מעונות יום (צילום: חדשות)
המעונות נשארו ריקים|צילום: חדשות

שביתת מעונות היום - וזעם ההורים: לעומת מרבית ילדי ישראל, 80 אלף הפעוטות שאמורים היו להגיע היום למעון לא זכו לעשות זאת בשל שביתת הארגונים המפעילים את המוסדות האלו. השביתה, שלא הושג לה פתרון למרות מאמצים רבים בסוף השבוע, גרמה לעשרות אלפים להישאר עם ילדיהם ולא לצאת לעבודה. הפגישה שתוכננה בין סגן שר האוצר וראשי הארגונים על מנת לדון פתרון המשבר בוטלה במפתיע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מלי מחולון, שבנה הפעוט היה אמור להתחיל את השנה במעון של ארגון נעמת, המשתתף בשביתה, תומכת בעובדות הארגון. "הבן השלישי שלי נמצא בנעמת, עם כל זה שהוא מאוד רוצה לחזור לגן כי מאוד אוהב את הצוות המדהים שיש שם - אנחנו תומכים בכם, בהצלחה במאבק", כתבה.

בת 4 במצב קשה מאוד, אילוסטרציה (צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF)
אילוסטרציה|צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF


לעומתה שירן המתגוררת באזור הצפון מתחה ביקרות על תזמון השביתה: "כמו תמיד כל פתיחת שנה ה אותו דבר. אני מבינה את המאבק אך לא את התזמון. הילדים נותרו ללא גן וההורים ללא עבודה וללא פרנסה".

איתי ונדב טמפלהוף בני ה-4 מתחילים בגן נג (צילום: חדשות)
איתי ונדב טמפלהוף בני ה-4 מתחילים בגן נג|צילום: חדשות

בדומה לשירן, יסמין מחולון תומכת במאבק אבל תוהה לגבי התזמון. לטענתה האצבע המאשימה צריכה להיות מופנה לממשלה, "אני לגמרי תומכת במאבק אבל למה תמיד עושים את זה דקה לפני שנת הלימודים? הילדים מחכים בקוצר רוח לחזור לגן", סיפרה יסמין. "צריך שהממשלה תתעורר כבר ותעשה משהו במידי".

הצהרונים ישארו סגורים? (צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות)
"ההורים בני ערובה"|צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות


גן ילדים, משחקים, כיתה, ריק, (צילום: federicofoto, 123RF)
מרבית ההורים תומכים|צילום: federicofoto, 123RF

מרינה מנצרת עלית ודרור מנהריה סיפרו על הצוותים בגני נעמת ועל הגננות המסורות שעובדות שם. לשיטתם השביתה צודקת: "שני הילדים שלי כבר שנה שלישית שם. צוות מדהים, יחס נפלא, מגיע לגננות המקסימות תנאים ושכר מכובדים, אנחנו תומכים במאבק הזה, תמשיכו ואל תוותרו".‎

"אני תומך במאבק שלכם", מבהיר דרור, "לאבא עם ילד שלישי שנכנס לנעמת - כבר 10 שנים המטפלות נותנות את הלב שלהם והנשמה. מהרגע שהתינוק מתחיל לזחול עד שהוא כבר ילד שהולך לגן עירייה".‎

לעומת מרבית ההורים שתומכים במאבק ישנם כאלה המאשימים את הארגונים וטוענים כי הם הופכים לבני ערובה. "ההורים הפכו להיות בני ערובה לגחמות שלכם", האשים מאור ממעלות, "תפטרו את הבעיות שלכם מול הממשלה ולא על חשבון ההורים. ההורים יצטרכו להפסיד ימי חופשה או לשלם עלויות של בייביסיטר".

_OBJ

מאור לא מפסיק שם וטוען: "הגיע הזמן להרים תביעה ייצוגית, לפחות לבטל את התשלום של החודש הנוכחי - הארגונים לא עובדים, מקבלים כסף ודופקים את ההורים". אל קריאות אלו מצטרף אור מחולון. "עם כל הכבוד למאבק שלכם ויש כבוד, לא יעלה על הדעת שנפסיד ימי עבודה ובמקביל נשלם למעון עבור הימים האלה. מן הראוי לקזז את ימי השביתה מהתשלום החודשי".

השיחות התפוצצו - והשביתה נותרה

ביום שישי האחרון פגישת ראשי הארגונים ויצו, נעמ"ת וארגונים נוספים עם נציגי משרד האוצר שהתקיימה התפוצצה בלי שהושג כל סיכום. "אם מישהו חושב שאפשר לפתור את בעיית הגיל הרך בתוספת של כמה עשרות שקלים למטפלת - הוא טועה לחלוטין", אמרו ראשי הארגונים. באוצר בוחנים את האפשרות לבקש להוציא צווי מניעה לשביתה.

לדברי משרד האוצר, הארגונים דחו הצעות של משרדי הממשלה להגדלת ההכנסה השנתית באלפי שקלים לכל מטפלת, שכן הדבר היה בא בחלקו על חשבון הוצאות ההנהלה. "אנו קוראים לארגונים שנותרו בהתעקשותם שלא לקבל את המתווה המוצע, לחזור בהם מאיום השביתה ולפתוח את שנת הלימודים כסדרה ולהמשיך בדיונים", נמסר מהאוצר.

שעות לפני תחילת שנת הלימודים הוציא משרד האוצר מכתב בו קרא: "משרד האוצר פועל בכל דרך למניעת פגיעה בהורים תוך מאמצים כנים לשיפור מצב המטפלות, ובכלל זה ההצעות שהוצעו לארגונים שמשפרים משמעותית את שכרן. אנו קוראים לשר הרווחה, חיים כץ, להצטרף לבקשה לצווי מניעה שגובשה על ידי משרדי המשפטים והאוצר בכדי למנוע את השביתה הכוחנית, ולאפשר את הגשת צווי המניעה כדי להבטיח שעשרות אלפי הורים יוכלו לשלוח את ילדיהם מחר למעונות היום ולפתוח את שנת הלימודים כסדרה".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/