לא מעט ישראלים מנצלים את ימי החורף הנעימים והיפים ויוצאים לטייל ברחבי הארץ. בזמן שלא מעט מגיעים לאזור הצפון הירוק ואחרים דווקא בוחרים במדבר הנעים, מתחת לאף מסתתר אזור פחות מוכר, אך לא פחות יפה, ירוק ונעים – חבל מודיעין.
המועצה האזורית מתפרשת בין מודיעין בדרום ועד פתח תקווה בצפון, ומציעה לא מעט טבע, אתרים יפים ופעילויות מפתיעות. יצאנו לקבל טעימה (תרתי משמע), וחזרנו עם 5 המלצות שוות שנמצאות ממש קרוב:
1. שלוש בקפה, לפיד

את היום שלנו במרחב פתחנו בקפה טוב. עגלת הקפה נפתחה במיקום היפה שלה, בטיילת מעל היישוב הקהילתי לפיד, רק לפני כשנה. בעלות המקום, שרון, תמי וחגית, הגיעו מתחומים שונים, אף אחת מהן לא מעולם האוכל, ואולי דווקא בגלל זה הן הצליחו לפצח בצורה כלך כך טובה את ה-DNA של המקום ופתחו עגלה מיוחדת, שמגישה אוכל טעים (כולל רטבים וקינוחים סודיים).
שרון, שבכלל הגיעה מתחום התרופות, מספרת לנו שעד שהן פתחו את שלוש בקפה, באזור לא היתה עגלת קפה טובה, למרות שהטרנד התחיל עוד בקורונה. מסביב לעגלה הן הציבו הרבה מקומות ישיבה נעימים מול הנוף, ומשתדלות כל הזמן לעשות דברים מיוחדים, כמו למשל הופעות צהריים. בכלל, המוטיב החוזר בעגלת הקפה הזו היא שהכל "מיוחד", ואם נשפוט לפי האוכל והאווירה, בהחלט הצליח להן.
בתפריט: טפיוקה (39 שקלים), כריכים (החל מ-33 שקלים), מאפים, קינוחים וקפה כמובן. הכל היה מוצלח, ואל תפספסו את כריך הברי אגסים (37 שקלים).

שלוש בקפה, לפיד | פתוח בימי ד'-ש' החל מ-8:30 ועד 14:00 בימים ד'-ה', 15:00 ביום ו', 17:00 ביום שבת | לעוד פרטים ועידכונים בעמוד האינסטגרם
2. חוות שורש ועלה, בן שמן

אחרי טרנד עגלות הקפה, נראה שטרנד התיירות החקלאית גם לא עוצר. ב'חוות שורש ועלה' מינפו את זה, והחלו לאחרונה להוציא סיורים לחממה ההידרופונית (גידול על בסיס מים) שלהם.
גיא, מנהל המקום, לקח אותנו לחממת הענק ולשדות הצמודים אליה והראה לנו את החסות הטעימות ושלל הירוקים שגדלים כאן, הסביר על תהליך הגידול הייחודי ועל המתחם עצמו שרוצה להפוך ל"מקום התכנסות". כך, בימי שישי, לצד הסיורים, נפתחת בחווה חנות שוק עם ירוקים מהחממה והשדה הצמודים (הכי פארם טו טייבל) ומהאזור. בנוסף, הם מפעילים בית קפה קטן עם כריכים ומקומות ישיבה.
בשורה התחתונה: יש כאן ירקות טריים, אווירה נעימה ותפאורה ירוקה.

חוות שורש ועלה, בן שמן | הסיורים בחינם ובתיאום מראש בימי שישי החל מ-10:00, השוק פתוח בימי שישי בין השעות 8:00-13:00 | לפרטים, הזמנת מוצרים ותיאום סיורים: באתר, באינסטגרם או בטלפון - 054-4659568
3. Bearbazar, כפר דניאל

