שנת 2023 הייתה שנת מבחן להייטק הישראלי: אחרי תקופה שהתמודדה התעשייה הישראלית עם משבר גלובלי בשווקים, ירידה בכמות ההשקעות ומהפכה משפטית, הגיעה מתקפת הטרור של חמאס שהשפיעה באופן משמעותי גם על ענף ההייטק. הדבר השפיע גם על מצבן של החברות עצמן: התייעלויות, קיצוצי שכר ומצוקת גיוסים. יחד עם זאת, חברות רבות דווקא הצליחו להתגבר על המשברים ולצמוח. על רקע המלחמה, מתפרסם היום (ראשון) דירוג Duns 100 היוקרתי לחברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן.
המשבר השפיע על מיקומן של החברות – חלקן זינקו לצמרת, ואחרות צנחו. דירוג Duns 100 מבית דן אנד ברדסטריט מתבסס על מחקר נרחב, שבחן מאות חברות הייטק וסטארט-אפים ומורכב מ-3 רשימות מרכזיות המדרגות את חברות ההייטק הטובות ביותר, הסטארט-אפים המובילים עם מתחת ל-100 עובדים והסטארט-אפים המובילים עם מעל ל-100 עובדים.
לדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
גם השנה Microsoft שומרת על המקום הראשון בפעם החמישית ברציפות, ואילו במקום השני - Palo Alto Networks מזנקת למקום השני. חברת מאנדיי (monday.com) מזנקת מהמקום החמישי אל המקום השלישי.
Unity (IronSource) שומרת על המקום הרביעי ואת החמישייה הראשונה סוגרת SAP R&D Center שעלתה מהמקום השביעי. השנה נכנסו לדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן 7 חברות חדשות שלא דורגו בשנה שעברה בדירוג החברות, והן: Aeronautics, AlgoSec ,Align Technology, Cross River, Papaya, Remitly and Pluri Biotec. בנוסף, WSC Sports דורגה לראשונה בדירוג החברות, בעוד שבשנה שעברה החברה דורגה בדירוג הסטארט-אפים שהכי טוב לעבוד בהם עם יותר ממאה עובדים.
מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח שדורגה שוב במקום הראשון התייחסה לדירוג. "זה כבוד גדול עבורנו להיבחר זו השנה החמישית ברציפות לחברת ההייטק שהכי טוב לעבוד בה בישראל", אמרה. "התודה שלנו נתונה לעובדות ולעובדים שלנו, שגם בחודשים האחרונים המשיכו לעמוד בכל יעד, תוך שהם מגבים חברי צוות רבים שנמצאים בשירות מילואים. אני גאה במיוחד בכך שעובדינו לא הפסיקו ליזום פרויקטים טכנולוגים וחברתיים, אליהם הייתה לנו הזכות להירתם וכך לסייע לאלו שנפגעו בתקיפה הנוראית של השבעה באוקטובר ולאזרחים המפונים. עובדינו הוכיחו את החוסן הגדול של תעשיית ההייטק הישראלית, ואני שמחה שביכולתנו להעניק להם סביבת עבודה מכילה ורגישה, בעוד הם מפתחים טכנולוגיות מתקדמות שמשפיעות על מאות מיליונים מסביב לעולם".
גם השנה דורגו הסטראטאפים בישראל בשני דירוגים נפרדים, מעל ומתחת למאה עובדים. לחצו כאן כדי לצפות בדירוגים.
ה-Saas והסייבר בראש: הענפים המובילים בדירוג
כחלק מדירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, אחוז החברות הפועלות בענף ה-Software Development הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הפעילות, ועומד על 34 אחוז. במקום השני ענף ה-Cyber, אשר עומד על 16 אחוז, ואילו במקום השלישי ענף ה-Ad Tech שעומד על 8 אחוז. במקום הרביעי ענף ה-Fintech שעומד על 6 אחוז, ובמקום החמישי ענפי Gaming, Internet, E-commerce שעומדים כל אחד על 4 אחוז.
בדירוג הסטארט-אפים שהכי טוב לעבוד בהם, שיעור הסטארט-אפים הפועלים בענף ה-Cyber הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הפעילות, ועומד על 35 אחוז. במקום השני, ענף ה-Software Development אשר עומד על 18 אחוז. במקום השלישי ענף ה-Fintech שעומד על 13 אחוז. במקום הרביעי נמצא ענף ה-Internet שעומד על 5 אחוז, ובמקום החמישי ענף ה- Gamingשעומד על 3 אחוז.
ניתן לראות כי ענף ה-Cyber תופס נתח גדול יותר בדירוג הסטארט-אפים - 35 אחוז לעומת 16 אחוז מחברות ההייטק. מאידך, ענף ה-Software Development תופס נתח גדול יותר בדירוג החברות עם 34 אחוז לעומת 18 אחוז בדירוג הסטארט-אפים.
קיצוצים לצעירים, שביעות רצון מהאופציות
בדירוג החברות, בבחינת תנאי השכר ביחס לשוק בהתבסס על פילוח ענפי הפעילות, עולה כי בענף ה-,Ad Tech 89 אחוז מהעובדים מרגישים שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק לעומת ענף ה- Cyber שבו רק 86 אחוז מהעובדים מרגישים שתנאי השכר שלהם תחרותיים.
