בתקופת הקורונה כל טיסה לחו"ל לוותה בלא מעט טופסולוגיה: הצהרות בריאות, הוכחת ביטוחים, מילוי טפסים עם פרטים אישיים ועוד. כיום, הטיסות חזרו לעצמן ללא בירוקרטיה, אך עדיין יש מדינות שדורשות הגשת ויזה כתנאי כניסה, ולא לכולן אנחנו מודעים.
כך למשל, ליאור דלל, שקנה כרטיס טיסה לקוריאה הדרומית ביום שישי האחרון, גילה שהמדינה דורשת הוצאת ויזה כתנאי עלייה למטוס בארץ. "תכננו לצאת לחופשה זוגית של 4 ימים וכמו בכל יעד שאני לא מכיר מראש, ניגשתי לגוגל ובדקתי אם צריך ויזה או לא. אני לא מכיר את האזור ורציתי לראות שאין פער בידע שיש לי. בכל האתרים שראיתי כתוב שאין צורך בוויזה ושניתן להיכנס חופשי ל-90 יום. בדקתי אפילו באתרים ממשלתיים וזה לא היה רשום שם באופן ברור".
בנוסף, ליאור מציין שהבין שיש למלא פרטים אישיים המקנים קוד QR איתו ניתן להיכנס לקוריאה הדרומית במעמד ביקורת הדרכונים, והוא אכן מילא טופס זה. "בכל אתר רישמי היה כתוב שצריך רק QR קוד מסוים ומילאתי אותו מראש. כשהגעתי לשדה אמרו לזוגתי ולי שאין לנו ויזות, ולא הבנתי מה הם רוצים. אמרתי להם שקיבלתי את קוד ה-QR, אך הם התעקשו שבלי הוויזה הנוספת אני לא יכול לעלות למטוס".
הוא ממשיך: "ראיתי עוד ישראלים שהיו לפנינו בתור ונתקעו עם זה, היו שם שני אנשי עסקים וקבוצה של שישה מטיילים. אף אחד מהם לא ידע שצריך להוציא ויזה. כולם היו כאלה שהזמינו את הטיסה באופן עצמאי ככל הנראה".
מבירור מהיר הסתבר לכולם שבאמת צריך להוציא ויזה באופן מקוון שמתקבלת תוך שעה עד 72 שעות, והיא תקפה ל-90 יום. בלי הויזה הזו אי אפשר לעלות למטוס. "משיחה עם הנציגים במקום, נאמר לי שזו תופעה שחוזרת על עצמה בכל טיסה", משחזר ליאור. "אמרו לי שבכל טיסה יש מי שלא מקבלים אישור לעלות למטוס בגלל זה".
ליאור בירר מיד אם ניתן לנסות למלא את הויזה במקום ונאמר לו שאם ימלא את הפרטים ויקבל את הויזה בזמן עד לסגירת הצ'ק אין, הוא יוכל לעלות לטיסה. "ניסיתי, אבל קיבלתי את הטופס רק אחרי סגירת הגייט. אז גם התברר לי שמי שלא ממלא דרך האתר הממשלתי של קוריאה ועושה זאת דרך אתרים אחרים נדרש לשלם 99 דולר במקום 9 דולר שזה עולה באמת. זה מה שקרה לאנשי העסקים שהיו איתנו וגם ניסו את מזלם".
-עמוד הבית הרישמי שבו מוציאם את ה-K-ETA. עולה 9 דולר -
לאחר שהבינו שהטיסה המריאה בלעדיהם, ליאור וזוגתו ניסו למצוא פתרון אחר כדי להגיע לחופשה שהזמינו. "בדלפק אמרו לנו ללכת למישהו שיוכל לעזור לנו והוא שלח אותנו ממקום למקום ובסוף התקשרתי לחברת התעופה בחו"ל והחזירו לנו את הכסף חלקית. יום למחרת פשוט הלכתי לעבודה".
ליאור מציין שאין לו תלונה כלפי אף אחד והוא יודע שהיות והזמין בעצמו, האחריות היא עליו. יחד עם זאת, הוא מציין שבשום מקום המידע אינו נגיש וברור והוא כן ניסה לברר זאת מראש. "אין אף אחד שעוזר לך לא 'ליפול' או מסביר בצורה ברורה מה לעשות כדי להיכנס לקוריאה הדרומית. אני לא רוצה פיצויים ולא מחפש להאשים אף אחד, רק רוצה שאנשים אחרים יידעו".
איך מוציאים ויזה לקוריאה הדרומית?
לפני הטיסה לקוריאה הדרומית צריך למלא שני טפסים:
הוצאת ויזה (K-ETAׂ) באתר הממשלתי בעלות של 9 דולר (לא לשלם יותר!). האישור לויזה מתקבל בתוך שעה עד 72 שעות, ואותו יש להציג לפני העלייה למטוס בארץ.
רישום להוצאת Q-CODE ללא עלות, בו מזינים פרטים שחופפים למידע שמוסרים ב-K-ETA והוא נועד כדי לעבור את עמדת הדרכונים לאחר הנחיתה בקוריאה הדרומית. קוד ה-QR מתקבל מיד. מדובר בטופס שנשאר עוד מתקופת הקורונה ועדיין בתוקף.