כשרואים אותם על המסלול, אי אפשר שלא להבחין בקלילות הרגליים, שרירי הידיים ובעיקר במוטיבציית העל לנצח את המסלול וללחוץ על הבאזר. למעשה, הם נתלים על המתקנים בקלילות, ואף לרגע נדמה שאנחנו איתם בטיול בפארק - רק שזה לא טיול וזה לא פארק וזה אחד הדברים הכי קשים לגוף האדם. ואם חשבתם שלראות את הנינג'ות על המסלול זה קשוח, חכו שתשמעו מה הם אוכלים. בואו נתחיל:
"אני מאוד מקפיד שבתפריט שלי יהיה חלבון - וכמה שיותר ממנו"
גור ארד, 26, ממכבים רעות, הוא סטודנט למנהל עסקים ובעל שיטת אימון שעוסקת במשקלי גוף. הוא גם עוסק בשוק ההון ובשיווק דיגיטלי. אם אתם עוקבים אחר התוכנית, אתם בטח יודעים כי הוא הצליח להגיע לבאזר לאחר מסלול מרשים ולעלות לחצי הגמר. ומה לגבי תזונה אתם שואלים? שימו לב: ארד סיפק לנו את התפריט המלא שלו, מחולק לפי שעות:
06.00: ארד קם כל בוקר בין שש לשבע ומתחיל את היום עם כוס מים.
07.30: "יש לי ארוחת בוקר קבועה שאני מכין מראש כמה ימים קדימה", מספר ארד, "אני קורא לזה פנקייק, אבל בינינו זה יותר כמו שיקוי שאני רוקח. זו מנה מפוצצת בבריאות והיא אורגנית וטבעית, שמבוססת על שיבולת שועל ויש בה אבקת זרעי פשתן, מאקה, ספירולינה, קקאו, מורינגה, אבקת אפונה וזרעי דלעת. אני מחלק הכול לקעריות. בכל בוקר, אני לוקח מנה מוכנה, מטגן אותה עם שמן קוקוס ומוסיף מעל טחינה גולמית, חמאת בוטנים וסילאן. לצד זה אני שותה קפה שחור, אספרסו או אמריקנו. בלי חלב.
09.00: שעתיים לאחר מכן, ארד אוכל תפוח ושקדים. "זה נותן לי עוד בוסט קטן רגע לפני אימון בוקר", הוא אומר.
12.00: ומה בתפריט עבור הצהריים? ארד אומר כי גם לצהריים הוא נערך כמה ימים מראש. "לרוב אני מכין פסטה מכוסמין מלא, או לחילופין אורז/אפונה/חומוס/עדשים וטופו. לפסטה אני מוסיף גם ירקות. אני מכין כמויות גדולות כי אני אוכל הרבה ואני לא רוצה להתעסק עם זה כל יום. רק כדי להבהיר את הכמויות - אני מכין 3 קילו טופו שמסדר אותי ליומיים בערך", אומר ארד.
14.00-15.00: מתקדמים למנת ביניים. "מנת ביניים יכולה להיות פרי או קערה קטנה של הפסטה מהצהריים או יוגורט מועשר בחלבון – כמו למשל דנונה PRO קלאסי עם 20 גרם חלבון - בשילוב פירות וסופר פודס. בגדול אני מאוד מקפיד שבתפריט שלי יהיה חלבון וכמה שיותר ממנו. זה מרכיב שצריך לחשוב עליו כשעושים ספורט, ובטח כשרוצים לחזק את השריר עצמו. כדי לדעת את כמות החלבון הרצויה, אני ממש ממליץ להתייעץ עם דיאטנית", אומר ארד.
18.00-19.00: ומה הלאה? ארוחת ערב כמובן. "האמת, ארוחת הערב שלי נראית לרוב כמו ארוחת הצהריים", מודה ארד, "אני אוכל אותה לפני אימון ערב, שהוא שונה מהבוקר. בנוסף, אני משתדל להתאמן פעמיים כל יום. לא תמיד זה מצליח אבל אין יום בלי אימון אחד".
21.30: ואחרי האימון, מה אוכלים? "אני מכין חביתה. אבל לא כזו ששאר העולם מגדיר אותה ככה", הוא מספר, "אני מכין עיסה מקמח עדשים וקמח חומוס, שמרי בירה, ושלל זרעים שמוסיפים הרבה חלבון. אני אוהב לתבל עם פפריקה חריפה ופלפל שחור - כך שיוצאת לי עיסת חביתה טעימה. לרוב אני אוכל אותה מול הקרנת נינג'ה".
22.00-23.00 סוף היום, ולמיטה.
וואו, יש לך משמעת מטורפת. איפה רגעי הגילטיפלז'ר שלך? יש כאלה בכלל?
