החלום להקים סטארט-אפ מקונן אצל לא מעט צעירים שמתלבטים היכן ללמוד כדי להתחיל את הקריירה שלהם ולהגשים את החלום. החלום מאוד ברור, אבל הפרקטיקה – איך להגיע לשם - קצת פחות. מהי תכנית הלימודים המתאימה, אילו כלים דרושים כדי להצליח, מאילו טעויות להיזהר ואיך הופכים רעיון למוצר? בדיוק כדי לענות על השאלות האלה ולספק את הידע הדרוש, הקימה המחלקה לעיצוב תעשייתי באריאל תכנית לימודים ייחודית, שמטרתה להכשיר את המשתתפים להקמת מיזם סטארט-אפ משלהם.

התוכנית הייחודית מקנה לסטודנטים סט כלים יישומים וחוויה עוצמתית. היא עדכנית, דינמית, בנויה ומותאמת לתעשייה ולעולם האמיתי, על כל הדגשים, האתגרים וההתפתחויות שבו. בוגרי התוכנית יוכלו לממש את הידע שלהם כבר בפרויקט הגמר ובכך לעשות צעדים ראשונים לקראת מיזם ראשון משלהם. התוכנית מיועדת לכל סטודנט החושש שהלימודים יקנו לו רק תאוריה ללא פרקטיקה ממשית שתכין אותו לחיים שאחרי הלימודים. בתוכנית ילמדו הסטודנטים את כל המושגים והעקרונות שהם צריכים כדי לעבוד ולהצליח בתעשייה. זו תכנית אינטנסיבית, ממוקדת עם הרבה ידע וחומר על עולם הסטארט-אפים ובסופה בוגרי המסלול לתואר יוכלו להשיג "דיפלומה + סטארט אפ".

חולקים את הידע עם הסטודנטים

מנחה התוכנית הוא ליאור כהן, יזם, מנטור, פעיל ותיק בתחום הסטארט-אפים וההייטק והמייסד של חברת WWM Ventures, שמלווה יזמים משלב הרעיון ועד הקמת החברה.WWM Ventures  מומחית בבנייה והפעלה של תוכניות יוקרה כמו חממות טכנולוגיות, תוכניות יזמות, אקסלרטורים ועוד, עבור קהלים רבים ובהתאמה אישית. הארגון עבד עד כה עם מאות יזמים וחברות סטארט-אפ ועזר להם להפוך לחברות בינלאומיות, והמשיך ללוות אותם גם לאחר מכן עם מנטורינג, סיוע בתוכניות עסקיות גלובליות, גיוס כספים, חדירה לשווקים ועוד.

כהן מרצה בתחומים הרלוונטיים במוסדות שונים והוא חבר בדירקטוריון יועצים של חברות טכנולוגיות. בעברו מילא תפקידים בכירים ברמת מנכ"ל וסמנכ"ל בשוק הטכנולוגי, מתוכם כעשור בפעילות אינטנסיבית מול הסיליקון ואלי. לצדו, קולגות מהתחום יגיעו כדי לחלוק מהידע שצברו לסטודנטים בתוכנית.

המחלקה לעיצוב תעשייתי באריאל הינה מחלקה אחת מתוך מגוון מחלקות לימוד הפועלות במכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל. המחלקה ייחודית ומושכת מתעניינים ביחסי ציבור, תעשיינים ואפילו גורמי תמך המעריכים עיצוב ישראלי יישומי, המבקשים את שיתוף הפעולה עם המחלקה כדי לבחון את המעצבים הבאים כבר בזמן הלימודים מתוך המכללה. הסטודנטים לומדים את עיצוב המוצר בסדנאות טכנולוגיות מתקדמות ומבצעים לעיתים פרויקטים בשיתוף החוקרים הפעילים בקמפוס האוניברסיטה. המחלקה מציגה בתערוכות שונות כדי לחשוף יצירה ישראלית ולייצר חיבור למיזמים. בין היתר, הציגה במוזיאון העיצוב בחולון, בחממת העיצוב בבת ים, במתחמי עיצוב שונים כדוגמת workshop ועוד.

שני פרויקטים לדוגמא של סטודנטים מהמכללה הם TOCCALO ו-MarBella. הראשון הוא פרויקט של אור בוקובסקי והמשמעות מספרדית לעברית - הקש על זה. מדובר בכלי נגינה המשלב סוג תיפוף חדש על כלי מיתר ליצירת צליל חדש, מלודיה וקצב. אותו כלי נותן מענה עבור מוזיקאים המחפשים קצב ומלודיה בכלי אחד.

 TOCCALO (צילום: דניאל אהרון, המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל)
TOCCALO | אור בוקובסקי|צילום: דניאל אהרון, המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל

הפרויקט השני שייך לסטודנטית אורטל זקס ומטרתו היא משחק בחומר לקבלת חוויה בלתי צפויה המשחקת עם חומרים ונראות ההולכים על הקו שבין רך וקשה.

אורטל זקס (צילום: דניאל אהרון, המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל)
MarBella | אורטל זקס|צילום: דניאל אהרון, המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל

סגל המרצים והמנחים הם אנשי מקצוע מוכרים בתחום במשק הישראלי ובזירה הבינלאומית. הודות לכך, הם מסייעים לסטודנטים להתקדם ומעודדים עשייה בעיצוב, כמו למשל השתתפות בתחרויות בארץ ובחו"ל. הסטודנטים נהנים מנטוורקינג כמו גם מחוויה לימודית בקמפוס אקדמי הכוללת שימוש במתקנים, מעבדות, סדנאות מקצועיות, טכנולוגיות חדישות, מימון וסיוע במלגות לזכאים (עד 80% משכ"ל לחיילים משוחררים/שירות לאומי), עזרה במציאת עבודה בתום הלימודים וסביבת למידה חווייתית עם אווירה משפחתית שנותנת ערך מוסף למסלול הייחודי. 

הלימודים במחלקה אורכים כשנתיים וחצי, שבסיומן הסטודנט נבחן בעיצוב המוצר, על ידע המאפשר לו להשתלב במגוון רחב של משרות בתחום העיצוב. בסוף המסלול הסטודנטים מוכרים בתואר הנדסאי עיצוב תעשייתי+, תעודת הכשרה במסלול "מרעיון לסטארטאפ", ותעודת התמחות ייחודית בהדפסות תלת ממד.

העולם החדש דורש מיומנות עצמאות ויזמות - במכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל מוכשרים היזמים הבאים.