את החלק השני של היום פתחנו במבשלת הבירה הכי מיוחדת (וטעימה) שיש – בירבזאר. למבשלה, שקמה בקרית גת ועברה לאזור ב-2023 כשהתחילה להתרחב, יש גם 3 ברים (2 בתל אביב ו-1 בירושלים). כנראה שיצא לכם להיתקל בבירות המיוחדות שלה, כמו דודהש'ך והבירה האהובה עליי – חתול שמן. חוץ מזה, יש להם עוד לא מעט סוגים מיוחדים שכדאי להכיר.
במהלך הסיור, שגיב הסמנכ"ל הסביר לנו על הליך ייצור הבירה ("לא פחות מרתק מייצור יין"), הבחירה בשמות המיוחדים ("אנחנו מבשלה רצינית שלא לוקחת את עצמה ברצינות. קראפט בגובה העיניים") וההחלטה לעבור לייצר רק בפחיות ("זה טוב יותר לטעם וגם לסביבה").
ואם הסיור פחות מדבר אליכם, אתם יכולים להגיע למקום בכל יום החל מ-19:00 וליהנות מהבר המקומי, אותו פתחו בזמן המלחמה, שמציע את שלל הבירות של המותג וערבי קונספט שונים בכל יום. לא משנה למה ובאיזה יום תבחרו להגיע – יהיה כאן שמח!

מבשלת בירבזאר, כפר דניאל | סיורים במבשלה מתקיימים בימי שישי 9:00-15:00 ואורכים כחצי שעה, בשאר הימים הבר פתוח החל מהשעה 19:00 | לעוד פרטים: באתר, בפייסבוק או בטלפון - 02-3724471
4. Wild Bread, כפר דניאל

עשרה צעדים מהמבשלה נמצא הוויילד ברד של בני הזוג אייל פרוינד ותום מעוז, שעברו לכאן מתל אביב. עוד בעיר הגדולה המקום היה מוסד מוכר, אבל באזור הזה הוא ממש הפך לסנסציה. הגענו בסביבות 13:00 ביום רביעי והמאפייה/מסעדה היתה מפוצצת.
הלחם והחמאה כאן הם כמובן הלחמים והמאפים שמוצגים לראווה וניתן לקנות ולקחת הביתה, אך יש גם תפריט צהריים מצוין שמציע לא מעט מנות מיוחדות: לחם בושה עם דבש אספרסו, עגבניות מקולפות עם שמן זית ומלח ים אטלנטי (34 שקלים), פורל כבוש על תפוחי אדמה (57 שקלים), אספרגוס בגריל פחם עם איולי (67 שקלים) ועוד. כשהמוצרים טובים ובעלי המקום יודעים מה הם עושים, אי אפשר לפקשש. האוכל היה מצוין.
אייל מספר שעם המעבר של המאפייה לחבל מודיעין, גם הם עברו להתגורר באזור ושהאווירה והיכולת "לנשום" שונים מאוד ממה שהיה להם בתל אביב. זה ניכר.

ווילד בראד, כפר דניאל | פתוח בימים ג'-ו' בשעות 10:00-15:00 | לפרטים והזמנות: בטלפון - 053-4566778 או באתר
5. צירצורים, רינתיה

מי שהקים את צירצורים, שבו מכינים טרריות כאמור, הוא צור, או יותר נכון ד"ר צור, רופא צעיר שהבין שעולם הרפואה לא מספק לו את התשוקה שהוא מחפש, ועשה שינוי קריירה של 180 מעלות לתחום שבאמת עושה לו טוב. "לא ידעתי לקראת מה אני הולך", הוא מספר. "תמיד גידלתי בעלי חיים מיוחדים (הכל חוקי) ולפני שנתיים וחצי פשוט החלטתי ללכת עם התשוקה שלי וליצור עם הטבע – שילוב של כל האהבות שלי שנכנסות לתוך מיכל. כל השיגעונות שלי במקום אחד. כל מיכל כאן הוא עולם ומלואו ואני הוא זה שיוצר אותו".
צור המציין שצירצורים הוא מקום שמאפשר גם בריחה לכמה שעות, גם אסקפיזם, גם מרפא וגם מעניק ידע ומקצועיות בתחום הנישתי והייחודי. ניתן להגיע לסדנאות באורכים שונים ובהרכבים שונים, בהם מכינים טרריות וכמובן שלוקחים אותם הביתה בסוף (סדנה קבוצתית אורכת שעתיים-שלוש ועולה 450 שקלים). מדובר בפעילות מיוחדת, יצירתית, מאוד מדיטטיבית ומרגיעה. "זו פעילות שמשמשת לטיפולים", הוא מוסיף. כגודל ההפתעה - גודל ההנאה!
צירצורים, רינתיה | הסדנאות מתקיימות בתאריכים פתוחים (הסדנא הקרובה ב-14.3 בשעה 12:00) או בתיאום מראש | לעוד פרטים והזמנת סדנאות: באינסטגרם או בטלפון - 054-3082278
* הכתב היה אורח של תיירות חבל מודיעין