בכלא מבין היטב שהשימוש בהם עלול לגרום למעשי טרור ורצח נוספים ולכן הינו מסוכן לציבור ומקומו מאחורי סורג ובריח״.

חבר הכנסת גטאס (הרשימה המשותפת) נחקר הערב במשרדי יחידת להב 433. החקירה התקיימה זמן קצר לאחר שמליאת הכנסת הכריזה רשמית על הסרת חסינותו של גטאס, החשוד שהבריח טלפונים סלולריים לאסירים בטחוניים. מוקדם יותר היום שלח גטאס מכתב ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין וליו"ר ועדת הכנסת יואב קיש בו הוא מודיע כי הוא מוותר מרצונו על החסינות.

יו"ר "הרשימה המשותפת" חבר הכנסת איימן עודה התייחס היום לפרשת גטאס. "נכון שהאסירים הפלסטינים לא מקבלים זכות לדבר עם המשפחות שלהם, להבדיל מהאסירים היהודים הלאומניים שביצעו פשעים", טען עודה. "אבל כדי לתקן את זה צריך להילחם בדרך דמוקרטית".

"כבר 20 שנה שאני בעשייה הפוליטית ואני רואה כמה המשטרה האשימה, וכמה היא חזרה בה מכל מיני האשמות". ניסה חבר הכנסת לגבות את חבר סיעתו. "הדברים יתבררו עוד יום-יומיים ונהיה חכמים יותר".

נכנס לכלא. גטאס (צילום: רועי אלימה / פלאש 90)
"צעד קיצוני" גטאס|צילום: רועי אלימה / פלאש 90

"אענה על שאלות החוקרים"

בסרטון וידאו שפרסם היום ובו הוא פונה בערבית לציבור הערבי טען ח"כ גטאס כי ישתף פעולה עם החוקרים. "לא פגעתי בביטחון המדינה, ואענה על כל שאלה של החוקרים", אמר גטאס. "את החסינות שייקחו לפרצוף, לא עשיתי כלום". גטאס הוסיף כי לטענתו הבקשה להסיר את חסינותו היא "חסרת תקדים והחלטה לא ראויה".

הודעתו של גטאס הגיעה לאחר שאתמול התכנסה ועדת הכנסת והצביעה בעד הסרת חסינותו. גטאס עצמו החרים את הדיון ולא הגיע לייצג את עצמו ואף לא שלח נציג מטעמו שייצג אותו. "הדיון בוועדת הכנסת היה כצפוי מתלהם, פוליטי ולא ענייני", כתב חבר הכנסת במכתב בו הודיע על הסרת חסינותו. "אין בכוונתי לתת יד לאווירת ההסתה הפרועה נגדי להימשך, ולכן, הרי פונה אליכם בדבר נטילת חסינותי".

ח״כ גטאס הדגיש כי בצעד חריג וחסר תקדים, ביקש היועץ המשפטי לממשלה שוועדת הכנסת תסיר את חסינותו בפני חיפוש ומעצר והגדיר את המעשה "דבר שכבוד היועמ"ש לא שש לעשות מעולם נגד ח"כ מכהן, גם בחמורות שבפרשות בהן חברי כנסת נחקרו ואף הורשעו בעבירות של שוחד, שחיתות, אונס ואף בחשדות חמורות בהרבה".

״אין כל ספק שצעד קיצוני זה תזמונו ואופיו, תואמים לגלי הקול המתלהמים של חברי וועדת הכנסת שספק אם עיינו בבקשה", הוסיף ח"כ גטאס, "דבר המעלה חשש כבד לאיפה ואיפה בשיקול דעתו של היועמ"ש בעת שקיבל ההחלטה להגיש הבקשה, זאת על אף שהתייצבתי לחקירה ועניתי על כל השאלות של החוקרים ולאחר שהודעתי בבירור שאענה לכל פעולת חקירה חוקית ככל שיידרש ובכל עת.״