בענף ה- Software Development, 84 אחוז מהעובדים מרגישים שתנאי השכר שלהם תחרותיים. אחריהם ענף ה-E-commerce עם 78 אחוז , ענף ה-Internet עם 76 אחוז , וענף ה-Fintech עם 75 אחוז. הענף בו מספר העובדים המרגישים שתנאי השכר שלהם תחרותיים ביחס לשוק הנמוך ביותר הוא ענף ה- Gaming עם 74 אחוז.
מוטיב נוסף שעלה בדירוג הוא סוגיית הקיצוצים. מהנתונים עולה כי 20 אחוז מהעובדים בקרב גילאי 20-30 דיווחו כי קיצצו בתנאי השכר שלהם במהלך השנה, לעומת 18 אחוז מהעובדים בקרב גילאי 31-40 שהעידו על הקיצוץ, 15 אחוז מהעובדים בקרב גילאי 41-50 העידו שקיצצו בשכרם, לעומת גילאי 50+ שרק 11 אחוז דיווחו על כך. מהנתונים עולה כי העובדים הצעירים יותר חוו קיצוץ בשכר בשנה האחרונה במידה משמעותית יותר מאשר העובדים הבוגרים יותר.
עניין נוסף שנבחן על מנת לבדוק את שביעות רצון העובדים הוא מתן תוכניות מניות/אופציות. מהנתונים עולה כי 80 אחוז מקרב העובדים שהוותק שלהם הוא 20+ שנים ו-76 אחוז בקרב עובדים שהוותק שלהם הוא בין 10 ל-20 שנים הרגישו כי הם שבעי רצון מהתוכנית, בעוד שרק 71 אחוז בקרב העובדים אשר הוותק שלהם הוא בין 1 ל-5 שנים -ו69 אחוז בקרב עובדים אשר הוותק שלהם הוא עד שנה הרגישו כי הם שבעי רצון מהתוכנית.
אלמנט מעניין אחר הוא שביעות רצונם של העובדים מאיזון בית - עבודה. מהנתונים עולה כי 92 אחוז מהעובדים שמועסקים בסטארט-אפים עד 100 עובדים העידו כי הם שבעי רצון מהאיזון-בית-עבודה, 90 אחוז מהעובדים שמועסקים בסטארט-אפים עד 350 הרגישו כי הם שבעי רצון מהאיזון-בית-עבודה ואילו רק 85 אחוז מהעובדים שמועסקים בדירוג החברות הרגישו כי הם שבעי רצון מהאיזון-בית-עבודה. מכאן ניתן להסיק כי ככל שגודל החברה גדול יותר, כך העובדים פחות שבעי רצון מהאיזון בית עבודה שלהם.
כך נבנה דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן
במסגרת הדירוג, נעשתה פנייה למנהלות ולמנהלי ה-HR ונבחנו מגוון פרמטרים. ביניהם: יכולת העובד להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, יציבות תעסוקתית, תרומה לקהילה, חווית סביבת העבודה, תנאי השכר ומדיניות הגיוון וההכללה בחברה. במקביל, גם עובדי החברות ענו על שאלון ונבדקה שביעות רצונם בהקשר תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה, איזון בית–עבודה ועוד.
בנוסף, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR מיהן, לתפיסתם, חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן (ללא קשר למקום עבודתם). ממצאי המחקר המקיף שוקללו לדירוגים הסופיים.
הייטק 2023: שנת חוסר הוודאות
לאחר עשור של עליות ושבירת שיאים, החל מהמחצית השנייה של שנת 2022, ענף ההייטק החל להשתנות והתקופה אופיינה בחוסר ודאות. גם שנת 2023 המשיכה את המגמה והייתה שנה שבה ההשקעות בשוק ההון היו מועטות וחוותה האטה בגיוסי ההון של סטארט-אפים. כתוצאה מכך ומהאטה עולמית, משקיעים דרשו מהחברות להראות תוצאות עסקיות ולהתייעל.
ההייטק הישראלי נכנס לתקופת המלחמה בשפל שלא נראה שנים. המשבר שקדם למלחמה בתעשיית ההייטק השפיע על רוב החברות, וכפועל יוצא ראינו חברות שפיטרו עובדים, צמצמו משרות, קיצצו בשכר ואף בחלק מהמקרים, למרות הקיצוצים, חברות נאלצו לסגור מחלקות מסוימות וחלקן אף נסגרו בפועל. במקרים יצירתיים יותר, חברות העדיפו לשמור על העובדים בתוך החברה וניידו אותם בין מחלקות באמצעות הכשרות ייעודיות שאפשרו להן לפטר כמה שפחות עובדים. מלחמת "חרבות ברזל" החלה מיד לאחר החגים, תקופה שבה חלק ניכר מהחברות תכננו להמשיך ליישם את ההתייעלות ולצמצמם חלק מהעובדים, אך המלחמה דחתה את הפיטורים. החברות נאלצו להתמודד עם מציאות חדשה שבה עובדים רבים גויסו לצו 8, מסגרות חינוך צומצמו והורים נשארו בבית עם ילדיהם. בנוסף, עובדים רבים חוו פגיעה בחוסן הנפשי שהשפיע על התפקוד היומיומי.
