תגובות סוערות בימין בעקבות החלטת בג"ץ על פינוי המאחז מגרון - כבר ביום שלישי הקרוב. דובר מגרון מדגיש: "זהו יום שחור למדינת ישראל יום בו נרמסות זכויות האזרח הבסיסיות של אנשי הימין". בשמאל מברכים: "הישג משמעותי בשביל השלום".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דובר מגרון איתי חמו, אמר בעקבות ההחלטה: "בג"ץ נתן היום הכשר לפעולת תג המחיר של פקידי הפרקליטות באנשי ההתיישבות כולם. ממשלת ישראל לא תוכל לנקות ידיה מהאונס הברוטאלי אשר נעשה תחת עיניה הפקוחות בהסכמה שבשתיקה".
"ביום זה מצטרף ראש הממשלה מר בנימין נתניהו לדיראון עולם, לראשי ממשלות קודמים אשר בחרו להרים יד על מפעל ההתיישבות. אנו בטוחים כי אזרחי המדינה הציונים יידעו לבוא עימו חשבון על כך. תושבי מגרון מרימים ראש ביום קשה זה ומאמינים כי ההתיישבות תגדל תפרח ותשגשג ובקרוב ממש סיפורה של מגרון ייגמר בשני יישובים לפחות", הוסיף חמו.
מזכ"ל "שלום עכשיו" יריב אופנהיימר אמר בתגובה: "מדובר בהחלטה חשובה שאני מקווה שתשים סוף לתופעת המאחזים הבלתי חוקיים בשטחים. בית המשפט מוכיח שגם המתנחלים לא נמצאים מעל החוק, ולא יכולים לקבוע עבור המדינה כולה היכן להקים מאחזים והתנחלויות. מדובר בהישג משמעותי בשביל שלום עכשיו והחלטה שנותנת תקווה בכל מי שמאמין בשלטון החוק, ומי שמאמין ביכולת להגיע לשתי מדינות".
היועמ"ש: "להימנע מהתלהמות"
הערב הכריעו שופטי בג"ץ בעתירה שהגישו תושבי המאחז וקבעו כי עליהם להתפנות כבר בשבוע הבא. את העתירה הגישו 17 משפחות, אולם ההכרעה מהערב קובעת כי כל יושבי המאחז יפונו מהמקום עד 4 בספטמבר. המועד שהקציבו השופטים לפינוי הבתים ממגרון נקבע ל-11 בספטמבר, פרט למבנים שהוקמו בחלקה 10 - שייזכו לארכה של שלושה חודשים עד שייהרסו גם הם.
נוסף על כך, דחו השופטים את טענת המתנחלים על כך שהאתר הזמני שהוקם עבורם ב"גבעת היקב", ונועד לקלוט את מתנחלי מגרון אחרי פינוי המאחז, אינו ערוך ומוכן לאיוש. מגרון הוא המאחז הבלתי חוקי הגדול ביותר שקיים היום ביהודה ושומרון. בג"ץ כבר הכריע בעבר כי יש לפנות את כולו, אחרי שנקבע כי בתיו נבנו על קרקע פלסטינית.
בעקבות החלטת בג"ץ קרא היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, לתושבי מגרון, למנהיגיהם ולכל הגורמים הרלבנטיים להימנע מהתלהמות ולנהוג באחריות. לדבריו, עליהם לכבד את שלטון החוק ולפנות את המקום בדרכי שלום, כפי שגם רובם התחייבו בפני בג"ץ במסגרת ההליכים הנוכחיים, היה ובית המשפט יורה על פינויים.
וינשטיין ציין כי הוא מודע להיבטים הציבוריים ולרגישות הרבה של פרשת מגרון, ולעובדה שהחלטת בג"ץ איננה קלה עבור תושבי המקום.