מחלת חניכיים שאינה מאובחנת בזמן עלולה לגרום לאובדן שיניים ולהגביר את הסיכון לבעיות בריאותיות שונות. במידה ומופיעים תסמינים ראשוניים של מחלת חניכיים כמו: נפיחות, אודם או דימום בזמן צחצוח שיניים, יש לפנות מידית לאבחון וטיפול של מומחה חניכיים.
דלקת חניכיים נגרמת לרוב כתוצאה מהצטברות של רובד חיידקי (פלאק) ואבנית על השיניים ובקו החניכיים. הזנחת הדלקת מובילה למחלת חניכיים, המתבטאת בהיווצרות כיסים עמוקים בין השיניים לחניכיים והעצם התומכת שסביב השורשים בהם מצטברים חיידקים ושאריות מזון. כשהכיסים מגיעים לעומק של יותר מ-4 מ"מ הפגיעה בעצם העוטפת את שורשי השיניים מחמירה. מצב זה עלול להוביל לנשירת שיניים ולהגביר את הסיכון לבעיות בריאותיות שונות כמו מחלות לב וסכרת.
מחלת חניכיים וגורמים נוספים כמו: צחצוח אגרסיבי, גנטיקה וחוסר הקפדה על היגיינת הפה, עלולים לגרום לנסיגת חניכיים, המתאפיינת בנסיגת רקמת החניכיים העוטפת את השן וחשיפת השורשים להתרבות של חיידקים. בעקבות נסיגת חניכיים עלולה להתפתח עששת שורשים חריפה הגורמת להרס השן ולאובדן שיניים.
כדי למנוע מחלות חניכיים יש להקפיד על צחצוח נכון של השיניים, להגיע לביקורים תקופתיים אצל השיננית ורופא השיניים ולהיות במעקב של מומחה חניכיים (פריודונט), רופא שיניים שהשלים ארבע שנות התמחות בתחום הפריודנטיה, העוסק בטיפול בבעיות חניכיים. אבחון מוקדם של מחלות חניכיים מונע את הצורך בטיפולים מורכבים בהמשך ולכן, במידה ומופיעים תסמינים כגון: דימום, נפיחות וכאבים בחניכיים, יש לפנות מידית למומחה חניכיים מיומן.
במקרים של נסיגת חניכיים מתקדמת, נדרש לעיתים ניתוח השתלת חניכיים, המתבצע על ידי מומחה חניכיים. במהלך השתלת חניכיים המומחה משחזר את רקמת החניכיים על ידי נטילת רקמה חדשה מחך המטופל. הטיפול מתבצע באמצעות מכשור מיוחד וטכנולוגיה מתקדמת וכחמישה שבועות לאחר הניתוח החניכיים חוזרות למראה היפה והטבעי שלהן.
***
כתבה שיווקית בחסות מרפאת המומחים בראשות פרופ׳ מיזיריצקי. הכתבה נערכה ע"י מערכת Duns 100