קונדיטורית שמו סופגניות  (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
אלוהים, איך אפשר לעמוד בפיתוי הזה?!?!|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
עוד מעט אני הולכת למסיבת חנוכה של בתי הצעירה. אני יכולה להגיד לעצמי, ״יהיה בסדר, אני לא אוכל סופגנייה,  הרי אני יודעת כמה זה לא בריא, אז אסתפק בפרי״. יה רייט. ניסיון של שנים לימד אותי שכשאני מגיעה רעבה לאירוע, הסבירות שאבחר תפוח עץ על פני סופגנייה חמה היא כה קלושה, שכן ההיגיון מנוטרל והחושים לוקחים פיקוד: העיניים לא מפסיקות לבהות, האף לא מפסיק לרחרח ובלוטות הטעם כבר בורחות לי מהחך וקופצות ראש ישר אל תוך הסופגנייה החביבה. זאת הסיבה שאני מעדיפה להגיע שבעה, ואז לא רואה ממטר את הסופגנייה ואת חברתה הטובה הלביבה, שתחיה.

אז מה אוכלים? אוכל טעים. חם. מפנק. מכנים אותו "אוכל נחמה", אבל איך שאני רואה את זה: מי צריך נחמה כשיש אוכל נפלא? הנה חמישה מתכונים שאני מכינה על בסיס שבועי. אגב, אם הזמנת את החבר'ה להדלקת נר, מדובר באחלה מאכלים להגיש לפני הסופגניות.

 קינואה

מיכל צפיר עם קינואה (צילום: תומר ושחר צלמים)
במקום לגשת ישר לסופגניות, תרפדו את הבטן בדברים נכונים. קינואה|צילום: תומר ושחר צלמים
*ערך מוסף: קינואה הוא דגן על ונחשבת חלבון מלא.
טעים כסלט קר או חם

מתכון:
בצל סגול, גמבה, קישוא, גזר.
מאדים קלות את הירקות בסיר עם כפית שמן זית או שמן קוקוס
מוסיפים שתי כוסות קינואה שטופה היטב
מערבבים ומוסיפים ארבע כוסות מים, ומעט מלח
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
מכסים חלקית וכשהמים מתאדים - זה מוכן.
אפשר להוסיף לפני ההגשה פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך חתוכים קטן או חתיכות שקדים.


קציצות עדשים

מיכל צפיר עם קציצות עדשים (צילום: תומר ושחר צלמים)
נפלאה לצהריים. נהדר גם לאירוח. קציצות עדשים|צילום: תומר ושחר צלמים
*ערך מוסף: הקציצות טעימות גם עם יוגורט גם עם טחינה וסלט ירקות טרי בצד. והן מאוד מאוד משביעות. הן מאוד דומות בטעמן לפלאפל אך יותר בריאות בעיקר בזכות העובדה שחסכנו את הטיגון.

מתכון:

שתי כוסות עדשים שטופות טוב 
להעביר לסיר עם שלוש כוסות מים
להביא לרתיחה
לבשל 2-3 דקות על להבה בינונית

להוריד מהאש לנקות את הקצף לכסות כמה דקות, ולהעביר לקערה.
להוסיף לקערה בצל קצוץ מאודה קלות
צרור כוסברה קצוץ
גזר מגורד ( אפשר גם קישוא)
כפית שמן זית
טיפה מלח ומעט כמון
שתי ביצים
לערבב הכל היטב וליצור קציצות שטוחות ולהניח על ניר אפיה בתבנית
לכסות בנייר אפיה מעל (שלא יתייבשו) ולאפות בחום 200 כעשר דקות כל צד.

מרק כתום

מיכל צפיר עם מרק כתום (צילום: תומר ושחר צלמים)
טוב לכל שעה של היום. מרק כתום|צילום: תומר ושחר צלמים
מתכון:
2 שיני שום
3 גזרים
דלורית
חתיכת דלעת
2 בטטות

חותכים את הירקות לקוביות
בסיר עם כפית שמן זית, מטגנים בצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מזהיב
מוסיפים את הירקות ומכסים במים
מתבלים בטיפה מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה
מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש עד שהירקות מתרככים
מכבים את האש וכשהמרק מצטנן, טוחנים במעבד מזון למרקם אחיד
אפשר להוסיף עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה..) גם בזמן הבישול וגם בזמן ההגשה
* הצעת הגשה: בחרתי לאכול מרק כתום עם כף גרעיני דלעת, וצלחת ירקות אפויים

תבשיל דגן וקטנייה

מיכל צפיר עם תבשיל חלבון מן הטבע (צילום: תומר ושחר צלמים)
תוותרו יום אחד על הבשר. זה שווה|צילום: תומר ושחר צלמים
*ערך מוסף: תבשיל נפלא המשלב דגן וקטנייה, מצוין אוכלי חלבון מהחי. באופן אישי אני ממליצה יום אחד לוותר על הבשר ולאכול חלבון מהצומח. עבורי, אני מוצאת שיום חמישי הוא טוב לזה במיוחד לאור העובדה שבסוף השבוע ישנן ארוחות ״כבדות״ יותר של בשר ודגים, כדאי יום לפני ל״הקליל״ את הגוף, אז הנה תבשיל בדיוק למטרה זו. 

מתכון:
כוס וחצי גריסי פנינה או אורז מלא
חצי כוס עדשים ירוקות וחצי כוס שעועית מאש (שהושרו במים לילה קודם וסוננו(

כרישה חתוכה לטבעות קטנות
שני גזרים מגוררים גס
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנטנים
שן שום כתושה
כפית שמן זית
מלח, כורכום.

בסיר עם כפית שמן, מטגנים את הכרישה
אחרי כשתי דקות מוסיפים את הגזר הכרובית והשום ומאדים קלות
מוסיפים את העדשים ושעועית המאש
מוסיפים את גריסי הפנינה

מכסים בכחמש וחצי כוסות מים ומתבלים במלח וכורכום
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית
כשהמים מתאדים מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לרבע שעה לפחות. 

טיפ קטן: אני קונה עדשים ושעועית בתפזורת, משרה אותם לילה שוטפת ושומרת בקופסאות במקרר ואז כשרוצה להשתמש פשוט יכולה להיות ספונטנית. אני בעד לעשות את הבישול פשוט וקל ככל שאפשר.

אורז עם ירקות

מיכל צפיר עם אורז וירקות (צילום: תומר ושחר צלמים)
שדרוג של מתכון סבתא. אורז וירקות וארטישוק|צילום: תומר ושחר צלמים
שני גזרים
שני פלפלים בצבעים שונים
רבע כרוב
שש פטריות
כרשה 


חותכים את הירקות לקוביות, ומאדים קלות בסיר עם כפית שמן
מוסיפים כוס וחצי אורז מלא בשלושה צבעים וארבע וחצי כוסות מים
 מתבלים מלח, פלפל, ופפריקה אדומה
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים 

בסיר נפרד עם מים רותחים, מניחים את הארטישוק (אצלנו בבית קוראים לזה חרשוף)
מתבלים עם טיפה מלח ומבשלים עד שהם מתרככים
ואז אוכלים עלה עלה ללא כל רוטב. תענוג.

>> בפעם הקודמת: מתכון לפינוק חורף מושלם