"הרבה אומרים לי לשחרר קצת, אבל אני פשוט אוהב להרגיש טוב עם עצמי נפשית ופיזית", אומר ארד, "לא מגניב אותי לצאת לברים ולשתות עד אור הבוקר ולקום רק בצהריים. המקומות שאני בכל זאת משחרר אלו הרגעים עם המשפחה הקרניבורית שלי, שחיה על בשר טוב ואלכוהול. עד לפני שנה וחצי, הייתי חי על קילו עוף ביום. אבל אז החלטתי לעשות שינוי - ומאז אני ממנן את הארוחות. עם זאת, אחת לחודש-חודשיים, אני הולך להורים שלי ואנחנו נהנים עם סטייק טוב. אני לא זקוק לסטייק עצמו, כמו שאני פשוט לא רוצה לוותר על האווירה המשפחתית והחוויה".
בסופו של דבר, אומר ארד, המטרה מקדשת את כל האמצעים. "יש לי מטרה שעומדת אל מול עיני. אני רוצה לנצח את מסלול הנינג'ה. אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי ולהצליח. כרגע זה אורח החיים שמשרת אותי. אני בגישה שגם אם הדרך קשה ומפרכת, היא שווה את המטרה. לטובת הצילומים לנינג'ה למשל, עשיתי את הלא ייאמן עבורי והפכתי את היום ללילה. בגלל שנינג'ה מצולם בלילה, חודש וחצי לפני תחילת הצילומים - התחלתי לישון בימים ולהתאמן בלילות כדי להרגיל את הגוף שלי. אני עד היום בג'ט לג. הכל למען מטרה", הוא אומר.
"בשביל לעמוד בתפריט לאורך זמן צריך גם ליהנות ממנו"
עבור אדם מלכי, 28, בעלים של מתחם הכושר והנינג'ה I AM FIT מרעננה, תהיה זו הפעם השלישית על מסלול הנינג'ה. ולמעשה, מפעם לפעם, הוא רק מתחזק ועל הדרך גם יורד במשקל. והרבה. כמה? נרד למספרים: בעונה הראשונה, שקל מלכי 92 קילו. לעונה השנייה הגיע במשקל 85 קילו ולשלישית הוא מגיע עם 77 קילו בלבד. "בת הזוג שלי רוצה להרוג אותי על זה. היא פחות אוהבת שאני יורד במשקל", הוא אומר ומדגיש כי אין מה להיבהל: "אני די נראה אותו דבר פשוט יותר חטוב ופחות גדול. אני דווקא התאהבתי בזה. אני מגיע מחדר כושר, מאימונים פונקציונאליים והייתי גם כדורסלן בעבר. כל חיי הייתי סביב ספורט, אבל הנינג'ה פתח לי צ'אקרות שלא חוויתי אותם כבר הרבה מאוד זמן, לא שקלתי 77 מכיתה י' ואני כבר אוטוטו בן 29".
מהרגע שהבין מלכי שנינג'ה זו המטרה שלו בחיים, היה לו ברור שתזונה היא חלק בלתי נפרד מצלחת הביצועים שלו. ובדומה לקודמיו, גם הוא מבין שכשיש יעד, לא רואים בעיניים. "ברגע שהצבתי מטרה, אני מסתכל על הטופ של הטופ. אי אפשר להתייחס לדבר הזה כאל חובבן", הוא מדגיש.
וכדי להיות מקצוען, צריך משמעת. "בתקופה שלפני הצילומים, אני כמעט ולא חורג בכלל", אומר מלכי, "אני מאמין שבשביל לעמוד בתפריט לאורך זמן צריך גם ליהנות ממנו. לא כדאי להתעלל בעצמך כי אחר כך התפריט הזה יעבוד שבועיים-שלושה ויהיה מאוד קשה לחרוג ממנו. צריך לעשות את זה בצורה שהיא מבוקרת ואז הדברים יותר נוחים".
אז ספר לנו, איך נראה התפריט היומי שלך?
"אני פותח כל בוקר עם יוגורט דנונה PRO קלאסי 21 גרם חלבון בשילוב עם גרנולה, פרוסות בננה ומייפל. לאחרונה אני גם משלב את הגרסה שלו בטעם וניל בשייקים ואני עף על זה. אם אני לא אוכל או שותה בבוקר אני מרגיש במהלך היום פחות אנרגטי", אומר מלכי וממשיך למנות את התפריט שלו: "לארוחת הצהריים אני אוכל חזה עוף, אורז וירקות. בארוחת הערב אני מקפיד לצרוך ביצים, טונה, קוטג' וירקות. בין לבין הארוחות אני צורך לרוב פירות. לפעמים גם שוקולד".
ויש גם חגיגות מעבר לקוביית שוקולד? מה הגילטי פלז'ר שלך?
"בגדול, אני לגמרי אוכל כמעט הכול, אבל ברוב השבוע, או נניח 90 אחוז מהשבוע, אני מקפיד בצורה יוצאת מן הכלל", אומר מלכי, "למעשה, יוצא לי בין פעם לפעמיים בשבוע להתפנק על המבורגר, פיצה או אוכל תאילנדי – אחלה גילטי פלז'ר, לא?"