גם מבקשי המקלט חולקים כבוד אחרון לשרון: בשל פטירתו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון הודיעו היום (א') מארגני ההפגנות כי יקפיאו את המחאה עד יום רביעי. "אנחנו חיים בישראל ומכבדים את התרבות הישראלית, ולכן אנחנו מכבדים גם את מותו של המנהיג", הסביר לחדשות 2 Online מותסים עלי, אחד ממארגני המחאה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתוך כך, חלק ממנהיגי המחאה שבו לעבודה ונראה כי השביתה שלהם מתחילה להיסדק. אחד מבעלי העסקים שמעסיק מבקשי מקלט סיפר כי הם שבו לעבוד כדי לשלם את שכר הדירה בארץ ולסייע למשפחותיהם באריתראה.
עם התחדשות המחאה, בשעה 9:00 בבוקר ביום רביעי, מתוכננת הפגנה של נשים בלבד. זאת, כתשובה לטענה שלפיה מרבית מבקשי המקלט הם גברים צעירים, מה שעשוי להעיד על כך שמדובר במהגרי עבודה. המארגנים מבקשים להוכיח כי טענה זו שגויה.
עלי, שהגיע לתל אביב לפני ארבע שנים לאחר שברח מחבל דרפור בסודן, הסביר בריאיון ל"אולפן שישי" כי בישראל לא נותנים לו ולחבריו אפשרות לקבל מעמד של פליט, בניגוד למדינות אחרות בעולם. בראיון סיפר עלי כי ב-2012 הגיע למשרד הפנים להגיש את הבקשה להכרה כפליט ונאמר לו שהוא לא יוכל לעשות כן, ומאז לא קראו לו לריאיון.
עלי הסביר שבחלק מהמדינות באפריקה יש רצח עם ומאות אלפים חיים במחנות פליטים, והתייחס גם למתקן הפתוח בנגב: "המתקן בחולות לא פתוח. אין שם שירותי בריאות וחינוך, יש רופא אחד לכל האנשים שנמצאים שם והמתקן הזה באמצע מדבר. כשברחתי מסודן ברחתי מהכלא וכשהגעתי לכאן הייתי בכלא סהרונים. אז מה כל החיים שלי אהיה בכלא? אני בנאדם ואני רוצה להצליח בחיים. אל תגידו שאנחנו סרטן ומביאים מחלות".
אריאל שרון הלך לעולמו - סיקור מיוחד:
שרון לחיילי המוצב: "אוציא אתכם"
בנו של שרון נזכר: "דרכו של אבי לצמרת צמחה מתוך האש"
שרון ייטמן בחוות שקמים - לצד רעייתו לילי
הגולשים נפרדים משרון: "נוח על משכבך, לוחם אמיץ"
האחות שטיפלה בשרון: "כשראה תמונה של לילי, הוא הזיל דמעה"
בעולם מסקרים את מותו של שרון: "היה בולדוזר"
גלעד שרון: "אבא הלך כשהחליט ללכת"
נפרדים מאריק: "אהב את עמו ועמו אהב אותו"
מהפציעה ב-48' ועד לצליחת התעלה