בגיל 27 בלבד הקימה נחמה בוגין (58) את חברת נחמה בוגין בע"מ, חברה לשמאות מקרקעין וליווי הליכי ייזום נדל"ן. מאז, היא הגיעה להישגים אדירים בתחום הנדל"ן, הייתה שותפה להליכי חקיקה מרכזיים, נבחרה כנציגה בארגון בינלאומי, ועל הדרך, הספיקה גם להפוך לאלופת ישראל במרוצי מכוניות. היא זכתה בפרס "אישה פורצת דרך" בטקס אותות המצויינות של duns 100 מבית d&b (דן אנד ברדסטריט) שהתקיים בעיר הנדל"ן באילת. "יש לי עוד תוכניות רבות ל-60 השנה הקרובות ואני לא מתכוונת לעצור. אני אכבוש עוד פסגות רבות", היא מצהירה.
בוגין הגיע לתחום שמאות המקרקעין במקרה. "הייתי בטוחה שאעסוק בתחום של מדעי הטבע. סיימתי תואר ראשון בארגונומיה ולא רציתי להמשיך בתחום, ובמקרה נתקלתי במודעה בעיתון שעסקה בשמאות מקרקעין, משם הכל היסטוריה", היא נזכרת.
היא הפכה לשמאית המקרקעין הצעירה בישראל. "בתקופה בה הוסמכתי היו מעט מאוד שמאים בישראל, ורובם היו מהנדסי בניין מבוגרים יותר ממני. הייתי הצעירה ביותר, ובין הנשים הבודדות במקצוע בתקופה זו", היא מספרת, "זמן לא רב אחרי שקיבלתי את הרישיון הפכתי לעצמאית, כי הבנתי שיש בי מנוע פנימי שדוחף כל הזמן קדימה".
היא בנתה את המשרד שלה לבדה. "נולדתי בצריף ברחובות להורים מדהימים אך חסרי השכלה פורמלית, והקמתי את המשרד בעשר אצבעות – בחורה צעירה ללא גב כלכלי", היא מספרת ומדגישה, "לאורך כל הדרך תמיד ידעתי לאן אני רוצה להגיע ושאפתי להכי גבוה. תמיד העזתי, והמילים 'בלתי אפשרי' או 'לא הגיוני' לא קיימות מבחינתי".
לאורך הדרך, היא לא הרגישה שהמגדר משחק תפקיד. "המגדר הוא לא הנושא והוא מעולם לא היה נושא בעיניי. אני פשוט בן אדם שמביא אתו לעולם את התכונות שלו, לטוב ולרע", היא מדגישה, "הצמיחה והחיים המקצועיים שלי לא הושפעו מכך".
ההישגים שקטפה במהלך הדרך רבים ומגוונים. "בהרבה מאוד תיקים שעסקו בהיטלי השבחה גבוהים הגשתי ערעורים עבור הלקוחות שלי שהפחיתו אותם בעשרות מיליוני שקלים. זה גורם להרבה סיפוק", היא מספרת ומוסיפה, "טיפלתי בתשלומים למנהל מקרקעי ישראל, ליוויתי פרויקטים של פינוי בינוי ובשינויי יעוד של מתחמים. אני עוסקת בפרויקטים המורכבים במשק הישראלי ועם הלקוחות הבכירים במשק".
חשוב לה לשמור על עניין בשגרת העבודה. "אני תמיד אומרת לעצמי שאני אוהבת להיות איפה שמסובך, מפני שבמקומות הפשוטים אני משתעממת", היא מודה ומתארת, "אני עוסקת בעיקר בפרויקטים מורכבים וארוכי טווח, היכן שיש פלונטרים שצריך לפרום בעדינות ובחוכמה".
לצד הפיתוח האישי שלה כאוטוריטה מקצועית בתחום וקידום המשרד, חשוב לה לטפח גם את המקצוע. "אני מקדישה אנרגיה רבה לקידום המקצוע, ואני מרצה מהיום שסיימתי את הלימודים", היא מספרת ומוסיפה, "בכירים רבים בענף הנדל"ן הם תלמידים שלי לשעבר: מנכ"לים של חברות בנייה גדולות, שמאים בבנקים ובעלי תפקידים בכירים בגופי ממשלה".
ההשפעה שלה ניכרת גם ברמה הארצית. "אני שותפה בכתיבת הנחיות מקצועיות והליכי חקיקה משמעותיים. ליוויתי לדוגמה את חקיקת חוק כביש ארצי לישראל. יש לא מעט הלכות של בית המשפט העליון שנקבעו בעקבות חוות דעת שלי", היא מספרת. בנוסף, היא מכהנת כיו"ר ועדת הביקורת של לשכת השמאים בישראל וחברה בארגון שמאי המקרקעין העולמי IVSC: "זה פורום מאוד מכובד ואני הנציגה הראשונה מישראל המכהנת בו. זהו חלק מהפעילות שלי להעצמת המקצוע".
לצד כל זאת, היא גם אלופת ישראל במרוצי מכוניות מזה שלוש שנים. "הגעתי לתחום לאחר שפנו אלי אנשים שקשורים לכך לצורך עבודת שמאות ורציתי להשתתף. לפני 4 שנים החלו המרוצים בישראל ואני משתתפת בהם מאז. זכיתי בשלוש השנים האחרונות במקום הראשון", היא מספרת.
השבוע היא זכתה בפרס "אישה פורצת דרך" מטעם דן אנד ברדסטריט, במסגרת כנס עיר הנדל"ן באילת. "הודיעו לי על הזכייה בשיחת טלפון והייתי מופתעת בטירוף. הרגשתי כאילו אריאלה ממפעל הפיס מתקשרת אלי", היא נזכרת ומשתפת, "זה היה אחד האירועים הכי מרגשים בחיי, ועברתי ערבים מרגשים רבים. האירוע היה מאוד מושקע, מכובד ומפרגן".
ומה לגבי העתיד? היא לא מתכננת להוריד את הרגל מהגז: "יש לי עוד תוכניות רבות ואני לא מתכוונת לעצור. אני לא אפסיק לעשות דברים חדשים ואמשיך לאהוב את מה שאני עושה. חשוב לי להמשיך להיות מאוד משפחתית ואכפתית, ותוך כדי להעצים ולחזק את התדמית של המקצוע".