ניתן לראות שמתעורר חשש לפגיעה בתדמית האיתנה של ההייטק הישראלי בעיני לקוחות ומשקיעים ברחבי העולם כתוצאה מהמלחמה, ומהחשש להסלמה בלחימה וגיוס מילואים נרחב לתקופה ארוכה והן כתוצאה מאנטישמיות שהולכת וגוברת. תעשיית ההייטק הישראלית חווה פגיעה משמעותית בגיוס כספים עוד טרם המלחמה, וכעת ישנן חברות שנמצאות בסכנת סגירה. רשות החדשנות הקימה מסלול גישור מזורז בהיקף ראשוני של 100 מיליון שקלים שנועד להאריך את הRUNWAY (משך הזמן לקיום ללא גיוס הון נוסף).
עמוד תווך במלחמה: ההייטק מתגייס למאמץ
המלחמה מתנהלת בחלקה גם במרחב הדיגיטלי, ניתן היה לראות מספר מתקפות סייבר מתחילת הלחימה. חברות סייבר מסייעות בלחימה במגוון דרכים: מסירים אתרים פוגעניים, חוסמים ערוצי מימון קריפטוגרפיים של החמאס ועוד. גם בשנה מורכבת זו, ענף הסייבר מוכיח עמידות וחוסן פיננסי עם שורה של מספר עסקאות בשווי של מאות מיליוני דולרים. בין העסקאות ניתן למנות את Axis Security שנרכשה על ידי HPE בחצי מיליארד דולר, Laminar שנמכרה ב-350 מיליון דולר לRunrik-, Bionic שנמכרה ל-Crowdstrike בכ־350 מיליון דולר, Ermetic שנמכרה לTenable- בסכום דומה, Perimeter 81 שנמכרה ל Check Point-בכחצי מיליארד דולר ו- Palo Alto Networks שרכשה את Dig securityבסכום של 315 מיליון דולר ואת Talon Cyber Security ב־625 מיליון דולר.
ניתן לראות את החוסן שהייטק הישראלי מפגין, ואת ההירתמות של הענף למאמץ הלאומי ע"י מספר יוזמות שהחברות מקדמות בכדי לסייע לעובדים, לאזרחים ולמשק. חלק מהחברות מעניקות מענקי תמיכה חד-פעמיים לעובדים שאינם במילואים, ומענקים כפולים עבור העובדים שלהם שגויסו למילואים. בנוסף לכך, חברות נותנות הטבות נוספות לעובדים, כגון: ימי היעדרות ללא תשלום, היעדרות בתשלום לטובת טיפול בבן משפחה מקרבה ראשונה שהושפע מהמצב, החזר על הוצאות לדיור זמני לעובדים שנאלצו לעזוב את ביתם עקב המצב, כיסוי הוצאות לטיפולים פסיכולוגיים לצד טיפולים קבוצתיים וקווי תמיכה נפשים שזמינים לעובדים, החזר על הוצאות הכרוכות בטיפול בילדים בימים שבהם מוסדות החינוך סגורים ועוד.
בנוסף, חברות הייטק רבות הודיעו על הצטרפות למאמץ האזרחי למען תושבי הדרום וחיילי צה"ל. החברות ממשיכות לרכז מאמצים לטובת הצבא והעורף, וחלק מהחברות הפכו את המשרדים שלהם כבר ביום הראשון של המלחמה לבית הכולל מתחמי לינה משותפים, ואף ציידו את המשרדים בכל מה שדרוש למשפחות. חברות אחרות סייעו באריזות מזון לטובת סיוע חירום לנפגעי המלחמה בדרום, סיפקו ציוד רפואי וציוד היגיינה ללוחמים בשטח, גייסו כספים עבור ארגונים ללא מטרות רווח שמטרתם לתמוך בנפגעי המלחמה ובמאמצים הלאומיים, הקימו חמ"ל נעדרים אזרחי ועוד".
יעל בלגראי – כהן, מנהלת תחום ההייטק בדן אנד ברדסטריט מציינת: "דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן מתפרסם השנה בפעם התשיעית. השנה, הדירוג נחשף על רקע המלחמה. רק בשלוש השנים האחרונות, הענף התמודד עם משבר הקורונה, עם המשבר הגלובלי בענף, עם הרפורמה המשפטית ועכשיו עם המלחמה. אנו עדים להעמקת המשבר בענף, שמשפיעה על צניחה בגיוסים ובאקזיטים וגוררת אחריה ירידה במספר הסטארט-אפים החדשים שקמים. יחד עם זאת, ראינו את ההירתמות של החברות למאמץ הלאומי, את התמיכה בעובדים ואת הסיוע לעורף – כל אלו משתקפים בדירוג. ראינו כי דווקא בימים אלו העובדים גאים במקום העבודה שתומך בהם ומסייע לעורף בזמן המשבר".