מהפך: במלאת עשור לדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, Nvidia ישראל כבשה לראשונה את פסגת הדירוג (קפיצה של 7 מקומות מהמקום שלה בשנה שעברה) ודחקה את מיקרוסופט למקום השני, לאחר חמש שנים רצופות שבהן הובילה את הרשימה. אחריהן, Monday שמרה על המקום השלישי ואילו Palo Alto, שדורגה במקום השני בשנה שעברה, צנחה בשני מקומות אל המקום הרביעי.

2024 הייתה שנה מאתגרת במיוחד להייטק הישראלי. מלחמת חרבות ברזל הגבירה את חוסר הוודאות במשק והעמידה את הענף במבחן משמעותי, אחרי שכבר חווה קודם לכן ירידה בהשקעות בעקבות ההאטה בצמיחה של הכלכלה העולמית והרפורמה המשפטית. בעוד חלק מהחברות הצליחו להחזיק מעמד, לצמוח ולהמשיך לגייס עובדים והון, אחרות נאלצו לצמצם את פעילותן ולפטר עובדים. דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן של Duns 100 מבית דן אנד ברדסטריט, המתפרסם היום (רביעי) בפעם העשירית, חושף אילו חברות הצליחו לצלוח את האתגרים בהצלחה. הדירוג של 2024 כולל 50 חברות המעסיקות למעלה מ-47 אלף עובדים בישראל. בנוסף לכך, דורגו בנפרד 20 סטארטאפים עם מעל מאה עובדים ועוד 20 סטארטאפים עם פחות ממאה עובדים.

מתודולוגיה

הדירוג מתבסס על מחקר מעמיק שנערך על כל חברה, במסגרתו נבחנו מגוון פרמטרים באמצעות שאלוני עובדים ושאלוני מנהלי HR. המאפיינים שנבחנו כוללים בין היתר את השפעת המלחמה פעילות החברה ועובדיה, יכולת העובדים להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, תרומה לקהילה, יציבות תעסוקתית, חווית סביבת העבודה, תנאי השכר, תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה ואיזון בית-עבודה ועוד. כמו כן, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR מיהן, לתפיסתם, חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן. לבסוף, כלל הממצאים שוקללו לדירוגים הסופיים.

לדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2024

דירוג החברות

השנה, לראשונה, חברת Nvidia Israel זינקה למקום הראשון בדירוג מהמקום השמיני שבו דורגה ב-2023. היא דחקה את Microsoft למקום השני בדירוג אחרי חמש שנים שבו הובילה את הדירוג ברציפות. monday.com שמרה על המקום השלישי בדירוג גם השנה. במקום הרביעי דורגה חברת Palo Alto Networks, שירדה מהמקום השני ב-2023. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת Salesforce שדורגה במקום השישי בשנה שעברה.

משרדי Nvidia ביקנעם (צילום: Igal Vaisman, shutterstock)
זינקה מהמקום השמיני לראשון. משרדי Nvidia ביקנעם עלית|צילום: Igal Vaisman, shutterstock

דירוג הסטארטאפים

החברה שמובילה את דירוג הסטארטאפים עם מעל מאה עובדים היא Silverfort, לאחר גיוס משמעותי של 116 מיליון דולר שנשלם ביוני 2024. במקום השני דורגה Pentera ובמקום השלישי דורגה לראשונה חברת Simply, המפתחת אפליקציות ללימוד נגינה, שירה וציור. במקום הרביעי דורגה Upwind המפתחת מערכת לאבטחת תשתיות ענן. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת NoTraffic, שדורגה השנה לראשונה בדירוג זה.

במקום הראשון בדירוג הסטארטאפים עם עד מאה עובדים דורגה Loox, שפיתחה פלטפורמת Social Proof שעוזרת לסוחרים לשווק את עצמם דרך הלקוחות שלהם. במקום השני דורגה Theator IL שפיתחה פלטפורמה המתעדת ניתוחים כירורגים ומסייעת למנתחים להגיע להחלטה נכונה באמצעות בינה מלאכותית. במקום השלישי דורגה Kodem שפיתחה פלטפורמה לניתוח התנהגות יישומים בזמן אמת על מנת לאפשר זיהוי יעיל של סיכונים. במקום הרביעי דורגה Mine, שטיפסה מהקום העשירים בדירוג של שנה שעברה. את החמישייה הראשונה סוגרת Cynerio העוסקת בניהול ואבטחה של מכשור רפואי ומכשירי IoT בבתי חולים.

