אז מה אוכלים? אוכל טעים. חם. מפנק. מכנים אותו "אוכל נחמה", אבל איך שאני רואה את זה: מי צריך נחמה כשיש אוכל נפלא? הנה חמישה מתכונים שאני מכינה על בסיס שבועי. אגב, אם הזמנת את החבר'ה להדלקת נר, מדובר באחלה מאכלים להגיש לפני הסופגניות.
קינואה
טעים כסלט קר או חם
מתכון:
בצל סגול, גמבה, קישוא, גזר.
מאדים קלות את הירקות בסיר עם כפית שמן זית או שמן קוקוס
מוסיפים שתי כוסות קינואה שטופה היטב
מערבבים ומוסיפים ארבע כוסות מים, ומעט מלח
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
מכסים חלקית וכשהמים מתאדים - זה מוכן.
אפשר להוסיף לפני ההגשה פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך חתוכים קטן או חתיכות שקדים.
קציצות עדשים
שתי כוסות עדשים שטופות טוב
להעביר לסיר עם שלוש כוסות מים
להביא לרתיחה
לבשל 2-3 דקות על להבה בינונית
להוריד מהאש לנקות את הקצף לכסות כמה דקות, ולהעביר לקערה.
להוסיף לקערה בצל קצוץ מאודה קלות
צרור כוסברה קצוץ
גזר מגורד ( אפשר גם קישוא)
כפית שמן זית
טיפה מלח ומעט כמון
שתי ביצים
לערבב הכל היטב וליצור קציצות שטוחות ולהניח על ניר אפיה בתבנית
לכסות בנייר אפיה מעל (שלא יתייבשו) ולאפות בחום 200 כעשר דקות כל צד.
מרק כתום
2 שיני שום
3 גזרים
דלורית
חתיכת דלעת
2 בטטות
חותכים את הירקות לקוביות
בסיר עם כפית שמן זית, מטגנים בצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מזהיב
מוסיפים את הירקות ומכסים במים
מתבלים בטיפה מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה
מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש עד שהירקות מתרככים
מכבים את האש וכשהמרק מצטנן, טוחנים במעבד מזון למרקם אחיד
אפשר להוסיף עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה..) גם בזמן הבישול וגם בזמן ההגשה
* הצעת הגשה: בחרתי לאכול מרק כתום עם כף גרעיני דלעת, וצלחת ירקות אפויים
תבשיל דגן וקטנייה
מתכון:
כוס וחצי גריסי פנינה או אורז מלא
חצי כוס עדשים ירוקות וחצי כוס שעועית מאש (שהושרו במים לילה קודם וסוננו(
כרישה חתוכה לטבעות קטנות
שני גזרים מגוררים גס
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנטנים
שן שום כתושה
כפית שמן זית
מלח, כורכום.
בסיר עם כפית שמן, מטגנים את הכרישה
אחרי כשתי דקות מוסיפים את הגזר הכרובית והשום ומאדים קלות
מוסיפים את העדשים ושעועית המאש
מוסיפים את גריסי הפנינה
מכסים בכחמש וחצי כוסות מים ומתבלים במלח וכורכום
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית
כשהמים מתאדים מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לרבע שעה לפחות.
טיפ קטן: אני קונה עדשים ושעועית בתפזורת, משרה אותם לילה שוטפת ושומרת בקופסאות במקרר ואז כשרוצה להשתמש פשוט יכולה להיות ספונטנית. אני בעד לעשות את הבישול פשוט וקל ככל שאפשר.
אורז עם ירקות
שני פלפלים בצבעים שונים
רבע כרוב
שש פטריות
כרשה
חותכים את הירקות לקוביות, ומאדים קלות בסיר עם כפית שמן
מוסיפים כוס וחצי אורז מלא בשלושה צבעים וארבע וחצי כוסות מים
מתבלים מלח, פלפל, ופפריקה אדומה
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים
בסיר נפרד עם מים רותחים, מניחים את הארטישוק (אצלנו בבית קוראים לזה חרשוף)
מתבלים עם טיפה מלח ומבשלים עד שהם מתרככים
ואז אוכלים עלה עלה ללא כל רוטב. תענוג.