מתנחלי מגרון יפונו מבתיהם כבר בשבוע הבא - כך הכריעו הערב שופטי בג"ץ בעתירה שהגישו תושבי המאחז בניסיון למנוע את רוע הגזירה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את העתירה הגישו 17 משפחות, אולם ההכרעה מהערב קובעת כי כל יושבי המאחז יפונו מהמקום עד 4 בספטמבר. המועד שהקציבו השופטים לפינוי הבתים ממגרון נקבע ל-11 בספטמבר, פרט למבנים שהוקמו בחלקה 10 - שייזכו לארכה של שלושה חודשים עד שייהרסו גם הם.
נוסף על כך, דחו השופטים את טענת המתנחלים על כך שהאתר הזמני שהוקם עבורם ב"גבעת היקב", ונועד לקלוט את מתנחלי מגרון אחרי פינוי המאחז, אינו ערוך ומוכן לאיוש. מגרון הוא המאחז הבלתי חוקי הגדול ביותר שקיים היום ביהודה ושומרון. בג"ץ כבר הכריע בעבר כי יש לפנות את כולו, אחרי שנקבע כי בתיו נבנו על קרקע פלסטינית.
בעקבות החלטת בג"ץ קרא היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, לתושבי מגרון, למנהיגיהם ולכל הגורמים הרלבנטיים להימנע מהתלהמות ולנהוג באחריות. לדבריו, עליהם לכבד את שלטון החוק ולפנות את המקום בדרכי שלום, כפי שגם רובם התחייבו בפני בג"ץ במסגרת ההליכים הנוכחיים, היה ובית המשפט יורה על פינויים.
וינשטיין ציין כי הוא מודע להיבטים הציבוריים ולרגישות הרבה של פרשת מגרון, ולעובדה שהחלטת בג"ץ איננה קלה עבור תושבי המקום.
"אם היה מדובר בסודנים - בג"ץ לא היה מפנה"
נציגי המדינה ביקשו לדחות את מועד הפינוי עד 2015, אולם בג"ץ דחה זאת בעקבות ההסדר שהתגבש בין הממשלה לבין המתנחלים. אותו הסדר נדחה גם הוא, והשופטים הורו לתושבים להתפנות עד תחילת החודש.
במועצת יש"ע הגיבו הערב על הדברים ומסרו: "אין לנו ספק שגם במגרון העילית וגם בגבעת היקב יתקיימו בסופו של דבר יישובי קבע יהודיים, חוקיים ופורחים. ברור לנו לחלוטין שהמבנים שיישארו על כנם יהיו הגרעין ליישוב גדול בחלקות שרכשנו - ועוד היד נטויה. כך היה באלון מורה, וכך יהיה במגרון".
ח"כ דני דנון (הליכוד) קרא לראש הממשלה בעקבות החלטת בג"ץ לכנס ללא דיחוי את ועדת השרים להתיישבות, ולאמץ את דו"ח אדמונד לוי כמדיניות הממשלה בנושאי ההתיישבות ביהודה ושומרון. "על ממשלת הליכוד להפסיק להתעלם מאזרחינו החיים ביהודה ושומרון", אמר דנון והוסיף: "אם היה מדובר בבתי סודנים או ערבים בג"ץ לא היה מפנה אותם מבתיהם".