פנטרה (צילום: Boris-B, Shutterstock)
צילום: Boris-B, Shutterstock

לדירוגי הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם לשנת 2024

הענפים המובילים: Software Development ו-Cyber

בדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, אחוז החברות הפועלות בענף ה- Software Development הוא הגבוה ביותר מבין כלל ענפי הפעילות, ועומד על 24%, זאת לעומת שנת 2023 שבה 34% מהחברות שדורגו פעלו בענף. במקום השני, אחוז החברות הפועלות בענף ה-Cyber עומד על 20%, לעומת שנת 2023 שבה 16% מהחברות שדורגו פעלו בענף זה. במקום השלישי עם 6% כל אחד, מדורגות חברות מענפי ה-Ad Tech ,Internet וענף ה-AI - שנכנס השנה לראשונה להתפלגות ועקף את ענפי ה-Gaming ,Fintech וE-commerce, שהיוו רק 4% כל אחד.

בדירוג הסטארטאפים שהכי טוב לעבוד בהם, אחוז הסטארטאפים הפועלים בענף ה-Cyber הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הפעילות, ועומד על 33%. במקום השני נמצא ענף ה-Software Development שעומד על 23%; במקום השלישי ענף ה-Fintech עם 13%; במקום הרביעי ממוקם ענף ה-AI שעומד על 10% ובמקום החמישי ענף ה-Internet עם 5%.

החברות החדשות

השנה נכנסו לדירוג החברות עשר חברות חדשות שלא דורגו בו בשנה שעברה - CyberArk Software, NSO Group, Cato Networks, Akamai Technology, Semperis, Aidoc, Rafael, Priority Software, GE HealthCare, Fireblocks.

CyberArk (צילום: ShU studio, shutterstock)
חדשה בדירוג. משרדי CyberArk בפתח תקווה|צילום: ShU studio, shutterstock

לדירוג הסטארטאפים עם מעל מאה עובדים נכנסו שמונה חברות, בהן Dazz המפתחת פלטפורמה לתיקון חולשות אבטחת סייבר, Eleos Health המפתחת טכנולוגיות מבוססות AI לניתוח וטיפול נפש, חברת Gloat המפתחת טכנולוגיה לפיתוח ושימור עובדים. Workiz שמפתחת פלטפורמה לייעול עבודתם של נותני שירות בתחום תחזוקת הבית, וחברת Agora המפתחת פלטפורמה לניהול השקעות בנדל''ן. לדירוג הסטארטאפים עם עד מאה עובדים נכנסו שמונה חברות חדשות, ביניהן Mitiga שמפתחת מערכת לתחקור וזיהוי תקיפות בסביבת ענן בזמן אמת, MazeBolt שמפתחת מערכת למניעת מתקפות DDoS ומספקת פתרונות אבטחה לסביבות מבוססות ענן, Trullion המפתחת פלטפורמה חשבונאית מבוססת AI לניהול תהליכי עבודה פיננסיים ו-Vulcan Cyber המפתחת פלטפורמה לאוטומציה של ניהול ותיקון סיכוני חולשות אבטחה בארגון.

מנתוני הדירוג עולות כמה מגמות בענף המעידות על ירידה בשביעות הרצון של העובדים בהשוואה לשנת 2023. כך למשל, יותר עובדים העידו כי הם אינם מרוצים מהאיזון בין הבית לעבודה. בנוסף לכך, חלה עלייה חדה בשיעור העובדים המעידים כי החברות שלהם אינן עוסקות בגיוס והכשרה של עובדים ללא ניסיון וירידה משמעותית בשביעות הרצון של עובדים ביחס לפיתוח מקצועי ירדה משמעותית השנה. לצד אלו, יותר עובדים העידו השנה כי הם אינם מרוצים מאפשרויות הקידום בחברה שלהן.

"ההייטק הישראלי נמצא בחוסר וודאות במהלך השנתיים האחרונות, החוסן והיציבות של החברות נבחן כל פעם מחדש", מסרה יעל בלגראי – כהן, מנהלת תחום ההייטק בדן אנד ברדסטריט. "אחרי עשור של עליות ושבירת שיאים, מאמצע שנת 2022 ענף ההייטק נכנס לתקופה חדשה של ירידות משמעותיות בהשקעות כחלק מהמגמות בעולם, מגמה שאמנם האטה בעולם במהלך שנת 2023, אך העמיקה בישראל כתוצאה מהרפורמה המשפטית ובהמשך ממלחמת 'חרבות ברזל'".

 

יעל בלגראי-כהן (צילום: ארבל ועקנין)
יעל בלגראי - כהן|צילום: ארבל ועקנין

לדברי בלגראי - כהן, "כבר במהלך 2023, סביב הרפורמה המשפטית, עשרות חברות הוציאו מאות מיליוני דולרים מפיקדונות בבנקים בישראל והעבירו אותם לבנקים בחו"ל. כעת נדרשת התערבות ממשלתית רחבה בענף על מנת להתגבר על כשלי השוק שנוצרו מהרפורמה המשפטית ומהמלחמה בכדי להקטין את הסיכון העומד בפני החברות ובכדי להתאים את התמיכה של המדינה לצרכים של הענף". עוד היא ציינה, כי תעשיית ההייטק "מייצגת את ישראל במגזר העסקי הגלובלי, והיא מוכיחה באופן קבוע שלמרות המלחמה שהיא מסוגלת לספק את הסחורה".