בזמן שנסענו לאזור עוטף עזה היו לא מעט עומסים בכביש. ככה זה כשהאזור הכי מדובר בשנה האחרונה מתחיל לחזור לאט לאט לשגרה.

כבר לא מעט זמן מתנהל הדיון האם האזור שספג את האירוע הכי קשה שידענו, שהם ידעו, כבר יכול וראוי לחזור לארח את הציבור הרחב. כשאנחנו הגענו ליום סיור בעוטף, פגשנו אנשים שמארחים בביתם, ביקרנו בעסקים שהקימו במו ידיהם, חלקם לפני שנים רבות וחלקם ממש עכשיו. על פי כל האנשים שפגשנו אין בכלל ויכוח – מבחינתם הגיע הזמן לחזור לבקר אצלם וליהנות ממה שיש להם להציע. התושבים הללו שבו הביתה אחרי גלות במלונות שונים ורוצים לפתוח את חייהם מחדש, וכדי שזה יקרה הם חייבים שיהיו עומסים בדרך.

> מאוכל ועד לינה: כל המקומות המומלצים בעוטף עזה

את הביקור שלנו באזור התחלנו ב"הברזליה" - סטודיו לניפוח ברזל בניצוחו של הנפח אומן אמנון גרינשפן, שהתאהב במקצוע המסורתי אי שנת בשנת 2000 בזמן שטייל באוסטרליה. לפני שנה וחצי עזב את המשכורת הנוחה בהייטק וכיום הוא הבעלים של הנפחייה בקיבוץ רוחמה, בית הספר הכי גדול לנפחות בארץ ומעביר גם סדנאות לקבוצות וזוגות מזדמנים.

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
הברזליה יפה גם מבחוץ וגם מבפנים|צילום: אילן ארנון

למי שעדיין לא יצא להיות בנפחייה, מדובר באחד המראות הכי יפים ומהפנטים שיש. בכל מקום פזורים יצירות, כלי עבודה, תנורים ומראה של פעם, ובין כל אלה אמנון מתרוצץ בהנאה גדולה ומנסה לשתף מהידע ומהאהבה שלו לכמה שיותר אנשים.

מי שיגיע לכאן לסדנה יזכה ללמוד על רזי המקצוע, שדורש לא מעט עבודת ידיים, לא מעט לכלוך, עבודה עם אש ותחושה גדולה של הצלחה וסיפוק. סדנה אורכת כ-4 שעות, ומתאימה מגיל 14 ומעלה. מחיר: 500 שקלים לאדם, מינימום 2 אנשים.

ומה לגבי האזעקות באזור? כמובן שזה היה הדבר הראשון ששאלתי – ולא היתה כאן. הכוונה היא, על פי אמנון, שלא היתה כאן כזו בשנה האחרונה ("חוץ אולי מאחת").

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
מראה מהפנט של מקצוע של פעם|צילום: אילן ארנון

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
הכל כאן גם מצטלם ממש יפה. אמנון גרינשפן|צילום: אילן ארנון

"הברזליה", קיבוץ רוחמה. בתיאום מראש. לפרטים: 0542420588 או באתר


נסיעה של רבע שעה מהברזליה הובילה אותנו ל'אצל דנדן' שנפתח לא מזמן בקיבוץ גבים. דן דן, הלוא הוא עידן חברוני, הוא בן הקיבוץ, שכמו לא מעט בני גילו עשה סיבוב אישי ומקצועי במרכז, למד והתפתח בתחום הקולינריה (במקומות כמו a, שילה ועוד) ואז חזר לקיבוץ הדרומי במטרה להביא את הבשורה לאזור, מה שכל כך היה חסר כאן.

הוא פתח ביחד עם אישתו עגלת קפה לפני חצי שנה ומאז עולים אליו לרגל המוני אנשים בכל יום (750 מבקרים ביום עמוס). נכון להיום הוא מכין כריכים, סלטים וקינוחים (ויש גם קוקטיילים), ואם תשאלו אותו, אין כיף ומספק מזה. אם תשאלו אותנו, מדובר בכריכים, סלטים וקינוחים פשוט מעולים. אנחנו טעמנו כריך איג'ה (38 שקלים) מדהים וגם כריך ברי (35 שקלים) ושלל מאפים ועוגת גזר. הכל היה מעולה. בינתיים דן דן כבר חושב על החלום הקולינרי הבא שלו באזור, אבל עד שזה יקרה הוא מקדיש את כל כולו כדי לייצר את האוכל הכי טוב שיש בעגלת קפה, וזה לגמרי עובד לו.


עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

"אצל דנדן", קיבוץ גבים. שעות פתיחה: רביעי-שבת, מהבוקר ועד 19:00 בערב. לעוד פרטים: 053-3396939 או באינסטגרם


בשיח השדה שבשובה חיווינו את אחת החוויות הכי מיוחדות ונעימות ביום שלנו באזור. כל כך הרבה דיסוננס יש בגינה הריחנית של המקום, שנמצא ממש על הגבול, סמוך כל כך לבארי. ניתן להגיע לסיורים והרצאות הומאופטיות ופשוט להירגע.

תמר אלמלם, הרבליסטית בהכשרתה, מעבירה במקום סיורים וסדנאות רוקחות וארומתרפיה, במהלכם לומדים על הסגולות של הצמחים השונים שנמצאים בגינה ואף מכינים נרות או תמציות שונות שכל אחד רוקח לעצמו לפי מה שהכי חסר לו, או שהוא מעוניין להוסיף לריח היומי שלו. "המטרה שלנו היא להביא את הרפואה הביתה, לחומרי הגלם הפשוטים. אנשים מגיעים לכאן בטירוף ויוצאים רגועים", אומרת תמר ולגמרי צודקת.

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
דיסוננס - קווים לדמותו. שיח השדה|צילום: אילן ארנון

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
סדנה נעימה, מרגיעה וריחנית|צילום: אילן ארנון

הסיור והסדנה לוקחים כשעתיים, מתאימים לזוגות וקבוצות ועולים 600 שקלים עד שישה משתתפים או 120 שקלים לאדם עד 25 משתתפים. במהלך הסדנה ניתן להכין נרות ריחניים, שמן עיסוי ופילינג לגוף, בהם כל אחד שם את הצמחים והתמציות שהכי מתאימות לו.

שיח השדה, שובה. בתיאום מראש. לפרטים: 077-7295847 או באתר


את היום התיירותי שלנו בעוטף סיימנו ב'החצר האחורית' של חדוה וגונן קסבה בעין הבשור, שנפתחה רק לפני 3 חודשים. במקום יש שילוב מעולה ומפתיע בין בית קפה-מסעדה כשרה וחנות לבית, כשסיפור מדהים תופר את הפער שבין העולמות.

עד ה-7 באוקטובר המקום שימש בכלל כבית אריזה למלפפוני בייבי, אך חדוה וגונן נאלצו להתפנות, המלפפונים לא שרדו וכשחזרו הביתה החליטו ללכת אחרי אהבה נוספת שלהם – אירוח. הם פתחו מקום טוב ופשוט, עם מוצרי גלם מקומיים, שניתן לשבת בו בנוחת ולאכול ולצידו מוכרים כלים ומוצרים לבית. על פניו, אין הרבה קשר בין העולמות, אך מה שמחבר ביניהם בפועל זו האהבה של השניים לשני התחומים הללו מה שיוצר חיבור מעולה בין שני העולמות הכל כך מנוגדים הללו.

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
מצד אחד דברים טעימים לאכול|צילום: אילן ארנון
עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
מצד שני דברים יפים לקנות הביתה|צילום: אילן ארנון

עוטף עזה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

כך, בגזרה הקולינרית תמצאו כאן סלטים שעשויים מחומרי גלם שנקטפו עוד באותו הבוקר (49 שקלים), פיצות טובות (59 שקלים), פסטות (62 שקלים) ועוד. בגזרת מוצרי הבית ניתן למצוא כאן הכל: החל מקערות למרק ועד כורסא לסלון (או למנוחה אחרי הארוחה בבית הקפה הצמוד). וזה בכלל לא מופרך שתגיעו לכאן לשתות קפה ותצאו עם עציץ או פסל דקורטיבי לבית.

אגב, היום (ו', 29.11) זה היום האחרון לנובמבר סייל במקום ואם תמהרו תיהנו מ-30 אחוזים הנחה על מגוון פריטים.

החצר האחורית, עין הבשור. לפרטים: 077-4516548 או באינסטגרם

 

לעוד פרטים והצעות לביקור באזור היכנסו לאתר של עמותת התיירות שדות שקמה בשור