ביום 27 ביולי, עלתה סימון ביילס, יש מי שיגידו גדולת המתעמלות בכל הזמנים, לקפיצה הראשונה שלה בסוס הקפיצות. במונחי ביילס הקפיצה היתה גרועה. צלמים החלו להקיף את המתעמלת, אורותיהם הבוהקים של המצלמות מסנוורים, תוך שהפרשנים ניתחו את האירוע מכל זווית שמתאפשרת באולפנים הממוזגים. ביילס התיישבה בצד ולאחר מספר דקות הודיעה על פרישה מאותה התחרות. בפוסט שהעלתה באינסטגרם, כתבה: "זה לא היה יום קל או היום הטוב ביותר שלי. אני מרגישה בכנות שהמשקל של העולם נמצא לי על הכתפיים לפעמים. אני יודעת שאני מצליחה לגרום לכך להיראות כאילו הלחץ לא משפיע עליי, אבל לעזאזל, לפעמים זה קשה. האולימפיאדה היא לא בדיחה, אבל אני שמחה שהמשפחה שלי הצליחה להיות יחד איתי באופן וירטואלי. הם הדבר הכי חשוב לי בעולם".

מעשה ומילותיה של ביילס חדרו עמוק אל תוך לבבותיהם של מיליונים. יותר מכל, הם ביטוי לתפיסות שרווחות בקרב דור המילניאלס ולרחשי לבם שאומרים: אנחנו אנשים שלמים אך לא מושלמים, חוזקנו בחולשתנו, אנחנו רגילים לקהל וירטואלי אך מצליחים לראות את התגובות דרך המסך, אנחנו משתתפים בתחרויות מעורבות, אנחנו א- מגדריים, כח הבחירה בידינו, , אנחנו בשלהי שנת 2021 אבל משתתפים באולימפיאדת טוקיו 2020, אנחנו המילניאלס, לא תשימו אותנו במסגרות, אנחנו פה לעשות שינוי – תתמודדו.

עו
עו"ד ליאת מיידלר|צילום: עידן גרוס

השפעתו של דור המילניאלס באה לידי ביטוי באופן הברור ביותר באולימפיאדה הנוכחית, אך לא רק. המילניאלס לימדו אותנו שחברים הם גם ברשתות חברתיות, שופינג עושים אונליין, מטבע הוא לא בטוח מטבע (אולי הוא בכלל נייר ערך או סחורה?), כבר לא צריך להסתובב עם ארנק, ולא...ממש לא חייבים להכיר את הבנקאית שלך או את מנהלת התיקים.

דור המילניאלס הכריז כי הוא כאן לעשות שינוי. והרגולטורים? הם באמת נאלצים להתמודד. לאחרונה, פורסמו מספר יוזמות הפונות ישירות למילניאלס. בין היתר, יוזמות התומכות בהנגשת שירותים פיננסים, באופן דיגיטלי, לציבור הרחב. כך לדוגמא, תזכיר חוק לעידוד פיתוח טכנולוגיה פיננסית בישראל, לפיו מוצע להקים סביבת ניסוי (sandbox) לחברות טכנולוגיה פיננסיות בישראל, שתופעל ידי ועדה לעידוד טכנולוגיה פיננסית בישראל; ההוראה למנהלי התיקים ומנהלי קרנות הנאמנות בנושא "שירות ניהול תיקים 2.0" - היוצרת תשתית רגולטורית לשירות חדש - ניהול תיקים באמצעות פלטפורמה דיגיטאלית ייעודית בטלפון החכם או המחשב; קול קורא לבחינת פעילות ברוקר קמעונאי בישראל – לפיו, בכוונת רשות ניירות ערך והבורסה לניירות ערך לקדם שינויים ברגולציה ובתקנון הבורסה במטרה להקל עוד יותר על הפעילות של ברוקר קמעונאי בשוק המקומי, בדגש על הפחתת דרישות הון ודיגיטציה מלאה של תהליך פתיחת חשבון ניירות ערך; תזכיר חוק בורסות ייעודיות אשר צפוי להוביל להקמתה של בורסה מבוססת טכנולוגיית בלוקצ'יין, ועוד.

יוזמה נוספת אשר מעידה שהרגולטורים הפנימו כי עליהם לבצע התאמות לכבוד דור המשקיעים החדש אומצה במסגרת החלטות חוק ההסדרים. על פי המוצע שם, גופים פיננסיים שונים המחזיקים מידע על לקוחותיהם יהיו רשאים לקבל, בהסכמת הלקוח (כמובן), גישה מקוונת למידע פיננסי של הלקוח. על בסיס מידע זה יוכלו נותני שירותי מידע פיננסי להציע שירותים כמו ריכוז כלל המידע במקום אחד, השוואת עלויות בין גופים פיננסיים שונים, העברת מידע לגופים פיננסיים במטרה לקבל הצעות ערך עבור הלקוח וכן ייעוץ פיננסי, והכל באופן דיגיטלי ומתקדם. ההצעה למעשה מאפשרת ללקוחות לשלוט במידע בעניינם שנאסף על ידי הגופים הפיננסים, כי אם יש משהו שדור המילניאלס יודע, הוא שידע (שנאסף על לקוח) הוא כח. מעל לכל, מנסחי הצעת החוק מבינים שדור המילניאלס לא מסכים להיות שבוי. מדובר בדור שלא מוכן לקשור עצמו עם גוף פיננסי אחד ורוצה לבדוק את כל האופציות שמוצעות לו – אחרי הכל, הכל נמצא במרחק לחיצה אחת באפליקציה.

יוזמות אלה מצטרפות למגמה העולמית ההולכת וגדלה של מתן שירותים באמצעים דיגיטליים, והן עשויות לסייע בפתרון מספר כשלים שנוצרו במסגרת הרגולציה הנוכחית על שוק ההון, תוך הוזלת עלויות, והנגשת השירותים לקהל הרחב. 

ומאלופה מילניאלית אחת לאחרת, מדינה שלמה עוקבת בדריכות אחר הופעתה של לינור אשרם בגמר הקרב-רב אישי. בעיצומו של התרגיל האחרון, הסרט נשמט מידיה. מלבד קול פעימות הלב של לינוי, דממה מוחלטת. היא מקבלת ניקוד סביר על התרגיל האחרון, ובזמן הביצוע של המתעמלת הרוסיה דינה אברינה הפרשנים מזיעים למרות המזגן. אפשר לחזור לנשום, לינוי נשארת במקום הראשון. הרוסים מלינים – לא יתכן שמועמדת שביצעה תרגיל לא מושלם תזכה בזהב. יתכן גם יתכן, ברוכות הבאות לשנת 2021  - לייק!

הכותבות הן עו"ד ליאת מיידלר, שותפה 

ועו"ד לימור תשובה  במשרד הרצוג פוקס נאמן