עם תחילת המלחמה הוקם במרכז ״צוות חוסן שערי מדע ומשפט״ (צח״ש), שמטרתו למפות, לאבחן, ולתת מענה לצרכי השעה הקשה בה מדינת ישראל מצויה, בדגש על סטודנטים ואנשי הסגל האקדמי.
בצוות חברים אנשי מנהלה ואקדמיה, הנותנים פתרונות מערכתיים ונקודתיים, לפי הצורך. פועל יוצא של קריאת המציאות וצרכי הסטודנטים, הובילו את המרכז להיות בין המכללות היחידות, אשר השכילו לדחות את פתיחת הלימודים ל-24/12.
מעבר לכך, מפעיל המרכז את מה שהוא מכנה ״כיפת ברזל אקדמית״, המתכללת את כלל הצרכים של הסטודנטים המגויסים ושל הנרשמים החדשים, וכן את צרכיהם של סטודנטים שבני או שבנות זוגם משרתים בחזית, ושל סטודנטים ונרשמים חדשים, אשר נאלצו להתפנות מבתיהם עקב נמצב. ״כיפת הברזל האקדמית״ כוללת מעטפת עשירה של הטבות כלכליות לרבות הקמת קרן מלגות ייעודית לסטודנטים נזקקים ששירתו במלחמה במילואים ולנפגעי המלחמה, סיוע כלכלי ודחיות תשלומים במידת הצורך.
ברמה האקדמית, מעבר לדחיית הלימודים ל – 24/12, יהיו זכאים הסטודנטים ששירתו במלחמה לשיעורי הכנה לבחינות, לימודים בזום, הקלות אקדמיות משמעותיות, תגבורים לאורך שנת הלימודים וכמובן תקשורת רציפה וזמינות מלאה של הסגל. בנוסף ממהרים בשערי מדע ומשפט, להפיג את חששותיהם של סטודנטים רבים בנוגע לאורך שנת הלימודים, ומבטיחים כי לא יתווספו סמסטרים נוספים ושנת הלימודים תתקיים ע״פ המתווה אליו התחייבו מלכתחילה.
אספקט משמעותי נוסף בעשיית המוסד, בא לידי ביטוי בתמיכה, בעידוד ובסיוע לבניית החוסן הנפשי של הסטודנטים. כך מחלקים צוותי המרכז חבילות עידוד למגויסים, עומלים על סיוע למשפחות, לרבות סיוע מול גופי הרווחה והבירוקרטיה השונים, וכן סיוע פסיכולוגי לנזקקים.
לאחרונה החל המרכז לקיים הרצאות בזום, הפתוחות לכלל הציבור, ונוגעות באספקטים השונים של התמודדות עם מצבי מלחמה - מטיפול בחרדות ועד להתמודדות כלכלית. בנוסף, מפעיל צוות החוסן של המרכז פעילויות התנדבותיות בחקלאות, סיוע נפשי- רגשי, ואף מסייע בהגשת עזרה משפטית במסגרת הקליניקות אשר מפעילים הסטודנטים למשפטים.
“אנחנו מאמינים שתמיכה בסטודנטים המשרתים במילואים ובכוחות ההצלה ובבני משפחותיכם כמו גם בסטודנטים המתגוררים בקווי העימות היא חובתנו האזרחית והמוסרית", אומרת הגב׳ דפנה הלפרין, סמנכ״לית אקדמית במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. "מסיבה זו ומתוך תחושת סולידריות עם הסטודנטים שלנו שבקו העימות החלטנו על דחיית פתיחת שנת הלימודים ועל העמדת מטריה אקדמית מלאה עבורם. חשוב לנו לראות את מכלול הצרכים של הסטודנט אקדמיים ואישיים כאחד. בעוד שיש כאלו שזקוקים לעזרה או פתרונות אקדמיים, הרי שיש אחרים הזקוקים לסיוע רגשי, או כלכלי. על כן אנחנו עומדים עם הסטודנטים שלנו בקשר רציף ומציעים להם יריעה רחבה מאוד של מגוון שירותים והקלות כל אחד לפי נסיבותיו. חשוב לנו שירגישו וידעו שאנחנו כאן עבורם, שירגישו את החיבוק החם שאנחנו שולחים להם מהעורף, ובכל הנוגע ללימודים האקדמיים - דאגנו ונוסיף לדאוג בעתיד לסייע לכל סטודנט על פי נסיבותיו תוך שמירה על איזון בין הרצון לסייע לבין חובתנו לנהוג באחריות כלפי הלימודים.״ אומרת הגב׳ דפנה הלפרין, סמנכ״לית אקדמית במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט".
המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט השוכן בהוד השרון, הינו מהמוסדות האקדמיים הוותיקים בארץ, ומקיים לימודים בשלוש פקולטות: הפקולטה למשפטים, בה ניתן ללמוד לתואר ראשון ושני במשפטים לרבות תואר שני במשפטים ללא משפטנים, הפקולטה לניהול הכוללת תואר ראשון בניהול, תואר ראשון במדיניות ציבורית ממשל ומשפט, לימודי חשבונאות וכן תואר שני במנהל עסקים, והפקולטה למדעי הבריאות המאפשרת לימודים לתואר ראשון ושני בניהול מערכות בריאות כמו גם תואר ראשון בסיעוד ותואר ראשון בדימות. בנוסף פועלות בקמפוס מכינות קדם אקדמיות ולימודי תעודה. מסלולי הלימוד מגוונים, גמישים ומתאימים גם לקהל העובד.
לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן