כבר אי אפשר לחגוג את כריסמס בחו"ל. כלומר אפשר, אבל לא בבריטניה שהפכה לאדומה, וגם לא בגרמניה שביטלה ובשאר המקומות זה נהיה מסובך מדי. איפה כן אפשר? ממש כאן אצלנו: מירושלים דרך יפו, בחיפה ועד הגליל. אנחנו, את חגיגות ה"חג הכי יפה שיש אבל שהוא לא שלנו", בחרנו לעשות בנצרת. הגענו לעיר ל-24 שעות במטרה לחוות כמה שיותר עצים מקושטים, אורות צבעוניים, אוכל טוב ושירי ג'ינגל בלס, וקיבלנו הכל מהכל. 

את היום שלנו התחלנו בצ'ק אין במלון רמדה אוליבייה בעיר, שגם הוא, כמובן, התקשט והכין עצמו לחודש (וקצת) של חגיגות. זה מתחיל בכניסה המוארת המקבלת את פניך, ממשיך בלובי המקושט ונגמר בשלל אופציות חגיגיות הכוללות בין היתר סיורים בעיר בחינם לאורחי המלון, סדנאות כנאפה (הכי טעים שאכלתם), חאפלות בבר המלון, סנטה קלאוס בכל פינה ולא פחות חשוב - בריכה מקורה שאפשר להיכנס אליה גם בדצמבר, שעל פניו אמור להיות קר. 

רמדה אוליביה (צילום:  אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי
כריסמס במלון רמדה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ
חדר במלון רמדה (צילום: אסף פינצוק)
צילום: אסף פינצוק

מלון רמדה נצרת (צילום: אסף פינצ'וק,  יחסי ציבור )
הבריכה המקורה|צילום: אסף פינצ'וק, יחסי ציבור

חבילה זוגית במהלך אמצע השבוע בחודש דצמבר הכוללת לינה, סדנאות בישול, פעילויות חגים וסיור לנצרת העתיקה, תעלה החל מ-899 שקלים לחדר זוגי.

מעבר לאווירת החג, אחד הדברים הבולטים במלון, ושלשמו גם הגענו לעיר, זה האוכל שבו. שילוב מנצח בין מגוון עשיר (כמו שהישראלים אוהבים), עם הייחוד של האוכל הערבי (והלא כשר!), מה שהופך את ארוחת הבוקר והערב במסעדת המלון זעפרן, לאחת הטובות שאכלנו במלון כלשהו בארץ. מה אפשר לשים כאן בצלחת? בשרים על האש, אורז, פריקי, מאפים, סלטים, דגים ולא פחות חשוב - בקלאווה ועוד מתוקים. 

מי שאחראי על האוכל הוא השף רמי אבו ליל, שגם מפעיל את מסעדת לוקנדה, בה ניתן לאכול בוקר/צהריים/ערב על פי הצורך ובתשלום נוסף. המסעדה מגישה אוכל ערבי גלילי במנות הכוללות פסטות, בשרים וסלטים מוקפדים. מחירי המנות נעים בין 35 שקלים לסלט טבולה גדול ועד ל-135 שקלים לפילה הרי הגליל ברוטב פייפר סטייק. אנחנו אכלנו סלט לבנוני גדול (54 שקלים) וקבב חלבי ברוטב טחינה שמוגש בתוך מחבת שעטופה בבצק אפוי (פיתה) וזה טעים כמו שזה נשמע (84 שקלים). 

ארוחת הבוקר ברמדה (צילום: אפיק גבאי)
ארוחת בוקר במסעדת זעפרן. הכי לא שיגרתי|צילום: אפיק גבאי
מסעדת לוקנדה מעטרת לכריסמס (צילום: יחצ)
גם מסעדת לוקנדה באווירת החג|צילום: יחצ

סלט לבנוני (צילום: אפיק גבאי, מסעדת לוקנדה)
סלט לבנוני במסעדת לוקנדה|צילום: אפיק גבאי, מסעדת לוקנדה

את הסילבסטר יחגגו במלון בארוחה עם 7 מנות, סדנאות וכמובן אירוע לקבלת השנה החדשה שיכלול מסיבת ריקודים, קישוטי חג שיתנו אווירת חו"ל חגיגית ומבעבע בחצות. חבילת סופ"ש זוגית, הכוללת שני לילות, תעלה 3,600 שקלים.

מלון אוליבייה רמדה נצרת. טלפון להזמנות: 9410 * או באתר

 

נצרת של הלילה

החל מחמש בערב, כשהשמש שוקעת, נצרת מתקשטת באורות בצעוניים ויש לא מעט מקומות מרשימים ומוארים להסתובב בהם ולהרגיש כמו באירופה (סליחה על הקלישאה, אבל היא אמיתית). לנו יצא לבקר בשוק הכריסמס של עמותת "אלמאוכב" בו היו דוכנים, אורות, הופעות ואוכל, שלשעתיים נתנו לנו תחושה שאנחנו נמצאים במקום אחר לגמרי. 

אמנם השוק הזה כבר סגר את שעריו לעונה הקרובה אך בעמותה, ששמה לעצמה למטרה לחזק את מעמד העיר בארץ ובעולם סביב חגיגות חג המולד והסילבסטר, ממשיכים בשלל אירועם עד השנה החדשה: מופע מוסיקלי של "מפצח האגוזים" בתיאטרון בי"ס סנט ג'זף עד ה-20.12, תהלוכת חג המולד - תהלוכת השלום והאחווה ב-24.12 לאורך רחוב פאולוס השישי ומופע אורות בכנסיית דון בוסקו בסילבסטר.

שוק חג המולד (צילום: נביל תותרי)
שוק חג המולד. אווירה מושלמת|צילום: נביל תותרי
שוק חג המולד (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט
שוק חג המולד (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

שוק חג המולד (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

על פי נביל תותרי, יו"ר העמותה, היא זוכה לתמיכה צנועה ממשרד התרבות והספורט על החלק של אירועי הבמה בלבד. מימון פעילות העמותה נשען בעיקר על תמיכות ותרומות הגופים העסקיים והציבור הרחב. בעמותה מתנדבים יותר מ 35 אנשים שפועלים ימים ולילות ללא תמורה על מנת לממש את מטרותיה. 


מעבר לכך, בעיר כאמור מתקיימים עוד לא מעט אירועי כריסמס צבעוניים. בסך הכל הושקעו בה 4 מיליון שקלים בהארת הרחובות המרכזיים בדרך הבשורה, אזור הכנסייה האורתודוקסית היוונית, אזור השוק, כנסיית הבשורה, כיכר העיר, המסגד הלבן ואתרים נוספים במימון משרד התיירות והחברה הממשלתית לתיירות. בנוסף, מתקיימים אירועים פרטיים רבים ששווה לבדוק. 

לכל הפעילויות בעיר היכנסו לאתר

 

נצרת של היום

את היום שווה לנצל לסיור בנקודות שונות בעיר: כיכר המעיין, בו נמצא העץ המרכזי של העיר ובסמוך אליו נמצאת גם כנסיית הבשורה; השוק, שבו ניתן למצוא מתנות לא נחוצות אך משמחות באווירת החג ואוכל טוב; בזיליקת הבשורה המרשימה ועוד.

שוק חג המולד (צילום: לילך גרינבלט)
יפה גם ביום. סמטאות העיר העתיקה בדרך לשוק|צילום: לילך גרינבלט

עץ הכריסמס בעיר (צילום: RnDmS., shutterstock)
העץ במרכזי וברקע כנסיית הבשורה|צילום: RnDmS., shutterstock

על פי ההערכות, במהלך החג צפויים לפקוד את העיר כ-10,000 ישראלים, ובניגוד לאורות והחגיגות, הכבישים והתשתיות של נצרת עדיין לא מזכירים את אירופה. בעקבות כך, הפקקים והעומסים בעיר במהלך היום יכולים להיות בלתי נסבלים, ומומלץ שאת הסיור ברחובות נצרת ובנקודות המרכזיות שבה לעשות מוקדם, לפני שעושים צ'ק אאוט או חוזרים למנוחת הצהריים.

לעוד מקומות לגלות בנצרת היכנסו לאתר