מסתבר שהמצב המתוח במזרח התיכון לא גורם רק לביטולי טיסות בישראל ולבנון, אלא גם להנחיות שונות לכל מי שטס באזור.

הודעה לא שיגרתית שפורסמה על ידי אחת מחברות התעופה הגדולות בעולם - קטר איירווייז, נכתב שכל מי שטס מלבנון לקטר לא יכול לעלות איתו לטיסה ווקי טוקי או מכשירי קשר.

"תקף באופן מיידי: בעקבות ההוראה שהתקבלה ממנהל התעופה האזרחית של הרפובליקה של לבנון, חל איסור על כל הנוסעים שטסים מנמל התעופה הבינלאומי רפיק אל חרירי (BEY) בביירות לעלות עם ביפרים ומכשירי קשר על לטיסה. האיסור חל הן על מטען שנשלח לבן המטוס והן על מטען יד, והנחייה זו תיאכף עד להודעה חדשה".

בתוך כך, נזכיר שבעקבות המצב המתוח, לא מעט חברות תעופה זרות ביטלו בימים האחרונים את הטיסות שלהם לארץ. חברת אייר פראנס הודיעה על הארכת ביטול הטיסות שלה עד יום חמישי (כולל). הביטול מגיע לאחר שהחברה חזרה רק לאחרונה לפעול בישראל, אחרי שהפסיקה את פעילותה בעקבות האירוע הקודם שהיה בסוף יולי.

גם חברת ITA האיטלקית הודיעה על ביטול הטיסות שלה לישראל ביום חמישי 19.9.

קבוצת לופטהנזה, הכוללת את לופטהנזה, סוויס, בריסל איירליינס, אוסטריאן איירליינס ויורוווינגס, הודיעה על ביטול הטיסות עד יום שלישי, 24.9, כולל. מדובר קבוצת לופטהנזה נמסר כי "עקב ההתפתחויות האחרונות, קבוצת לופטהנזה מעדכנת את לוח הטיסות שלה ל/מ תל אביב: כל טיסות הנוסעים והמטען יושעו זמנית. לופטהנזה מציעה לנוסעים אשר מושפעים מהביטולים אפשרות לביטול הכרטיסים ללא עלות או הזמנה מחדש".

מטוס חברת לופטהנזה (צילום: Solarisys, shutterstock)
צילום: Solarisys, shutterstock

בנוסף אליהן, עדיין יש חברות תעופה שלא חזרו לישראל עוד מהאירוע הקודם בלבנון בסוף יולי, וכעת ייתכן שחברות נוספות יצטרפו לגל הביטולים הנוכחי, כל זאת רגע לפני החגים.

נזכיר גם שאם חברת התעופה היא זו שביטלה את הטיסה, לנוסע מגיע החזר כספי מלא. במקרה שהנוסע מבטל את הנסיעה בעצמו והזמין מחברת טיסה או סוכנות נסיעות ישראלית, על פי חוק הגנת הצרכן ניתן לעשות זאת בעלות של עד 5 אחוזים או 100 שקלים (הזול מביניהם) עד 14 ימי עבודה מהעסקה בתנאי שיש יותר מ-7 ימי עסקים עד הטיסה (נוסעים ותיקים, מגיל 65, זכאים לתנאים מקלים יותר). כך או כך, חשוב להקפיד לבצע כמה שיותר ביטוחי ביטול טיסה.