מצב עורו הקשה של הפעוט שאמו חשודה בהרעבתו ובהתעללות בו הינו תוצר של פגיעה בו ולא של מחלת עור - כך קובעת חוות דעת רפואית שהגיעה לידי חדשות 2 באינטרנט.
חוות הדעת ניתנה לפני שבועיים (6 ביולי) בבית החולים בו אושפז - כשבוע לפני שפורסם החשד על מעורבות האם. חוות הדעת הרפואית ניתנה על ידי רופא עור מומחה, שהתבקש לקבוע אם התסמינים מהם סובל הילד הינם תוצאה של מחלת עור, כפי שטוענת המשפחה, או שגורם אחר הביא להם.
באבחנתו, מתייחס הרופא לחוות הדעת שנתן בפעם הראשונה בה פגש את הילד עוד ב-25 למאי 2009. "הבעתי דעתי בפניהם אז שאינני מסכים לאבחנה זו", כותב הרופא ביחס לאבחנות קודמות שנעשו על הפעוט שקבעו כי מדובר בתוצאות של מחלת עור, "שכן המראה הקליני של דימומים טריים באצבעות ידיו ורגליו לא התאים לאבחון מחלה זו או כל מחלת עור המוכרת לי". אחר כך מוסיף הרופא את מה שהוא חושב הביא למצב העור: "הבעתי בעל פה דעתי - שהמראה טראומטי".
בהמשך חוות הדעת, סוקר הרופא את התסמינים שהילד לוקה בהם. "שבתי וראיתיו היום", הוא כותב. "מכוסה... צלקות באזור הגו". יחד עם זאת, הרופא מציין שבבדיקתו הוא רואה שיפור במצב העור ביחס לבדיקתו חודש וחצי קודם לכן.
"אין ספק שמדובר בפגיעה טראומטית בעור", נכתב בחוות הדעת, "וסימני ההחלמה הנוכחיים מעידים על הפסקת הפגיעה והתחלת הריפוי". קביעה זו, נטענה לאחרונה גם על ידי בית החולים בו מאושפז הילד - שמאז שהוא לא נמצא בחסות אמו, חל שיפור ניכר במצבו.
אבחנות קודמות: "אינו אוכל דרך הפה"
יש לציין שאבחונים קודמים קבעו דווקא כי קיים יסוד להאמין לגירסת המשפחה, כי מצבו של הילד הוא רק תוצאה של מצבו הרפואי הקשה ולא של טיפולה של האם.
בסיכום רפואי מה-11 בנובמבר 2008 שהגיע לחדשות 2 באינטרנט, נקבעה אבחנה אחרת לחלוטין. "במהלך אשפוזו - הופעות מספר אכיזומות בגדלים ובמקומות שונים של העור, ללא סיפור של חבלה".
הסיכום הרפואי מפרט גם את הרגלי האכילה או אי האכילה של הילד. "אינו אוכל דרך הפה", נכתב במסמך הרפואי מ-2008. "לעיתים מסכים לאכול מספר כפיות של מעדן או גלידה".
דוח רפואי: תת התזונה - "תוצאות מחלה"
מסמכים אלה תואמים מסמכים רפואיים אחרים שנחשפו גם כן בחדשות 2 באינטרנט. במסמכים הרפואיים מסוף חודש מאי נכתב כי אשפוז הילד הוא "כתוצאה ממחלת דם כרוני ממושכת".
"הילד הועלה על עקומת גדילה - נמצא הרחק מתחת לעקומה מבחינת משקל וגובה", מפורט עוד במסמכי בית החולים. "נצפו בעיות התנהגותיות קשות של הילד הן לגבי אוכל והן בקשר עם אמו ושאר המטפלים".
"לסיכום", נכתב עוד במסמכים, "נראה כי הילד סבל במשך השנה האחרונה מ...(כאן מפורט שם המחלה), אשר נמצאת לקראת סיומה אך תוצאות של המחלה הארוכה הן ירידה קשה במשקל ומצב תת תזונה קשה והפרעות התנהגות קשות".
עדות: "אם הייתה נשארת איתו הוא היה מת"
היום יתחדש הדיון בעניין הבדיקה הפסיכיאטרית לאם החשודה בהרעבת בנה, לאחר שלא התייצבה אליה אתמול כנדרש. במקביל, ממתינים בני משפחתה לפסיקתו של ראש העדה החרדית, הרב טוביה וייס, שייקבע האם להתיר לאם לעבור את הבדיקה.
במקביל לחקירת המשטרה, נאספות עדויות נוספות על התנהגות האם עם בנה. נשים חרדיות ששהו עם האם ובנה בבית החולים פנו בעילום שם לאיש ציבור חרדי וטענו שהיא מסוכנת לבנה ושיש להרחיק אותה מהילד. בין הדיווחים שמתפרסמים הבוקר בעיתון "מעריב" נשמעות טענות לפיהן האם הורתה למתנדבת בית החולים ללחוץ על ידיו של הבן "עד שייצא לו דם", תוך הסבר שזהו הטיפול שניתן לו.
בפנייתן, מפרות הנשים החרדיות את התמיכה לה זוכה האם ברחוב החרדי, מתוך רצון להציל את הילד. "רחמים על הילד, אל תתנו לה לחזור אליו. אם היא הייתה נשארת איתו הוא היה מת", העידה אחת מהן. "מאז שהוא לא איתה הוא פורח, הפצעים בידיים מתחילים להגליד. הוא אוכל, מחייך. לתת לה לחזור לילד זה מסוכן".
אישה אחרת שבנה היה מאושפז במחלקה מתארת כי "פעם, כמה בנות ששמרו עליו בלילה אמרו שהאמא אמרה להן שיש לו סרטן במעיים ולכן ביקשה שלא יתנו לו לאכול", ציינה אישה אחרת שהבחינה בהתנהגות המוזרה של האם. במספר מקרים פנו הנשים לבני משפחתה בניסיון להתריע על התנהגותה, אך יחד עם זאת הן מעידות שהפגינה מסירות נדירה.
כתבתנו סיון רהב מאיר בקרה אתמול בבית הרב פרויליך - שבו שוהה האם במעצר, ושוחחה עם בני משפחתה וחברותיה. מכרים רבים פוקדים את הבית במהלך היום וכולם משוכנעים בצדקתה של האם. "לקחת אישה יהודייה, אימא יהודייה ולהכניס אותה לכלא - לא היה דבר כזה בהיסטוריה", אומרת חברתה. "יש לה חוזק נפשי - בזה אני מקנאה".
האם המרעיבה - סיקור מיוחד:
סיקור מיוחד: ביקור במעצר הבית של ה"אם המרעיבה"
הוארך ביומיים מעצרה של האם המרעיבה