בית החולים תל השומר (צילום: I, David Shay)
בית החולים לילדים בשיבא-תל השומר|צילום: I, David Shay

ד"ר גליה ברקאי, ממלאת מקום מנהל מחלקת ילדים ב', בבית החולים לילדים בשיבא-תל השומר, חשדה בזוג ההורים ממרכז הארץ כי הם מתעללים בבנם בן ה-4. היא פנתה למשטרה בבקשה להציב מצלמות בחדר בו אושפז, מה שהוביל לתיעוד של הוריו החשודים בהתעללות מינית ובהרעלתו. "אי אפשר לדמיין דבר כזה", אמרה ברקאי בריאיון ל"ידיעות אחרונות". "הידיעה שהילד עבר סבל גופני ונפשי לאורך זמן קורעת לי את הלב".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"הידיעה שיש להורים עוד ילדים בבית היא לא פשוטה", ציינה ד"ר ברקאי. אביו של הילד חשוד כי תקף מינית את בנו ואילו אמו חשודה בהרעלתו, זאת ככל הנראה בשל תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח שממנה היא סובלת - הפרעה נפשית הגורמת לה לפגוע בבנה ואחר כך לטפל בו, כדי לזכות באהבתו ובתשומת לב של סביבתה.

מעצרם של השניים הוארך וצו איסור פרסום הוטל על כל פרטי החקירה. במהלך הריאיון הסבירה ד"ר ברקאי כי הפעוט הובא מספר פעמים לאשפוז, אך הרופאים לא הצליחו לאבחן את הסיבה למצבו.

ד
ד"ר גליה ברקאי|צילום:

"בכל הפעמים הקודמות התופעות שמהן סבל הילד לא הסתדרו לנו גם אחרי שעשינו לו בירור נרחב מאוד", סיפרה ד"ר ברקאי. "פשוט לא הצלחנו להבין מה הסיבה לאשפוזים החוזרים. תמיד באיזשהו שלב המצב שלו השתפר והוא הלך הביתה - ואחרי תקופה היה מגיע שוב".

לאחרונה הגיע הילד שוב לבית החולים, מה שעורר את חשדה של ד"ר ברקאי. הוא היה במצב קשה בסכנת חיים, וכשהתייצב מצבו הועבר למחלקה שבה היא עובדת. "אז כבר הייתי נחושה", אמרה. "החלטתי שאני לא מוותרת ודורשת התערבות של גורמי אכיפת החוק".

ברקאי והצוות שלה חשדו כי אמו של הפעוט סובלת מתסמונת מינכהאוזן, והחליטו לפנות למשטרה. "זה מאוד קשה לחשוב על כך שהורה מתעלל בילד שלו. זה בניגוד לטבע האנושי. אבל במקרה הזה פניתי למשטרה וביקשתי להציב מצלמות. מהר מאוד גילינו מה ההורים עשו לו".

"לא היה משהו בהתנהגות או במראה שלהם שיכול להעיד על בעיה"

תיעוד המצלמות הוביל למעצרם של ההורים, שלדברי ברקאי לא עוררו כל חשד בימי אשפוזו. "בשלב מסוים חשדנו שהילד הורעל, אבל הופתענו מאוד כשהגיעו סרטוני המצלמה הנסתרת וגילינו שהוא עבר גם התעללות מינית", סיפרה. "לא היה משהו בהתנהגות או במראה שלהם שיכול להעיד על איזושהי בעיה. צריך לזכור שזה אירוע מאוד נדיר, אבל רופאים צריכים להיות מודעים לתופעה הזו כי כשהיא מתרחשת זה הדבר הכי נורא שיכול להיות".

"עכשיו הילד יותר חייכן ושמח", הוסיפה ד"ר ברקאי בנוגע למצבו של הפעוט. "הצוות שנמצא איתו מספר שהוא מרגיש טוב ומשחק, בעוד שכשהוא היה עם אמא שלו הוא נמנע מלשתף פעולה ובכה כשהתקרבו אליו".